HOLBĂRI DIVERSE (21.12.2018)

0
162

JUSTIȚIA A PICAT MARELE EXAMEN AL ADEVĂRULUI!

Odată ce ies condamnații din pușcării pe bandă rulantă și nu există nicio reacție din partea magistraților, înseamnă că ori au fost incorecți atunci când au condamnat ”niște nevinovați”, ori sunt în cârdășie cu hoții și se bucură tăcuți de eliberările de azi, ieri… mâine!

PREȘEDINTELE A PARTICIPAT LA O ȘEDINȚĂ DE GUVERN

Comentariul meu e foarte scurt, deși am urmărit tot pe diferite canale. So what? Între timp coaliția de la putere se pregătește să scape de el. S-a trezit foarte târziu și nu cred că are mijloace să scape. Moțiunea de Cenzură din 20 a fost doar un exercițiu democratic, joc de imagine, șansă de a arăta cum vorbesc și cun se comportă parlamentarii noștri. Nu s-au adunat voturile necesare căderii unui guvern jenibil, dar nici măcar cei care au semnat n-au votat 100%. Jigniri, replici dure și atât. Cum să existe o opoziție reală și puternică, de unde?

ASTRA-DINAMO 4-1

Nu mă surprinde rezultatul, dar faptul că Rednic continuă să dea vina pe alții e deranjant. Un jucător dinamovist a cerut rezilierea pentru că suporterii i-au înjurat soția aflată în tribune. Nicolae, patronul de la Astra, a afirmat că suporterii dinamoviști fac mult rău, că pe el înjură non-stop deși vin la Giurgiu.Nicolae e chiar un tip antipatic, dar poate are și el dreptate.  De reținut că scorul putea fi și mai dur, dacă gazdele nu ratau. Sigur că R. Naum a vorbit mult despre Dinamo și nu despre meritele celor care au jucat bine de tot!

ILIESCU E BUN LA FRANCEZĂ

L-am auzit minute bune la Realitatea. Era doar audio, dar absolut remarcabil se descurca. Paul Cozighian este cel care a realizat materialul. Observațiile critice ale lui Iliescu sunt demne de reținut. Au urmat comentariile invitaților. Se pare că Dragnea & Co s-au cam enervat.* Dar dacă Iliescu e atât de verde și activ, nu ar fi cazul să fie judecat pentru cele întâmplate în 1989?

ProTV a reluat Zeii Egiptului. Sunt convins că au făcut rating! Pro-X are un serial care-mi place, Lista neagră.

TVRHD ne ține cu Mircea Dinescu-bucătarul-analistul-poetul. Reluare, firește. Invitată cu farmec a fost Monica Anghel. Eu nu mai reușesc s-o aduc în emisiune pe Monica. Să mă apuc de gătit?  Poate mă ajută producătorul emisiunii ”Politică și delicatețuri” Dan Manoliu.  Monica a subliniat că nu înainte de 1989 exista mafie în lumea muzicii ușoare. Că nu ajungeau persoane netalentate pe micul ecran, așa cum se întâmplă prea des acum.

SĂ OFTĂM DE LUNI…

Dan Filoti (care nu știe să mulțumească nici când cineva i-a zis ”La mulți ani!”) care oftează permanent, îl are invitat și pe marele handbalist Vasile Stângă. Ceilalți sunt E. Neagoe (somnolent, cu vorbire rară de parcă n-ar mai fi oltean) și Narcis Răducan. Vasile a punctat clar minusurile de tehnică individuală, lipsa unor soluții de refacere a sportivelor, a sugerat scăpările antrenorului. Faptul că avem locul 4 în Europa în contextul în care nu avem nicio sală de handbal în București, în situația în care jucătoarele autohtone nu au loc în marile echipe din campionatul intern duce la lipsa de formă. Emisiunea e lipsită de viață, V. Stângă a fost uitat, pentru că s-a vorbit despre Sepsi…Dacă nu ești capabil să moderezi o emisiune sportivă, nu fotbalistică, te lași, te duci și oftezi în altă parte. Vasile a remarcat meritele lui Hagi în a crea ”fabrica de jucători” și se mira că machedonii bogați din zona mării nu-l ajută. Hagi așteaptă investitori! * La Europenele de handbal s-a introdus proba video anul acesta. A fost folosită bizar. Chiar și contra noastră, la o fază!

* Iris la Corin Chiriac (Național TV) . Moment intens, cum a zis gazda simpatică. Iris cu Nelu Dumitrescu și cu pălării haioase (jobenuri?). A urmat Nicola cu o piesă stranie pentru auzul meu needucat. Multă mișcare pentru ea.Prea multă. Musafirii pleacă primind cadouri,  premii…Au venit și Bogdan Stanoevici, Sanda Ladoși…Oamenii Circului reprofilat!

* Duminică Antena 1 a difuzat Frumoasa și bestia, iar ProTV a reluat ”Singur acasă 2”. Cel mic al meu a fost încântat și mi-a atras atenția că trebuie să stau lângă el pentru că așa scria pe ecran!  Tot la A1 am revăzut și ”Shanghai”,

* Fetele de la handbal joacă pentru medalia de bronz! O primă repriză de nota 4 cu indulgență. Repriza a doua a avut momente bune, foarte bune și iar au venit pasele de începători, șuturile peste poartă…am pierdut cu 20-24, dar problema e de fond. Ce națională avem, ce lot va merge la mondiale, ce antrenori străini și scumpi angajează Federația? Vor spune că și-au îndeplinit obiectuvul, ei trăiesc în comunism. Perianu a jucat 7 meciuri în apărare, te miri că nu nimerește poarta? Bazaliu nici n-a fost selecționată, te miri că nu are cotă? Zamfirescu poate mult, o bagi doar în ultimele minute ale ultimei partide? Neagu a jucat aproape fără pauză 6 meciuri. Te miri că era epuizată cu Ungaria, că s-a accidentat?  Mă bucur că au fost profesioniști care au pus degetul pe rană, cum ar fi Radu Voina, Robert Licu, Cristi Gațu, Gh. Tadici, Mariana Târcă…dar și mulți ipocriți, lătrăi, cu lozincile patriotarde după ei! (Voi comenta pe vlog ce s-a scris după meci).* Am comentat pe vlog, iar cele scrise de mine aici s-au confirmat prin vorbele meseriașilor serioși.

* Drag de România mea cu Fuego la TVR2. Invitată  este Pompilia Stoian. Era acolo și O. Ursulescu ( a vrut să cânte și el, dar a fost rău de tot)…Microfonul invitatei nu are reglaj?…Mari meseriași la butoane! Fuego n-o lasă să cânte singură. Felicia Filip și Cristian Mihăilescu primiți cu elogii și cadouri de Fuego, n-au spus prea multe, pentru că gazda avea de recitat. Doamna Filip a cântat varianta românească de la ”The Show Must Go On” (a scris pe ecran titlul original și numele autorului, ceea ce e un pas înainte). N-am văzut numele autorului versurilor românești. Cam multe dezacorduri în monologurile lui Paul -Fuego. Și era parcă mai uman, mai firesc când era invitat. Când devii gazdă te schimbi așa de mult?

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here