IL VOLO A CUCERIT SANREMO

0
117

Sanremo 2015 Il Volo castigatoriTrofeul Sanremo 2015 a fost câștigat de trio-ul Il Volo cu piesa „Grande Amore”. Podiumul a fost completat de Nek (locul 2) și Malika (locul 3, dar și Premiul Presei).
Aveți mai jos clasamentul final:
1) Il Volo
2) Nek
3) Malika Ayane
4) Annalisa
5) Chiara
6) Marco Masini
7) Dear Jack
8) Grignani
9) Nina Zilli
10) Lorenzo Fragola
11) Alex Britti
12) Irene Grandi
13) Nesli
14) Bianca Atzei
15) Moreno
16) Di Michele e Coruzzi
 
Au apărut deja primele comentarii despre cea de-a 65 ediție a Festivalului Sanremo. Presa italiană lauda prestația câștigătorilor!
 
Elisabetta Esposito scrie pe site-ul gazzetta.it: „rezultatul nu reprezintă nicio surpriză. Cei trei băieți care ne-au cucerit încă de la apariția lor în concursul Ti lascio una canzone erau dați favoriți încă înainte să înceapă festivalul. Ei vor reprezenta Italia și la Eurovision, acolo vor arăta imaginea unei țări care place foarte mult în Est, dar trebuie să recunoaștem ei nu sunt cel mai bun exemplu pentru modul în care a evoluat muzica noastră. „Vrem să ne recâștigăm țara” au declarat cei trei la conferința de presă. Și au reușit!
Ultima seară a adus pe scenă și oaspeți importanți. Gianna Nannini, lăsată singură de Massimo Ranieri (ținut la pat, cu febră, de un virus agresiv) cu care ar fi trebuit să cânte în duet, a interpretat două piese “Immensità” și “Sei nell’anima”. Tocmai la hitul ei, Gianna a făcut câteva greșeli. Ciudat. Dar publicul de la Ariston e binevoitor și iartă. Și Giorgio Panariello a fost aplaudat îndelung”.
 
Site-ul music.fanpage.it titrează: „Nu Festivalul Sanremo este problema muzicii italiene
Autorul este de părere că „Sanremo este un show tv din care muzica este doar o parte. Nu una fundamentală”
A fost o ediție simplă și umilă dusă la bun sfârșit cu succes de Carlo Conti. El nu a vrut să riște prea mult, nici cu invitații, nici cu concurenții, pentru că cine îi aduce pe scenă pe muzicieni precum Tiziano Ferro, Biagio Antonacci și Gianna Nannini, sau pe comicii Siani, Pintus și Panariello știe exact ce vrea să facă.
(…)
Este nedrept să spunem că Sanremo înseamnă moartea muzicii italiene. Să fim serioși, de ceva timp, Sanremo este un festival al muzicii doar cu numele. Acest festival s-a transformat demult într-un show de televiziune. Nu ne putem aștepta să influențeze cumva vânzarea de discuri, așa cum făcea pe vremuri. Anul trecut, de exemplu, dintre participanți,  doar Renga și Rocco Hunt au primit Discuri de Aur pentru vânzări. Nu a primit nimeni Disc de Platină. Festivalul nu mai are de mult un cuvânt greu de spus în ceea ce privește vânzarea de discuri. Artiștii nu mai au nici vizibilitatea de care se bucurau odinioară. Anul trecut cea mai difuzată piesă la radio a fost cea a grupului Perturbazione, dar să fim realiști, publicul mainstream nu își va mai aminti de ei.
Așadar, să ne fie clar: Sanremo e un show tv, unul care difuzează o dată pe an și ale cărui ecouri se sting de îndată ce trece valul de postări pe Twitter și Facebook. Apoi rămânem tot cu marii artiști care vând (cu și fără Sanremo) la fel de bine. Dacă ne uităm la vânzările de disc din 2014 aflăm cu italienii au cumpărat albume cu Vasco Rossi, Pink Floyd, Tiziano Ferro, Ligabue și Modà.
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://music.fanpage.it/non-e-il-festival-di-sanremo-il-problema-della-musica-in-italia/?ref=ol
 
 
Același site a ales și 50 de momente de neuitat din această ediție. Le puteți citi aici:
http://autori.fanpage.it/50-sfumature-di-un-sanremo-normale/?ref=ol
 
Nici ei nu au trecut cu vederea greșelile Giannei Nannini:
http://music.fanpage.it/gianna-nannini-porta-l-energia-rock-a-sanremo-2015-video/?ref=ol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here