In Memoriam | Tony Joe White (23 iulie 1943 – 24 octombrie 2018)

0
203

tony-joe-whiteTony Joe White a decedat pe 24 octombrie, în urma unui atac de cord, în casa lui din Nashville. Fiul lui, Jody White, a declarat pentru presa americană că tatăl lui „nu era bolnav, totul s-a petrecut foarte repede, nu a avut dureri și nu a suferit”. Artistul avea 75 de ani.

Piesele lui Tony Joe White au fost cântate de mulți artiști, inclusiv de Tina Turner și Elvis Presley. Din 1969 a înregistrat peste 20 de albume. Cu piesa Polk Salad Annie a ajuns până pe locul 8 în Billboard în 1969. Această piesă a devenit și mai cunoscută după ce Elvis Presley a introdus-o în setlistul concertelor sale. Cântecul Rainy Night in Georgia a ajuns pe locul 4 în Billboard Hot 100 în 1970, în interpretarea lui Brook Benton.

În 2014, Tony Joe White a cântat Polk Salad Annie alături de grupul Foo Fighters în emisiunea lui David Letterman, aceasta fiind considerată una dintre cele mai bune interpretări ale cântecului.

Într-un interviu, Tony a povestit cum a cunoscut-o pe Tina Turner: „Am intrat în cabina ei când își aranja machiajul. M-a privit în oglindă, eu i-am spus cine sunt și ea a început să râdă. A durat ceva până s-a calmat și mi-a spus: În tot acest timp, eu am crezut că ești afro-american.”

Alți artiști care au înregistrat coveruri după piesele lui sunt: Ray Charles, Kenny Chesney, Eric Clapton, Willie Nelson, Rod Stewart, Johnny Cash, Waylon Jennings, Tom Jones, Dusty Springfield, Shelby Lynne, Nancy Wilson, Etta James, Isaac Hayes, Hank Williams Jr., Los Lonely Boys, John Anderson, Joe Bonamassa și Carmen McRae.

În septembrie 2018, Tony Joe White a lansat albumul de blues Bad Mouthin’, care a fost primit cu cronici bune de presa de specialitate.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here