HOLBĂRI SPORTIVE DIN ULTIMA VREME: SUNTEM CAMPIONI LA FOTBALUL VORBIT

0
71

HOLBĂRI SPORTIVE DIN ULTIMA VREME: SUNTEM CAMPIONI LA FOTBALUL VORBITAm scris agitat pe FB, atunci când vedeam una-alta din lumea sportului. S-au adunat mai multe, dintre care am ales câteva pentru memoria site-ului. 

”AVEM ANTRENORI EXCELENȚI?”

E halucinant cum aberează Mihai Stoichiță la Dgs1. Niciunul dintre cei din studio n-a reușit să-l determine să spună ceva clar. Edi Iordănescu e confirmat și în rest e gargară ieftină. Comisia tehnică nu face raport, nu analizează cele 4 jocuri. Face raport doar antrenorul. Numai lozinci. Naum mimează că e preocupat, dar nu înțelege gravitatea situației. Niște șmecheri au pus mâna pe Federație și nu-i interesează ce spune vulgul, iar despre verticalitatea presei n-are sens să discutăm. Avem antrenori excelenți prin ce? Jucători avem? Cine face selecția? Cum poate fi excelent un antrenor fără rezultate? Vorbește frumos, salută politicos, se spală pe mâini? Stoichiță era iritat pentru că e luat la întrebări. Era mai bine să fie de bun simț și să plece, odată ce n-a produs nimic. Care comisie a stabilit cine e mediocru? ”Decizii dure”? Ce-s alea? Un lucru bun a spus Naum: ”Nu înțelegem despre ce e vorba!” Comunicatul FRF la care a contribuit și Stoichiță e cel mai lemnos text din lumea sportului. Clar. Cât timp nu scăpăm de indivizi ca Burleanu &Stoichiță nu vom avea speranțe.

SUNTEM CAMPIONI LA FOTBALUL VORBIT

Nu știam de ce-mi era antipatic Daniel Stanciu (invitat de profesie la Dgs). Un demagog isteroid care nu înțelege de ce se cere demisia șefilor F.R.F. Nu mai știu cu ce se ocupă acum (ziarist, team manager, președinte, consilier peste tot) dar vehemența cu care apără rosturile alesului în unanimitate, mă face să cred că e și avocat. Un oportunist care vrea să fie interesant tocmai acum, când toată lumea e supărată pe eșecurile în lanț. Cert e că Edi rămâne, Burleanu rămâne, jucătorii n-au valoare și canalele de sport au subiecte până se reiau competițiile.  * De data asta Vali Moraru a avut atitudine. Bravo lui. Bun exemplul din Camerun cu discursul unui președinte de federație care știa fotbal.* D.Stanciu n-a înțeles nici partea asta. * Subiectul trebuie lăsat în Cișmigiu. Să ne bucurăm de tenis, ciclism, snooker, moto, poate și înot sau alte sporturi, unde burlenii sunt mai puțin vizibili sau nu există.

 

LIPSA UNUI LIDER DIN TEREN? CE OPTIMIST ERAM INAINTE DE MECI

Interviuri înainte de meci. La Digisport doi indivizi deapănă amintiri rapidiste. Nu le dau numele. Doi pigmei. Așa susțin ei echipa României. La PrimaTv e un dialog interesant cu Gică Popescu. Săracul Alex, nu știe ce-i aia ”lider din teren” și-l propune pe Edi Iordănescu. Avem ziariștii exact ca fotbalul. De ce ar fi altfel? Și totuși eu sper să batem. Șansele noastre: 51%!

”PROFESIONIȘTII” (14.06)

1.La DigiSport2 văd un meci de tenis. Aud comentariul românesc cu voce masculină (Costi Prună?), dar și unul în engleză, în paralel, cu o voce de doamnă. E chiar așa de greu să rezolvați o problemă tehnică măruntă? La Eurosport2, alt joc, o singură voce .

  1. Alți ”profesioniști” sunt foștii fotbaliști, gen Raț, care l-a criticat aspru pe Octavian Popescu (19 ani) pentru că nu și-a pus cu tandrețe tricoul de la națională pe jos. Și pentru că și-a permis să reacționeze la scandările mitocănești ale unor suporteri. Să le amintească cineva ”profesioniștilor” din studiouri ce fapte de vitejie are la activ recent retrasul Mutu, poate se mai domolesc cu exemplele ”de pe vremea noastră”. Lupii moraliști ne mai lipseau…pe lângă naumi, rădulești, filoți ș.a.

PSIHANALIȘTII DE LA DIGISPORT! (13.06)

Cr. Geambașu nu acceptă că G. Tamaș se poate exprima direct, afirmând că nu-l intereseză echipa națională. Era nesimțită reportera care insista, odată ce omul a fost ferm și clar.Nici Naum nu înțelege ironia lui Tamaș, care putea fi convocat liniștit la lot. Adică un jucător n-are voie să afirme așa ceva? Ăstora nu le e rușine? Ei care mușcă din jucători, antrenori, îi desființeză constant, adesea motivat, adesea fără să fi jucat, dar devin pudici la reacțiile celor din fotbal? Naționala joacă prost sau mediocru și oricine are dreptul să comenteze, să exprime opinii. ”Psihanaliștii” de la Digi au ajuns la faza în care nu mai suportă alte reacții decât ale lor. Din acest motiv prefer cele scrise de Sergi Lopez și alții ca el. Până una-alta fotbalul e un fenomen social și nu cred că e nevoie de studii de specialitate pentru a exprima păreri. De multe ori fotbaliștii, care nu verbalizează ca ”intelectualii” din studiouri, sunt ironizați. Dar ei cunosc fenomenul și tot nu le place unora că nu fac parte din ”gașca lor”. Elegant gestul lui Mirel Rădoi, care-i ia apărarea lui Iordănescu. Cu un singur amendament. Nimeni nu-i obligă să accepte rolul de selecționer!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here