Judas Priest la Romexpo: Sărbătoarea heavy metal-ului (1.07.2015)

Articol de Iulia Radu

0
62

Judas Priest la Romexpo: Sărbătoarea heavy metal-ului (1.07.2015)
Acum știu: rock-ul nu e pe moarte! E mai viu ca niciodată! Judas Priest a demonstrat acest lucru la Romexpo, unde a reușit să adune o mulțime impresionantă de rockeri, mari (peste 60 de ani), mici (4 – 5 ani), cu plete sau fără, cu tricouri negre sau îmbrăcați în banala cămașă în cariouri.

Toți au fost acolo trup și suflet alături de Rob Halford & Co. N-aș putea spune cu exactitate câți spectatori au fost pentru că organizatorii nu au anunțat o cifră oficială, iar jandarmii au ridicat din umerii și m-au trimis după șeful lor pentru că „el știe, sigur, câți oameni sunt înăuntru”. Cum pe șef nu l-am găsit, spun doar că spațiul generos de la Romexpo a fost împărțit în trei: Gazon B, Gazon A și Golden Circle, iar oamenii au putut să se desfășoare în voie în timpul concertelor, fără să deranjeze pe nimeni.

Ce am reținut pe scurt:
*Am zărit în public artiști autohtoni, precum și numeroși colegi de presă sau oameni implicați în showbusiness. Paul Ciuci, Eugen Mihăescu, Holograf, Ștefan Tivodar, Trooper, Berti Barbera, Marcel Platon. Toți știau versurile pieselor și le-au cântat alături de Halford!

*De la ora 18.00 până la ora 19.00 a fost „happy hour” la bere. Spectatorii puteau cumpăra două beri cu un jeton (6 lei). Apoi a fost „sad & long hour” la toalete, unde cozile erau din ce în ce mai lungi, iar așteptarea chinuitoare.

*După ora 20.30, cozile la bere au devenit din ce în ce mai mari. Partea bună este că s-au „subțiat” cozile de la toalete, asta pentru că oamenii nu prea mai aveau ce elimina.

*A fost o adevărată sărbătoare a heavy-metal-ului. Tonul l-au dat băieții de la 9.7 Richter, atmosfera s-a încins la recitalul Helloween (Germania) și a explodat pur și simplu când Judas Priest și-a făcut apariția pe scenă.

*„Breaking the Law” ar putea fi al doilea imn național! Are nerv, are trăire și… de ce să nu recunoaștem, în România începe să fie „sport național”, cel puțin așa reiese din știrile prezentate la TV. Să nu uităm că jurnaliștii stau zi și noapte la ușa D.N.A.-ului să vadă cine mai iese și cine mai intră…

*Este al treilea concert din această săptămână, când văd un artist cu joben: primul a fost David Paich (Toto), a urmat Slash, iar miercuri l-am văzut pe Andi Deris (solist Helloween) purtând același accesoriu vestimentar. A revenit jobenul la modă! Sau, poate nici nu plecase vreodată!

*Rob Halford a schimbat vreo 6 ținute în timpul recitalului (le puteți vedea în Galeria foto).  La capitolul acesta, poate rivaliza cu Madonna sau Lady Gaga.

Pe larg despre concert a povestit Mihai Comte și puteți citi aici:
http://andreipartos.ro/judas-priest-la-romexpo-1-07-2015/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here