Juriul din Danemarca a oferit un punctaj greşit în finala Eurovision 2016: „Este marea mea eroare şi o recunosc“.

0
21

Dami Im (Australia) la Eurovision 2016
Dami Im (Australia) la Eurovision 2016

Articol preluat din Adevărul
Membra juriului danez, Hilda Heick, a făcut o confuzie când a notat piesele din finala Eurovision 2016, acordând 12 puncte reprezentantei Ucrainei, marea câştigătoare a competiţiei, când de fapt aceasta nu trebuia să primească niciun punct din partea Danemarcei. Membră a juriului danez şi cântăreaţă, Hilda Heick (69 de ani) a înţeles în mod greşit cum trebuie să fie notată fiecare piesă din finala Eurovision 2016 şi a făcut exact opusul. Mai exact, membrii juriului de specialitate din fiecare ţară participantă în concurs au dat note de la 1 la 26, 1 reprezentând cea mai bună piesă şi 26 pentru cea mai slabă.
În finala Eurovision 2016, piesa preferată a Hildei a fost „Sound of Silence“, interpretată de reprezentanta Australiei, Dami Im, şi clasată pe poziţia secundă în clasament. Juriul din Danemarca a acordat cântăreţei de origine tătară, care a câştigat trofeul pentru Ucraina, 12 puncte, însă acestea în mod normal ar fi mers la Australia. De fapt, Ucraina nu ar fi trebuit să primească niciun punct din partea danezilor, după cum notează site-ul eurovisionworld.com. Totuşi, acest lucru înseamnă că diferenţa dintre primul loc (Ucraina) şi locul doi (Australia) ar fi fost de doar nouă puncte, ceea ce nu ar fi schimbat cu nimic clasamentul final.
Chiar şi aşa, Hilda Heick (foto dreapta) şi-a recunoscut greşeala şi s-a arătat extrem de afectată de această eroare, declarând că se gândeşte serios să renunţe la orice proiecte viitoare ce au legătură cu Eurovisionul. „Este marea mea greşeală şi o recunosc, dar vreau să subliniez că nu sunt încă senilă, chiar dacă mulţi m-au sfătuit să mă retrag şi să mă pensionez“, a declarat membra juriului, citată de site-ul eurovisionworld.com (click aici).
Şeful departamentului de divertisment de la postul danez, Jan Lagermand Lundme, a precizat că membrilor juriului li s-a explicat procedura de vot înainte de a doua semifinală, dar şi înainte de finala Eurovision 2016. Totuşi, Lundme consideră că în această situaţie greşeala nu este una care nu poate fi trecută cu vederea, ţinând cont de faptul că nu schimbă cu nimic clasamentul final, ci doar numărul punctelor.
Puteţi citi articolul în întregime aici:
http://adevarul.ro/entertainment/muzica/juriul-danemarca-oferit-punctaj-gresit-finala-eurovision-2016-este-marea-eroare-recunosc-s-ar-schimbat-notele-erau-corecte-1_57395e455ab6550cb8faa5c5/index.html
 

Australia ar fi câştigat Eurovisionul în acest an dacă nu ar fi fost schimbat sistemul de vot. Puteţi citi un articol aici:

http://eurovisionworld.com/?esc=old-voting-system-australia-would-have-won-eurovision-2016

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here