Jack White a cucerit prin talent şi naturaleţe fanii români, în concertul de la Bucureşti

0
19

Articol preluat de pe Mediafax

jack whiteMuzicianul american Jack White, câştigător a opt premii Grammy, a concertat în premieră în România, duminică seară, la complexul Romexpo din Bucureşti, şi a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că este un talent nativ, care te cucereşte de la primele sale acorduri de chitară.

 
Câteva mii de persoane s-au adunat duminică seară, în Pavilionul Central al Romexpo, pentru a asista la concertul lui Jack White. Având în vedere că Jack White, unul dintre cei mai talentaţi şi importanţi artişti în momentul de faţă la nivel internaţional, a cântat în premieră în România, era totuşi de aşteptat să fie întâmpinat de un public şi mai numeros.
Însă publicul a fost la înălţimea aşteptărilor şi l-a apreciat pe Jack White încă de la prima sa apariţie pe scenă, care a avut loc puţin după ora 20.30, când au fost prezentate regulile show-ului. Astfel, spectatorii au fost rugaţi să nu folosească gadget-uri de niciun fel cu scopul de a filma sau de a face fotografii în timpul concertului.
„Bună seara, Bucureşti. Vă mulţumesc că aţi venit”, a spus Jack White, în aplauzele mulţimii, precizând că îşi doreşte ca publicul „să fie parte” a acestui show rock live şi nu doar să îl filmeze.
 
A urmat un tur de forţă al lui Jack White, care a inclus şi melodii de pe noul album al artistului, „Lazaretto”, dar şi de pe materialele discografice ale trupei The White Stripes, al cărei chitarist şi solist a fost acesta.
Publicul a izbucnit în aplauze încă de la primele acorduri de chitară ale lui Jack White şi a cântat alături de el piese precum „Lazaretto”, „Would You Fight For My Love?”, „Hotel Yorba”, „Top Yourself”, „I’m Slowly Turning Into You”, „Three Women”, „You Don’t Know What Love Is (You Just Do As You’re Told)”.
Cea mai apreciată melodie a fost, cum era şi de aşteptat, „Seven Nation Army”, pe care publicul a cântat şi aplaudat continuu. Această piesă a fost cea care a şi încheiat, în jurul orei 22.15, concertul lui Jack White de la Bucureşti.
Totodată, Jack White a arătat şi în concertul susţinut în premieră în România afecţiunea sa pentru culori. Astfel, şi de această dată au predominat, la fel ca în cele mai recente prestaţii ale sale, inclusiv cele din turneul „Lazaretto”, luminile albastre electrizante, show-ul său de la Romexpo remarcându-se atât prin stilul original, cât şi prin ambianţa misterioasă.
Nu în ultimul rând, Jack White a încercat în timpul concertului de la Bucureşti să fie natural şi apropiat de public, chiar dacă uneori comentariile sale nu au fost foarte uşor de desluşit, din cauza ritmurilor tari ale chitarei sale electrice.
Cântăreţul i-a întrebat de mai multe ori pe spectatori, pe parcursul celor aproape două ore de concert, dacă se simt bine şi dacă sunt alături de el. Şi nu a uitat să le facă o bucurie şi româncelor, precizând că majoritatea sunt cu adevărat frumoase.
De asemenea, înainte de a părăsi scena, Jack White le-a transmis românilor dragostea sa. „Dumnezeu să vă binecuvânteze”, au fost ultimele cuvinte ale artistului înainte de a părăsi scena, în aplauzele spectatorilor.
În deschiderea concertului lui Jack White de la Bucureşti a cântat Omul cu Şobolani, una dintre cele mai cunoscute trupe de rock alternativ din România.
Concertul pe care Jack White l-a susţinut în Bucureşti a făcut parte din turneul de promovare a noului său album, fiind organizat de Phoenix Entertainment.
Cel mai recent album al lui Jack White, „Lazaretto”, lansat pe 10 iunie, a debutat pe primul loc în topul Billboard 200 şi s-a vândut în peste 140.000 de exemplare în prima săptămâna de la apariţie. Încă din aprilie, nonconformistul chitarist, compozitor şi producător de muzică a încântat milioane de fani atât la festivalurile la care a fost headliner – printre care se numără şi Music Midtown din Atlanta, Bonnaroo din Manchester, Glastonbury şi iTunes Festival -, cât şi la concertele sold-out pe care le-a susţinut în numeroase oraşe din Statele Unite ale Americii şi Europa de vest.
 
sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here