ÎNTÂLNIRE ISTORICĂ: GEORGE NICOLESCU ȘI JOSE FELICIANO (15.03)

0
148

Articol de Iulia Radu
George Nicolescu si Jose Feliciano 201515 Martie. Ora 15.30. Iată-mă la Hotel Mercure. Sunt puțin dezorientată, aflându-mă pentru prima dată în acest hotel. Noroc că au un personal extrem de amabil. Un băiat m-a  îndrumat spre Sala de conferințe „Vox Maris”. Din start mi-a plăcut numele și parcă mi-au mai pierit emoțiile. Când am ajuns eu, Jose Feliciano tocmai se retrăgea în camera lui. Acordase un interviu colegilor de la România TV. Următorul era programat la ora 16.00. Tot atunci trebuia să ajungă și George Nicolescu. Am profitat de timp și am stat puțin de vorbă cu echipa German Quality Entertainment. Toți erau impresionați de Jose Feliciano: „are simțul umorului”, „este foarte de treabă”, „nu-i dai anii pe care îi are”. Valul de aprecieri a fost întrerurpt brusc venirea colegilor de la București FM.În timp ce jurnaliștii au început să mute mobila prin sală (pentru a găsi un loc cu lumină cât mai bună), să instaleze camerele video și microfoanele, a ajuns și domnul George Nicolescu. Era extrem de emoționat pentru că își dorea de mult timp să vorbească și să dea mâna cu  Jose Feliciano. În urmă cu 41 de ani, a avut ocazia să-l întâlnească: În luna mai a anului 1974, am auzit că Jose Feliciano vine în România. Îmi plăcea foarte mult cum cântă. Simțeam că suntem confrați de suferință, amândoi fiind nevăzători. Eram student la Facultatea de Limbi Romanice, secția franceză-română, și nu prea aveam bani pentru a cumpăra un bilet, dar i-am scris o scrisoare. Un coleg de facultate, care era din Cuba, a facut traducerea în limba spaniolă. Am fost împreună cu soția mea, Geta, la Sala Palatului și l-am așteptat pe Jose Feliciano la intrarea artiștilor. L-am prins când a ieșit de la spectacol și am reușit să-i dau scrisoarea. Din păcate, eu nu știam engleza, iar el nu știa franceza. Eu încercam să-i spun cine sunt, în limba franceză, iar el vorbea pe limba lui. Nu ne-am înțeles de nici un fel. Jose nu a stat mult, a plecat cu însoțitorul lui. Nu știu dacă a citit scrisoarea… ”, a declarat George Nicolescu.

La 15.50 a revenit în sala de conferințe și Jose Feliciano. S-a ațezat la masa de interviuri și și-a întrebat managerul cât mai durează până când începe interviul. Colegii încă nu terminaseră toate operațiunile, așa că mai era puțin de așteptat. Cu mult umor, Jose a repetat în limba română câteva cuvinte pe care le auzea. Pronunță foarte bine și clar cuvintele! „Ținem legătura”, „microfon” și multe altele. „Am observat ceva în România: oamenii fumează mult. Nu se tem de cancer. Plămânii mei sunt ok. Încerc să-mi conving managerul să se lase de fumat, dar nu reușesc. Până la urmă e viața lui… Știți că atunci când vor descoperi că marijuana duce la cancer, o vor legaliza?! Am spus chestia asta într-un concert la Londra, iar publicul a râs minute în șir. M-am simțit foarte bine la acel concert”, ne-a povestit el. Și având în vedere că interviul nu mai începea, Jose i-a întrebat pe jurnaliști când vor difuza materialul. „Mâine (n.r – 16 martie) la ora 21.00”. Ușor surprins, Jose a spus: „Și concertul meu la ce oră începe?” „La  ora 20.00”, a venit răspunsul prompt. „Asta înseamnă că nu ajutați la promovarea concertului”, a zis Jose Feliciano puțin derutat. După ce colegii de la București FM i-au spus că vor exista știri în timpul jurnalului și un teaser al interviului, au dat drumul la înregistrare.

Întâlnirea propriu-zisă dintre George Nicolescu și Jose Feliciano a avut loc după interviu. Emoționat peste măsură, George Nicolescu i-a dat un stick cu piesele lui și i-a spus cât de mult se bucură să îl întâlnească. L-a întrebat dacă este de acord să îi cânte un refren din Che sara. Deși inițial a refuzat, spunând că mai are de dat interviuri, după câteva momente, s-a răzgândit și a acceptat să-l asculte cântând. A fost un moment extraordinar. La final, Jose Feliciano a zâmbit, a aplaudat și l-a felicitat!

Pe 16 martie, Jose Feliciano vă așteaptă la Sala Palatului (ora 20.00). Nu ratați întâlnirea cu un mare artist!

Pe link-ul de mai jos puteți citi și asculta interviul exclusiv (în direct la Psihologul muzical) acordat de Jose Feliciano lui Andrei Partoș. 
http://andreipartos.ro/jose-feliciano-in-direct-la-psihologul-muzical-radio-romania-14-02-2015/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here