ÎNCEPUT DE AUGUST

0
26

Imagine din Costinești Foto de Andrei Partoș
Imagine din Costinești
Foto de Andrei Partoș

*Am plecat puțin din Capitală, acasă curgea apă maro spre neagră, am revenit și tot așa este! În spatele blocului se forează în continuare! An de an se petrece așa. Cât îi vom ține pe acești hoți în brațe, care poluează apa, care distrug asfaltul și care ne toacă nervii cu zgomotul făcut? În plus atrag și mii de țânțari, pe care madam primar nu reușește să-i stârpească! * Dăm la teve reportaje cu mizeria de la Rio? Să dăm cu Bucureștiul, sau cu o mare parte din Costinești! Sau cu Neptun, Olimp…foste bijuterii ale litoralului. * Excepția totală o constituie Vox Maris Grand Resort. Și n-o spun doar pentru că sunt atașat de acel loc, dar acolo se strâng și frunzele căzute prea devreme. Gunoaie nu există! Se strâng și buruienile din miile de răsaduri cu flori. Despre Vox voi scrie separat. *
* ANAF face descinderi la Costinești și bine face. O face pe tot litoralul. Tocmai a închis un chioșc cu alimente, țigări și ziare când eram de față. Oamenii operau pe o firmă fantomă. De vreo 15 ani! Întrebarea mea e una simplă: Sanepidul nu are voie să-și facă datoria? Mizeria zace peste tot, pe alei, în jurul clădirilor, coșurile de gunoi nu sunt golite cu zilele, săptămânile…Sau acolo nu e loc de amenzi și șpăgi? Aleile la care mă refer aparțin de BTT.
Brazil a*A  început Olimpiada și surprizele nu lipsesc. Brazilia n-a fost capabilă să bată la fotbal Republica Sud Africană. Vom avea nopți albe sau vom vedea reluări și rezumate. Festivitatea de deschidere, Ceremonia, va fi la noapte! O voi vedea și asculta la Radio. * Legat de J.O. am văzut prea multe reportaje despre nepregătirea bazelor, lipsa de igienă, de siguranță…C.I.O. nu mai ține la rigoare? Trebuia să fie ajutată o țară săracă dar siguranța sportivilor nu mai contează? Chiar azi am auzit despre un jaf armat dejucat, lângă Satul Olimpic! Se mai poate vorbi despre sport, liniște, concentrare?
* Am cules informații despre cum sunt plătiți creatorii și interpreții noștri. Confuză situația. CREDIDAM, UPFR, UCMR-ADA sunt destinațiile banilor virați de organizatorii de evenimente, de cântări de club, restaurant, discoteci. Patronii de Cluburi sunt și ei obligați să vireze sume stabilite fără legătură cu realitatea. Nu se fac liste, se dau sume calculate pe diferite criterii. De exemplu numărul de locuri dintr-un local. Adică ai 1000 de locuri, chiar dacă tu ai 50 de plătitori, plătești ca și cum ar fi plin. Sper să aflu și cine și cum calculează sumele care revin unui om care compune, orchestrează, interpretează, scrie texte! Ar mai fi un organism, O.R.D.A. care le supraveghează pe cele trei amintite. Se tot vorbește despre bani, fiscalizare, echitate, evaziune. În acest domeniu nu vrea să facă nimeni lumină? Un producător isteț poate genera o difuzare sufocantă pe radio (internetul, Youtube-ul nu se pun încă) și televiziuni a unei piese. Asta înseamnă că primește o avere sau nu are importanță?
* Îmi place cum gândește Christoph Daum. Nu acceptă ca jucătorii să fugă de presă. Dorește să apropie Naționala de suporteri și media.
* Un bazin olimpic zace nefolosit la Baia Mare. Ștrandul Municipal e închis de 5 ani. MTS nu vrea să dea bani, iar Primăria vrea să transforme locul într-un Aqua Parc. Asta peste niște ani. Nu cumva vorbim despre orașul prea alesului -infractor Cherecheș?  Știrea am văzut-o la Digi24.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here