Iron Maiden anunta lansarea unui nou album de studio: „The Book of Souls”

0
23
Iron Maiden The Book of Souls 2015 (600 x 600)Iron Maiden a anuntat lansarea unui nou album de studio pe 4 septembrie 2015: The Book of Souls. Discul a fost inregistrat la Paris alaturi de producatorul cu care au lucrat de-a lungul timpului, Kevin “Caveman” Shirley la finalul lui 2014, iar la inceputul anului au realizat ultimele retusuri.
Data fiind starea de sanatate a lui Bruce Dickinson, formatia a ales sa amane lansarea, insa acum vocalistul este intr-o forma mult mai buna, putand lua parte activ la toate pregatirile aferente lansarii.
Coverul ii apartine lui Mark Wilkinson care nu se afla la prima colaborare cu Iron Maiden. Albumul contine 11 piese cu o durata totala de 92 de minute, fiind astfel primul album dublu (cu piese noi) din cariera formatiei.
Una dintre piese ii apartine in totalitate lui Bruce Dinckison si este, totodata si una dintre cele mai lungi cantece compuse vreodata de trupa.
“Am avut o abordare diferita pentru acest album fata de precedentele. Multe dintre piese au fost scrise chiar cand ne aflam in studio si le-am repetat si inregistrat imediat. Sunt foarte mandru de The Book of Souls, cu totii suntem si abia asteptam ca fanii sa il asculte si, mai ales, sa il luam cu noi in turneu” (Steve Harris)
Bruce Dickinson continua:
“Suntem foarte entuziasmati de The Book of Souls si ne-am simtit foarte bine in timpului procesului creativ. L-am inregistrat la Guillame Tell Studio din Paris acolo unde am realizat si Brave New World in 2000, astfel ca avem numeroase amintiri placute in acel studio. Suntem incantati sa descoperim ca nu ne-am pierdut vibe-ul magic. “
Trackslist:
Disc 1
1. If Eternity Should Fail (Dickinson)
2. Speed Of Light (Smith/ Dickinson)
3. The Great Unknown (Smith/ Harris)
4. The Red And The Black (Harris)
5. When The River Runs Deep (Smith/ Harris)
6. The Book Of Souls (Gers/ Harris)
Disc 2
7. Death Or Glory (Smith/ Dickinson)
8. Shadows Of The Valley (Gers/ Harris) 
9. Tears Of A Clown (Smith/ Harris)
10. The Man Of Sorrows (Murray/ Harris)
11. Empire Of The Clouds (Dickinson)
The Book of Souls este cel de-al 16-lea album de studio lansat de Iron Maiden, formatie care a vandut de-a lungul timpului nu mai putin de 90 de milioane de copii. Cel mai recent album, The Final Frontier, a ajuns pana pe locul 4 in topurile din Marea Britanie si locul 1 in 28 de alte tari.
Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here