Remember Johnny Hallyday (15 iunie 1943 – 6 decembrie 2017)

0
24

Johnny-HallydayJean-Philippe Léo Smet, alias Johnny Hallyday, s-a stins din viață în noaptea de 5 spre 6 decembrie, la vârsta de 74 de ani. Anunțul a fost făcut de soția lui, Laeticia. Artistul fusese diagnosticat cu cancer în urmă cu un an.
„Johnny Hallyday a murit. Scriu aceste cuvinte și nu-mi vine să cred. Și totuși așa este. Soțul meu a plecat la stele. Ne-a părăsit în această noapte așa cum a trăit toată viața lui: cu curaj și deminitate. Până în ultima clipă a luptat cu boala care îl măcina de mai multe luni, dându-ne nouă lecții de viață extraordinare”, a scris soția artistului într-un comunicat trimis către AFP la ora 2.34.
Peste 500.000 de mesaje au fost postate pe rețelele de socializare de când a fost anunțată știrea, încă o dovadă a popularității de care se bucura Johnny. În jur de 250 124 de internauți i-au adus un omagiu lui Johnny Hallyday, postând 515 236 mesaje, adică o medie de 73 605 de mesaje pe minut. Aveți mai jos câteva dintre reacții:
Emmanuel Macron, Președintele Franței, aflat în vizită oficială în Algeria, a declarat: „Este foarte greu de acceptat această veste. Aveam impresia că este nemuritor”.
Michel Sardou a declarat pentru AFP: „Să-i păstrăm vie amintirea în inimile noastre. Johnny a fost curajos până la capăt. Din nefericire, există lupte pe care nu le poți câștiga, oricât de puternic ai fi. E bine să păstrăm în memorie momentele excepționale pe care ni le-a oferit”.
Întrebat de AFP, Charles Aznavour s-a declarat distrus de aflarea veștii.
Fanii artistului s-au strâns în număr mare în fața locuinței lui Johnny Hallyday, din Marnes-la-Coquette (Hauts-de-Seine). Puteți citi un reportaj amplu aici:
https://www.la-croix.com/Culture/Je-pleure-lui-Marnes-Coquette-fans-deuil-Johnny-2017-12-06-1300897408
 
Le Figaro a dedicat o ediție specială starului francez:

 
France24 a postat următorul material:

      Le Monde a prezentat portretul lui Johnny Hallyday în cifre:


 
Poliția franceză a postat pe Twitter:

        Jandarmeria franceză a publicat următorul mesaj pe Twitter:


 
La Universitatea din Rennes, Franța, studenții i-au adus un omagiu lui Johnny Hallyday:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here