ARTIȘTII PROPUN (ep. 33): OVIDIU ANTON, muzica, filmele și cărțile care mi-au marcat viața

0
72

FOTO Eduard Enea  sursa: Adevărul
FOTO Eduard Enea
sursa: Adevărul

În această săptămână, Ovidiu Anton (solist, compozitor, lider al grupului ANTON) ne prezintă muzica, filmele și cărțile care i-au marcat viața. Despre cariera lui Ovidiu puteți afla mai multe de pe pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/OvidiuAntonOfficial/
Iată propunerile lui Ovidiu Anton:
Salutare, chiar daca nu este usor sa ilustrezi prin 5 melodii un concept, preferinte, influente, am sa incerc sa scot in evidenta diversitatea intr-un gen prin cativa reprezentanti de seama care au contribuit atat la felul meu de a interpreta cat si la cel de a compune sau, pur si simplu de a simti si a trai muzica.
Ca si artist, orice fel de muzica ai interpreta si mai ales in conditiile industriei muzicale de astazi in care artistii trebuie sa cante mult mai mult decat in perioada in care se cumparau albume, prestatia live este, cel putin pentru mine, cartea de vizita.
Indiferent unde esti si pentru cati oameni canti, de fiecare data trebuie sa canti ca si cum e cel mai important moment, nu al carierei, ci al vietii tale, ca si cum ai canta in deschidere la Queen, pe Wembley!

 
 
Crescand cu trupele mainstream ale momentului, Bon Jovi si-a pus  puternic amprenta pe stilul meu, muzica lor a reprezentat pentru mine trecerea de la muzica usoara romaneasca pe care o cantau toti copii la cercurile de profil la… tot ce a urmat. Faptul ca au rezistat, fara a se reinventa neaparat,  si canta la cel mai inalt nivel si astazi ma face sa zic cu placere oricand si oricui are ceva de obiectat,  It’s my life!

 
Prin clasa a 8-a am inceput sa trec la trupele mai ‘grele’ sa zic asa, incepand sa cant in trupe rock, cu colegi mai mari decat mine, m-am identificat cu muzica Hard Rock, Heavy Metal, Progresiv, asa ca nu lipseau casetele cu Whitesnake, Iron Maiden, Black Sabbath, Dio, Manowar, Queensryche, Dream Theater si pentru ca nu am un playlist care sa ma lase sa ma desfasor am sa aleg o singura piesa, cu greu, dar totusi usor pentru ca reprezinta o lectie de interpretare, un sir de trairi succesive intr-o singura capodopera, Black Sabbath cu Ronnie James DIO solist vocal, sufletul stilului care ma caracterizeaza, Too Late.

 
Cumva atipic, sarisem peste o perioada grandioasa a muzicii Rock si balanta s-a echilibrat mai tarziu, cand am acordat mai multa atentie celor care au pus caramizi grele la temelie, in special Deep Purple, Led Zeppelin si AC/DC. Incercand sa pastrez esenta rock n roll, sincer, fara menajamente si bineinteles in negru, Back in Black!

 
 
In incheiere, imi asum influentele, uneori diferite dar mereu atat de frumoase, si cu ele in suflet incerc sa imi continui drumul meu prin muzica, drumul care astazi poarta numele ANTON, alaturi de Cristi Gram la chitara, Dani Vlad la chitara bass, Fernando Draganici la tobe si Liviu Sorescu la clape. Noua ne place sa credem in forta oamenilor de a se ridica si prin muzica noastra spunem asa: Romania, suntem puternici! Suntem Brazi!

 
FILM

Vreau sa reamintesc La vita e bella ..este tot despre puterea oamenilor.
CARTE

Recomand tuturor sa nu uite sa viseze si sa citeasca Jules Verne, pentru ca o minte libera si deschisa e ceea ce adultii uita de multe ori sa aiba. Cartea copilariei mele a fost Doi ani de vacanta si am citit-o de 6 ori pana mi-au ascuns-o parintii. Eu credeam ca e ca la muzica, daca iti place o asculti pe repeat!
Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here