Irina Radu: TVR îi poate plăti pe angajaţii care „nu au făcut nimic luni de zile”, dar nu pe Pătraru, a cărui emisiune aduce profit

0
29
Irina-Radu TVRArticole preluate de pe site-ul paginademedia.ro
Irina Radu, membru în Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române, a declarat pentru agenţia de presă News.ro că a renunţat la mandatul dat de membrii Consiliului, de a avea drept de semnătură, pentru că nu îşi poate asuma, de pildă, ca angajaţii salariaţi ai televiziunii care ”nu au făcut nimic luni de zile să îşi ia salariile”, dar ”să nu poţi plăti oamenii care îmi livrează o emisiune care îmi aduce profit, emisiunea lui Pătraru”.
 ”Pentru cei cu carte de muncă, salariile se dau înainte de Paşte, pentru colaboratori am zis că facem toate eforturile să le dăm. Nu pentru că nu vrem, ci pentru că aşa este legea, întâi trebuie să plăteşti salariile”, a explicat Irina Radu, care a precizat că Dragoş Pătraru şi colegii lui nu sunt angajaţi salariaţi, ci colaboratori.
 Irina Radu, pe care ceilalţi membri ai CA-ului au împuternicit-o cu drept de semnătură, în lipsa unui preşedinte-director general, a anunţat că nu va mai semna nimic şi că ”dacă este un Consiliu cu picioarele pe pământ, va trebui să desemneze, până la numirea preşedintelui-director general o altă persoană în locul meu, care să semneze diferite documente”.
Găsiți articolul în întregime aici:

TVR îl vrea pe Pătraru, dar să nu mai critice instituția pe post

 
„Prostul ăla de la Starea nației nu mai are voie să spună că suntem slab pregătiți, că nu muncim, că vrem bani mulți, că tocăm 80 de milioane de euro pe an, având performanța editorială cu mult sub ceea ce alte televiziuni fac cu 7 milioane de euro” – Dragoș Pătraru.
Consiliul de Administrație îl vrea pe Dragoș Pătraru în continuare pe post. A și votat ieri prelungirea actului adițional cu încă două luni. Cu o condiție adăugată însă: să aibă și Pătraru clauze “precum ceilalți angajați”. Mai precis, clauza care interzice angazaților să-și vorbească instituția de rău, să o „denigreze”.
Clauza a venit după nemulțumirile legate de faptul că Dragoș Pătraru a criticat TVR în mai multe emisiuni Starea Nației.
„Eu spun în emisiuni că TVR-ul trebuie restructurat din temelii, că sute de oameni sunt total deprofesionalizați, că alte sute de angajați pur și simplu nici nu vin la serviciu, că mulți sunt pile, rude, amante de politicieni, că managementul a fost și este dezastruos, că se fură bani. (…). Asta, dragi angajați ai SRTV, nu e denigrarea instituției. Astea-s chestiuni de interes public, pe care oamenii care plătesc abonament trebuie să le știe”, spune Pătraru, într-un interviu pentru Paginademedia.ro.
 
sursa: http://www.paginademedia.ro/2016/04/tvr-il-vrea-pe-patraru-dar-sa-nu-mai-critice-institutia-pe-post-patraru-este-ca-sa-fiu-elegant-o-prostie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here