INTERVIU EXCLUSIV: Steve Hackett în dialog cu Andrei Partoș (6.03)

Articol de Iulia Radu

0
58

Steve Hackett, Genesis Revisited, Cropredy 2014
Pe 16 februarie, publicam pe site un articol despre Steve Hackett (fostul chitarist al grupului Genesis), care anunța apariția unui nou album pe piață, „The Night Siren”. Primul single, „In The Skeleton Gallery”, s-a bucurat de un feedback foarte bun din partea ascultătorilor emisiunii „Psihologul muzical” (Radio România Actualități).

Ba chiar au fost și câțiva ascultători care și-au exprimat dorința de a-l auzi pe Steve Hackett într-un interviu. Așa că n-am stat mult pe gânduri. Am intrat pe site-ul artistului și i-am trimis, pe 18 februarie, prin e-mail o solicitare de interviu. Răspunsul a venit relativ rapid (la 3 zile distanță) de la Peter, un britanic simpatic, PR la casa de discuri InsideOut Music, care se ocupă de relația cu presa pentru promovarea albumului în cauză. Peter a propus ziua și ora (luni, 6 martie, ora 12.00).

Singurele detalii pe care le-a dorit au fost: numele celui care face interviul și un număr de telefon de backup. Mai mult decât atât, mi-a trimis informații despre albumul nou și versurile pieselor. Subliniez acest lucru pentru că a fost pentru prima dată când un PR a trimis (fără să îi solicit) material de documentare.

Toate aceste detalii au fost stabilite cu două săptămâni înainte de a face interviul. Am mai vorbit cu el o singură dată, vineri, 3 martie, pentru a confirma că e totul ok. Din nou, observ că stabilirea interviurilor internaționale merge mult mai ușor atunci când relația cu managerul/PR-ul este directă, nu intermediată de un promotor din România.

steve hackett the night siren aAstăzi, 6 martie, am mers cu Andrei la radio și, la ora stabilită l-am sunat pe Steve Hackett.

Pe parcursul celor 23 de minute, Steve Hackett a vorbit, printre altele, despre noul album, despre cât de important este ca artiștii să se implice în viața socială, a subliniat că pentru el nu există granițe, a povestit desigur și despre foștii colegi din trupa Genesis și despre modul în care a ajuns în această trupă.

Veți descoperi un om cu simțul umorului și cu „vorbele la el”, extrem de amabil, foarte atent la tot ceea ce se întâmplă în lume, un artist care își asumă decizia de  face muzică de nișă, mai elaborată, cu mesaj, și își caută necontenit publicul. Există chiar șansa să îl vedem pe Steve Hackett din nou în România, așa că avem motive de bucurie.

Nu vă voi spune mai multe acum. Vă recomand să ascultați emisiunea „Psihologul muzical” pe Radio România Actualități, să urmăriți acest site și să nu ratați acest dialog spumos dintre Steve Hackett și Andrei Partoș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here