HOLBĂRI

0
23

watching tv 1 aE vineri, e 30 decembrie,  a apărut comunicatul din partea Președintelui privind desemnarea lui Sorin Grindeanu. Era frumos să iasă personal Iohannis, alături de noul premier, așa cum a procedat și cu Cioloș. Dar ce mai contează? Noroc că s-a grăbit, altfel Dragnea scotea oamenii în stradă exact de Revelion, că tot sunt concerte peste tot în aer liber!
Aseară, Roșca Stănescu se declara ferm împotriva nominalizării lui Grindeanu, care n-a vorbit frumos despre Iohannis, care susține legi care încalcă drepturile omului…
La B1TV se întâmplă ceva. Irina Petraru are, de la o vreme,  o veselie inexplicabilă la teme serioase. Și un volum excesiv al vorbirii. Invitații ei sunt aleși special, adică niște no name, care se chinuie să pară inteligenți.. Dușmani ai limbii române, au expuneri. Un tâmpit, avocat, analist, multifuncțional, ne spunea că românii sunt înfierbântați de la sărbători și de aici amenințările cu moartea la adresa doamnei Shhaideh. Dar primul anunț l-a făcut Dragnea. Organele ce fac? Nu protejează? Nu lor trebuie să li se adreseze cel amenințat, expus? De ce ar amenința-0 pe doamna și nu pe Dragnea, care a desemnat-o?
Apropo de amenințări. Povestea asta, a lui Ghiță, care trimite înregistrări cu sine, ca băieții teroriști ,cum vi se pare? El e dispărut, zic unii, dar nu-i o problemă. Acuze la adresa DNA, Kovesi, toată lumea, dar nu e luat de nimeni la întrebări. Asta e Justiția noastră?  Ghiță a afirmat că DNA l-a șantajat pe Dragnea, că doamna Kovesi are șef de la CIA… SRI nu comentează, toată lumea vizată tace, scenariile curg vesele în presă și la televizor. Evenimentul zilei a avut 4 pagini pe bază de Ghiță! Și, culmea, nimeni nu spune unde este Ghiță! *
A trecut și  Legea taxelor, așa că dispare taxa Radio-TV, pe lîngă altele 101. Nimeni n-a explicat cum vor funcționa cele două instituții media publice. Se schimbă legea sau mai văd ei cum o fi?  Nimeni nu discută despre soarte celor peste 4000 de angajați ai TVR și SRR, nimeni nu întreabă din ce fonduri vor exista orchestrele Radio, corurile Radio, cele mai valoroase din țară, ce se va alege din Târgul  de carte Gaudeamus ș.a.m.d. ???  Sau era necesară această mișcare pentru a mai ajuta nițel privații fideli ai unor grupări politice?  Voi relua subiectul cu detașare, căci eu nu sunt angajatul nimănui, așa că pot avea o abordare lucidă.*
C.T. Popescu a șters pe jos cu Sorin Grindeanu, viitorul premier. La Digi24 a afirmat că este „limba de la pantoful lui Dragnea” . A preluat toată presa. Eu am notat exact atunci. Și el e deranjat pentru că Iohannis n-a motivat respingerea primei propuneri a PSD. *Mai mulți comentatori, analiști, cum or fi ei, au observat că Doamna S.S. n-a apărut deloc, nici cu sau fără Dragnea. De aici se poate deduce că adevăratul candidat era Grindeanu. Ion Cristoiu a argumentat această ipoteză pe B1TV. Am auzit foarte des despre „suspendare”, care a devenit un fel de „bau-bau”, un fel de „te spun lu mama dacă nu faci ce vreau eu”…* Eugen Tomac m-a convins că nu e un comunicator inspirat, eficient, reactiv, așa că e mai bine să stea acasă. *
Marius Pieleanu (se declară a fi sociolog) nu ratează nicio ocazie de a oferi exerciții de adulație față de Dragnea și PSD. Altfel, el e independent. Nasol e că apare tot mai des și la RealitateaTV, canal care și-a schimbat profund politica editorială în ultimele luni. * Elena Vijulie a avut o abordare interesantă la Digi24. A întrebat de ce n-a venit PSD cu lămuriri privind neacceptarea doamnei Shhaideh? Adică acuzele, atacurile din presă nu trebuiau demontate de cei care o cunosc?
Nelu Barbu de la B1TV se dovedește a fi unul dintre cei mai șterși, mai slabi moderatori din vizualul nostru. Deunăzi l-a pus la punct pe un invitat care a afirmat timid că ”X e un personaj toxic”! Vai ,dar ne amendează CNA! Pentru asta? Era 22,55 pe 28.12. Din păcate emisiunea s-a terminat iar invitatul și-a făcut un scurt hara-kiri, mea- culpa sau cum i se mai zice azi!
Maria Coman (A3) și invitații ei se întreabă, și ei, cum de nu reacționează nicio instituție la acuzele lui Ghiță, dar nici la faptul că n-a respectat termenii ”controlului judiciar”…Maria n-a mai țipat. Poate tratamentul ORL a mers bine…
Vacanța Mare activează la Kanal D. Locul e potrivit pentru textele lor ”excentrice” la care CNA nu reacționează. Aluzii, trimiteri sexuale în plină zi, Coțomârlă, ia-mă cu tine pe planeta Sifilis și multe aletele, pe care nu vreau să le rețin!
Shhaideh și Dragnea au apărut la România TV de la 21.00. Dragnea a anunțat că va prezenta corespondența cu Iohannis. Mare domn! Doamna nu spune multe. Dragnea îl acuză pe Iohannis de amânarea de acum. Informațiile ajung la noi pe surse. Și la Dragnea tot așa. O fi bine așa?  Neinvocarea unor motive pentru refuzul doamnei e o scăpare imensă, la care se referă Dragnea. Din apariția de azi a doamnei Shhaideh, eu am înțeles că nu era un bun premier. Poate fi o foarte bună specialistă. Comunicator slab, o evidentă lipsă de experiență în a expune ceva în spațiul public. Dragnea afirmă că a făcut eforturi mari ca oamenii să nu iasă în stradă în aceste zile.  E posibil să fie adevărat. Gazda l-a întrebat dacă nu cumva e o amenințare?  N-a negat!
Cornel Nistorescu afirma ferm, la B1TV, că Dragnea a fost abuziv, față de propriul partid, nominalizând-0 pe S. Shhaideh. Și Stelian Tănase afirmă că actuala amînare e nefirească. Cei doi analiști-jurnaliști  sunt invitații lui Nelu Barbu, incapabil să formuleze întrebări incitante. Din păcate! Amenințările cu suspendarea președintelui revin prea des în discursul pesediștilor. În ianuarie se va rezolva totul.
La TVR1, Ediție Specială cu E. Nicolicea (cu același tupeu,  aroganță și insinuări), Alecu Racoviceanu răcit și lapidar în vorbe, dar evident deranjat de tăcerile lui Iohannis, Robert Turcescu (care repetă tot ce a spus la Realitatea, despre economia reală). Salariul minim înghețat de guvernul Cioloș a generat multe dezbateri! Meseriașii au spus că vom avea premier la anul, dar îl avem de acum, din 30 decembrie.
Prințul Valiant a fost la TVR2. Mi-a plăcut, deși e un film modest. Mi-au plăcut mereu filmele cu vikingi cu britanici, cu Regele Arthur…
Dezbatere care se vrea doctă și echidistantă la Realitatea TV. Octavian Hoandră e gazda. Pentru toate relele țării e vinovat Băsescu, afirmă moderatorul. Uită că din 27 de ani doar 10 a fost TB la putere, că din 2014 sunt alții în fruntea țării…Când nu mai sunt argumente, hop și TB?  L-a deranjat că Florian Bichir a îndrăznit să afirme că acum, în Parlament singura opoziție validă e cea condusă de TB. Poate-și revin liberalii, poate se luminează USR, dar deocamdată asta e. Altfel au fost și discuții interesante.
La TV5 Europe am prins un show cu doi invitați speciali, Eddy Mitchell și Alain Souchon. Am văzut și ascultat muzică de bună calitate, s-a pus accentul pe versuri.
Vârciu a mărturisit, printre lacrimi, că-l iubește pe Nea Mărin, chiar dacă se înjură și se fugăresc de 9 ani pe la diverse posturi teve.. Emisiunea Poftiți la muncă  de la A1 are intenții bune, dar acest Nea Mărin e un mitocan fără umor ,decență și face imposibilă vizionarea. Pentru mine, cel puțin…
Oferta de Revelion pare diversă, nu bogată, așa că voi urmări ușor ce pătrunde în casele noastre! Pentru toți holbatorii, gînduri bune, răbdare, și programe mai inspirate!
LA MULȚI ANI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here