Internet de la gunoi: cum arată pubelele inteligente de 7.000 de euro cumpărate la Iaşi

Articol preluat de pe site-ul Adevărul

0
111
Foto Alina Batcu

Prin achiziţionarea unor astfel de coşuri de gunoi, municipiul Iaşi a intrat în rând cu oraşe precum New York, Hamburg, Dublin şi Stockholm, doar acolo coşurile de gunoi fiind atât de inteligente. Preţul este unul pe măsură.

Cele mai noi coşuri de gunoi achiziţionate în Iaşi le oferă  ieşenilor posibilitatea de a se conecta gratuit la Internet. Astfel, municipiul a intrat în rând cu New York, Hamburg, Dublin şi Stockholm, doar acolo coşurile de gunoi fiind atât de inteligente. Preţul este unul pe măsură: un coş de gunoi costă cât o maşină la mâna a doua, adică nu mai puţin de 7.000 de euro.

„După cum ştiţi, Iaşul a câştigat foarte multe premii de Smart City. Şi vrem ca Iaşul să fie un oraş Smart City. Ceea ce facem noi acum reprezintă normalitatea în Vestul Europei. Vrem să aducem normalitatea şi la Iaşi ”, spune Cătălin Neculau, directorul Salubris.

Societatea Salubris Iaşi a cumpărat 30 de astfel de containere stradale inteligente. Potrivit reprezentanţilor companiei, un astfel de coş are panou solar pentru alimentare, o capacitate de colectare de opt ori mai mare decât cele clasice şi se comportă ca un punct hotspot.

„Un astfel de container face foarte multe lucruri. Ne ajută în colectarea deşeului stradal. Şi, cel mai important, mai puţine maşini vor merge să colecteze acest gunoi. Deci va fi mai puţin CO2. Iaşul are un necesar de 350 de astfel de containere. Sperăm ca în doi ani de zile acest proiect să fie implementat 100%, aşa cum a fost el implementat în Stockholm”, a adăugat Cătălin Neculau, directorul Salubris.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://adevarul.ro/locale/iasi/internet-gunoi-arata-pubelele-inteligente-7000-euro-cumparate-iasi-1_5f33cb905163ec4271e6af43/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here