Jimmy Page a sărbătorit lansarea cărții autobiografice la o cină alături de Kirk Hammett, Ringo Starr, Joe Walsh, Joe Perry și mulți alții

0
43

Articol de Steve Baltin, publicat în Billboard
Traducerea: Iulia Radu

Kirk Hammett, Ringo Starr, Joe Walsh, Jimmy Page și Joe Perry
Kirk Hammett, Ringo Starr, Joe Walsh, Jimmy Page și Joe Perry

În ultimele șase săptămâni, Jimmy Page a fost extrem de ocupat. Pentru a promova cât mai bine albumele remasterizate Led Zeppelin, precum și cartea sa autobiografică, Jimmy Page On Jimmy Page, fostul chitarist al trupei Led Zeppelin, a acordat mai multe interviuri decât a făcut-o în toată cariera lui.
 
Pe 13 noiembrie, Jimmy Page a încheiat campania de promovare printr-o cină privată care a avut loc la hotelul Sunset Marquis, un loc în care s-au petrecut de-a lungul timpului numeroase întâlniri rock’n’roll.
Nici nu știu de când nu am mai văzut atâția chitariști adunați la o masă. Înainte de a fi adusă mâncarea, Kirk Hammett (Metallica) a declarat cu entuziasm pentru Billboard: „Sunt cel mai norocos chitarist din întreg universul”.
A fost un eveniment la care și-ar fi dorit să asiste orice iubitor de muzică. Doar observând conversația dintre Jimmy Page, Joe Perry  și Chris Cornell, ai fi rămas cu gura căscată. Înainte de a se așeza la masă, Kirk Hammett, Ringo Starr, Joe Walsh, Jimmy Page și Joe Perry au făcut o fotografie împreună. Te uiți la ei și vezi cele mai mari staruri din Rock And Roll Hall Of Fame.
Chiar și Kirk Hammett, care ne-a acordat un scurt interviu, era impresionat de tot ceea ce se petrecea în jurul lui: „Este o nebunie. De când am intrat aici mă tot gândesc cât de norocos sunt… și mi-am amintit de zilele în care exersam la chitară ascultând vinilurile cu Jimmy Page!! Nu-mi mai amintesc ce disc am cumpărat prinma dată… Poate a fost Song Remains The Same sau Physical Graffiti,  cred că a fost ultimul. La mine au ajuns amândouă cam în același timp, de aceea nu pot spune exact pe care l-am ascultat primul. Dar știu foarte bine momentul în care am ascultat Physical Graffiti. Era atât de diferit față de tot ceea ce ascultasem până atunci”.
 
Cina a început cu un moment artistic susținut de Tyler Bryant și Graham Whitford (fiul lui Brad Whitford de la Aerosmith). Având sarcina grea de a interpreta acustic câteva piese Zeppelin, chiar în fața mareului Page, cei doi s-au descurcat admirabil fiind felicitați de însuși Jimmy Page, care, a fost atât de impresionat încât, la finalul, serii le-a cerut celor doi și un album.
Joe Walsh și-a amintit de momentul în care l-a cunoscut pe Jimmy Page: „L-am cunoscut prin 1968… eu nu ratam nicio șansă să văd trupa The Yardbirds. Cu Jimmy mă vedeam din când în când și discutam despre chitare. Eu aveam, la vremea respectivă, două Gibson Les Paul, iar el nu-și putea achiziționa una. I-am spus că eu am două și că îi dau una dintre ele să o încerce și dacă îi place, o poate păstra. Și asta a schimbat ceva pentru el pentru că la scurt timp a revenit cu o trupă nouă și a continuat să schimbe fața muzicii. Îți mulțumesc Jimmy în numele tuturor! Îți mulțumesc că ne-ai arătat cum se face!”, a spus el.
 
Page a părut impresionat de valul de simpatie din încăpere: „Sunt copleșit! M-ați emoționat… Dar am să mă opresc din vorbit pentru că dacă nu o fac voi nu veți putea mânca. Așa că, tac!”
Pentru fanii Zeppelin, Beatles, Aerosmith, ZZTop, Soundgarden, sau pur și simplu pentru iubitorii de muzică, ar fi fost suficient să poată sta într-un colț al încăperii și să se bucure de istoria muzicii.
 
sursa: billboard.com

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here