„Joker“: spectatorii au părăsit sălile de cinema în timpul proiecţiilor şi cer interzicerea filmului

Articol preluat de pe site-ul Adevărul.ro

0
3946
JKR_DAY056_120418_1251888.dng

„Joker“ continuă să stârnească controverse odată cu lansarea sa în cinematografe, scrie Daily Mail.

Nu toată lumea a apreciat filmul extrem de violent, în care Joaquin Phoenix îl portretizează pe Arthur Fleck, un bărbat singuratic, abuzat şi cu probleme mintale, a cărui stabilitate este puternic zdruncinată după ce este respins şi neînţeles de societate.

Astfel, mai mulţi spectatori nepregătiţi pentru intensitatea violenţei din film au părăsit sălile de cinema în care era difuzată producţia, din mai multe părţi ale lumii, şi spun că pelicula este „prea instigatoare la violenţă“.

Un fan a scris pe Twitter: „Într-adevăr am ieşit de la proiecţia «Joker». Era prea îngrozitor să fiu acolo cu toate modalităţile acelea de a promova violenţa şi problemele mintale“.

„Dacă nu eram la «Joker» cu un prieten, probabil că aş fi ieşit din sală crezând că cineva ar trebui să-i spună lui Trump să tacă… Tipul de lângă mine a ieşit în ultimele minute ale filmului“, a scris altcineva.

În ciuda controversei iscate în jurul producţiei Warner Bros., filmul a generat încasări de 93,5 milioane de dolari în primul weekend pe marile ecrane nord-americane, potrivit site-ului boxofficemojo.com, citat de News.ro.

Recordul pentru debut în octombrie era deţinut de „Venom“ (2018, Sony), cu 80 de milioane de dolari.

„Joker“ a fost premiat cu cel mai important trofeu la Festivalul de la Veneţia de anul acesta – Leul de Aur. Lungmetrajul lui Todd Phillips este considerat unul dintre principalii competitori pentru nominalizările la Oscar 2020.

Articolul în întregime aici: https://adevarul.ro/entertainment/film/lansarea-joker-iscat-controverse-spectatorii-parasit-salile-cinema-timpul-proiectiilor-cer-interzicerea-filmului-1_5d9a0473892c0bb0c650b491/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here