Holbări Sportive: Suferința handbalistică / Canotaj de lux în Italia 13.04

0
80

Holbări Sportive: Suferința handbalistică / Canotaj de lux în Italia 13.04URMEAZĂ PLAY-OFF

Insinuările maladive nu ajută presa cu nimic. Naum sugerează răspunsuri la propriile întrebări. Partida Craiova-CFR a avut parte de un arbitraj defectuos, chiar dacă era celebrul Hațeganu la centru. Nici nu-l mai întreabă pe Crăciunescu, el a dat deja verdicte. Total neprofesionist.

Dan Filoti ”Șușotilă” s-a dus la Craiova să facă interviuri. Nu s-a făcut asta cu alte echipe. De ce nu s-a dus și la Cluj, sau la FCSB, unde să discute cu foști jucători ai echipei? La Craiova i-a invitat pe Cârțu și Lung. Culmea, interviurile lui lungi și leșinate de după meci, nici n-au mai intrat pe post seara (11.04) pentru că Naum era grăbit să vorbească el.

Cei doi foști Steliști din studio, Duckadam și Balint, au afirmat că FCSB are lotul cel mai subțire și mă bucur să observ că ”specialiștii” zic ca mine. E drept, eu am scris asta și acum un an. Șansele la titlu sunt minime. Ultimele două meciuri (egaluri) au arătat că echipa nu mai are resurse. Încă două accidentări, o suspendare și gata, joacă iar juniorii.

*Atacurile lui Cârțu la adresa echipelor calificate în play-off (în speță Botoșani și Clinceni) mi se par mârlănești. Adică s-ar da bătute cu FCSB. Să spunem și noi că meciurile cu CFR și altele au fost aranjate pentru Craiova? Oare cum a acumulat U Craiova 58 de puncte?

Sergi Lopez scria pe FB: 

S-a dus Filoti la Craiova. Să ia el interviurile de după partidă. Până acum atât de tare și-a plictisit colegii cu întrebările lui mai lungi decât răspunsurile încât Digisport a făcut așa:
– i-a întrerupt interviul cu Edi.
– nu i-a băgat interviul cu Ouzounidis.
– i-a băgat cu întârziere interviul cu Vătăjelu.
– i-a întrerupt interviul cu Vătăjelul, Naum având și o față de ”nu mai termină ăsta în plm .”
Trăiește Filoti în lumea lui în care el e un jurnalist de elită. Și vine Naum și îi scurtează de la București trei intervenții și sfârșește prin a nu-l mai băga deloc pt că nu respecta niște timinguri legate de publicitate. El ținea prelegeri, nu punea întrebări, se închipuia la catedră dând lecții celor care fac munca de teren, aia grea, nu ca atunci când te duci la meciurile amicilor.
Iar Edi a prins curaj, făcea propuneri pt toată liga I, ceva frumos, să nu mai criticăm arbitrii. Să fie un moment zero, piuă. El venea după o suspendare pt că criticase arbitrii. Și la primul meci după suspendare a luat galben pt că s-a certat cu arbitrul.
În concluzie, s-a dus Filoti degeaba la Craiova, colegii au decis să nu îl mai bage deloc după ce i-au văzut isprăvile.

 

 

CANOTAJ DE LUX ÎN ITALIA – AUTOSERVIRE LA MEDALII

Am urmărit transmisiile în direct, deși nu s-a prea promovat. Mare bucurie am avut cu medaliile adunate de ai noștri. Festivitățile de premiere au fost inedite. Fără oficiali. Medaliile puse pe măsuțe, a fost autoservire.

SUFERINȚA HANDBALISTICĂ

Am sperat din nou. Nu cu convingere. Jocul cu ȚSKA Moscova de la București a arătat că echipa poate juca și fără Neagu marcator, că poate să se mobilizeze. La 9 goluri avans am zis că suntem gata, calificați în Final Four. Apoi au apărut eternele greșeli și victoria cu 5 goluri avans, dar cu 27 primite m-a făcut să fiu reținut.

Prima repriză de la Moscova s-a terminat cu 13-12, în contextul în care nimeni n-a observat că e cazul să arunce la poartă cînd mai erau 13 secunde. Încă erau speranțe. Așa credeam eu. Lazovici n-a mai făcut nimic (un singur gol), iar antrenorul n-a scos-o pentru a o ajuta să-și recapete încrederea, Moisă a ratat aproape tot (un singur gol), în situații foarte bune, ba și-n apărare a fost ușor depășită.

Firește ea pleacă și rezultatul rămâne. Narcisa Lecușanu, cu eleganța-i știută, a afirmat că s-a văzut lipsa de experiență a antrenorului. Și la final am avut mingea și atacul, dar nimeni n-a dat soluția isteață de a marca. Un gol ne trebuia. 80 de secunde. Imens.

Și Vasile Stângă a semnalat în GSP că găsirea soluțiilor sunt treaba antrenorilor. Neagu a dat 9 goluri, Omoregie 4, iar pivoții de mare cotă câte un gol. Sigur, pleacă și ele. E dezamăgitor să vezi atâta neputință, să vezi că nu le bagă pe Bazaliu, pe Perianu, odată ce celelalte sunt blocate. Nici argumentul experienței jucătoarelor nu e valabil. Nici nu știu dacă avem vreo jucătoare sub 28 de ani.

Am văzut cum joacă Vipers cu niște doamne respectabile în teren, dar și cu tinere alături, cum le-au spulberat pe campionele Rusiei, Rostov. ȚSKA e o echipă disciplinată, dar nu extraordinară. CSM a fost foarte slab pregătită pentru acest joc. Se va modifica lotul, dar situația nu se va schimba.

Citiți, vă rog, articolul, foarte bun, scris de Radu Naum (la handbal se pricepe) și veți înțelege mai bine cum stăm. 3 ani de așteptări. Câți mai vin? Gabriela Szabo cu lozincile olimpice nu ne poate ajuta cu nimic!

https://www.gsp.ro/opinii/editorial-radu-naum-gigantul-inutil-629069.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here