ÎNCEPUT DE SĂPTĂMÂNĂ

0
21

* Este ZIUA IRLANDEI, o zi bogată în muzică bună! Oamenii ăştia ştiu să petreacă şi să cânte! Ieri au avut loc multe evenimente şi la Bucureşti. Încă o sărbătoare importată, dar simpatică!
* Ieri am constatat că o bună parte a bucureştenilor s-a mutat în mall-uri. Bate vântul, plouă, hai la mall. Ţinute speciale, forfotă, dar nu şi cumpărături. Cu această ocazie Andrei-Ştefan a debutat în spaţiul special de joacă de la etaj. Unde un copil de peste 3 ani poate fi lăsat contra 350.000 lei câte ore doresc părinţii. Cel puţin aşa am înţeles. Al nostru n-are vârsta, aşa că s-a jucat cu mama cu tot, printre biluţe colorate, tobogane, maşinuţe…Asta după ce dimineaţa am fost în parcurile Ioanid şi Icoanei unde sunt tractoare, elicoptere, maşini, motociclete din acelea care se bâţâie contra cost nişte minute. Destul de ieftin. Mult mai ieftin ca-n mall-uri. Parcuri curate şi îngrijite…
P.S. Am văzut acum pe blogul mamei varianta ei de povestire a unor evenimente de weekend. E amuzant să le vezi comparativ. E drept că citind nu mi-am dat seama că eram prezent. Noroc că port cu mine aparatul foto 😉
* Tot aud la ştiri că  greii din fotbal vor afară, că se semnează petiţii, că merg la CEDO, că nu-s bune condiţiile din puşcărie. Cred că a sosit momentul pentru a se construi puşcării de 3-4 stele pentru că zona corupţiei va aduce mereu persoane cu standard ridicat de trai. Nu ştiu cât de sincer a fost Gică Popescu, dar gestul lui de a cere să fie lăsat în pace, mi s-a părut unul demn. Când te gândeşti că suma alocată de stat/per puşcăriaş/ pe lună,  e net superioară alocaţiei pentru copii, atunci înţelegi în ce ţară trăieşti!
* L-am văzut pe Miron Cozma (specialist, analist al vieţii de pârnaie) vorbind despre cum se comportă, ce discută, cum se ceartă Copos, Stoica şi ceilalţi în puşcărie. Nu prea înţeleg cum vine asta. A rămas cu conexiuni în interior şi ţine loc de jurnalist? Poate abera orice, pentru că nu există nimeni care să-l contrazică? Unde e sindicalistul de la penitenciare, sunat mereu pentru a emită păreri?
* Mitingul de susţinere a lui Andrei Pleşu, de solidaritate cu acesta, urmare a „execuţiei” murdare de la A3, n-a avut participarea la care s-au aşteptat organizatorii. Şi eu speram ca pretextul să fie ideal pentru ca intelectualii, neimplicaţii politic, cei sătui de jegul devărsat de A3 să se arate, să-şi semnaleze existenţa. În fond , neparticiparea îi creditează pe derbedei ! Vor spune că au fost câteva persoane care nu reprezintă România, Bucureştiul. Şi pe FB am observat o teamă, o reţinere de a se exprima din partea multor persoane. „Nu mă uit, nu mă interesează, nu vreau să mă bag!”. Şi uite unde ajungem! C.N.A. şi Justiţia ar putea rezolva problema, dar se pare că pentru unii e mai bine aşa…cu intelectuali umiliţi, tăcuţi, retraşi din viaţa publică…eventual activi pe bloguri şi FB..
* Meciul de tenis de azi noapte, finala de la Indian Wells m-a dus spre câteva concluzii.  Federer a părut foarte sigur pe el, aproape de forma lui de acum 5 ani în primul set. Djokovici nu e un jucător foarte spectaculos, dar e perseverent şi răbdător, cu un mental excelent. Federer a greşit exact atât cât să-l facă pe adversar să devină campion. Federer s-a bătut singur, pentru că nu-i mai merg stop-urile, pentru că reverul e tot mai slab, pentru că nu mai poate alerga atât de mult. Rămâne un jucător de geniu, care ar trebui să ştie să se retragă în glorie. Am mai scris asta şi insist, pentru că azi noapte mi-a părut rău pentru el. Djokovici n-a strălucit, a stat la pândă şi a cîştigat. Spectacolul n-a fost la cotele anilor trecuţi…
* Cetăţenii din Crimeea doresc să fie ai Rusiei? Aşa reiese după referendum. Se reface URSS din bucăţele? SUA şi UE nu prea pot face nimic…Declaraţii am auzit, s-a vorbit şi despre sancţiuni, dar cum gazul vine de la est…Tensiunile din zonă se vor menţine multă vreme…Şi dacă locuitorii din Crimeea vor cu Rusia, ce le poţi face?
*Pe str. Plevnei a fost dărâmat un stâlp cu semafor cu tot, mulţi copaci au fost smulşi din pământ de vântul de ieri…Avem o primăvară foarte nervoasă!
* Completare de marţi, 18 martie.
Speram să scap de mutra şi aberaţiile lui Gigi Becali, măcar o vreme. Televiziunile nu-s de acord. Faptul că a vrut la muncă, apoi a vrut la spital în străinătate, apoi a vrut la un spital în ţară, dar a vrut şi acasă arată că nu doar hernia de disc îi afectează coloana. Are un avocat-preot cu strigături amestecate (ba drepturile omului, ba Dumnezeu, ba solidaritate umană, etc) care intervine peste tot. Dar o face pentru că-l solicită canalele de ştiri. Sunt atâtea subiecte apropiate de cetăţeni, iar ei, oamenii de la televiziuni ne fură din timp, din viaţă cu un caz particular perfect neinteresant pentru marele public.  Subiecte? Şobolanii din plin centrul Capitalei, preţurile imense la căldură, neoprirea încălzirii din bloc nici când afară sunt 15-20 de grade, ce se petrece cu marii evazionişti (poveste cărnii a fost lăsată în umbră), ce se petrece cu sistemul de sănătate, unde sunt vaccinurile (dacă mai există unele valide), de ce li se permite taximetriştilor să circule condiţionat, cu preţuri fabuloase negociate la urcare (unde e poliţia când se termină concertele la Sala Palatului?) şi multe altele!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here