Kate Bush a revenit pe scenă după o pauză de 35 de ani

0
17

Kate Bush 1Kate Bush, „The Queen of prog” așa cum este supranumită, a revenit pe scenă după o pauză de 35 de ani. Publicul era nerăbdător să o (re)vadă, dar, oare a meritat așteptarea? Chris Roberts (jurnalist la Classic Rock Magazine) povestește despre concert.
 
Kate Bush a susținut, pe 27 august, primul concert, din seria celor 22, pe scena Hammersmith Apollo. După o pauză de „doar” 35 de ani, „Before The Dawn” s-a ridicat la nivelul așteptărilor, scoțând la iveală o nouă față a lui Kate Bush aflată în formă vocală de zile mari. A fost un show spectaculos din toate punctele de vedere. Hiturile artistei au fost îmbinate în cel mai fericit mod cu numeroase efecte vizuale. Oh, și Kate zboară la finalul show-ului.
 

PUBLICUL

Unii au văzut-o în tinerețe, în cadrul turneului din 1979, alții visau de mult la acest moment, încă de la lansarea Hounds Of Love. Niciodată un public adult nu a făcut atât de mult zgomot. Strigătele și aplauzele provocate de intrarea în scenă a lui Kate Bush, aproape că îți crapă urechile. Dragostea revărsată asupra scenei îți dă fiori. Din acel moment au început practic să ovaționeze fiecare gest al artistei. De partea cealaltă, Kate Bush este impresionată, umilă și recunoscătoare pentru toate semnele de dragoste primite.
 

STARUL

Zvonurile că ea ar fi timidă și emotivă pe scenă, nu au nicio legătură cu realitatea. Kate Bush este stăpână pe situație și ține publicul în mână. Fetița-minune din perioada „The Kick Inside” este acum o prezență puternică. Desculă, îmbrpcată în negru, se mișcă grațios pe ritmul pieselor și prezintă cu mândrie trupa și îl roagă pe omul de la lumini să pună spot-ul pe fiul ei, care cântă în backing vocals.
 
Să nu credeți că acesta este un show introspectiv care te duce spre meitație. Nicidecum! „Before The Dawn” este un show cât se poate de colorat. Veți găsi în el elemente de musical, de operă, de rock progresiv, iar vocea lui Kate este extraordinară atât în registrul grav cât și în registrul acut. La pian cântă o singură dată, dar asta pentru că în timpul show-ului se mișcă foarte mult fiind preocupată de extravaganza art-rock-ului de timp Pink Floyd.
 

CONCLUZII

Toată lumea a spus că a fost un triumf. Toți au dreptate. Kate Bush te cucerește din momentul în care pășește pe scenă și te ține sub vraja ei ore bune după încheierea show-ului. Numiți-l „evenimentul de rock progresiv al anului”. Sau numiți-l „evenimentul muzical al anului”. Sau „evenimentul anului”. Oricum l-ați numi, nu greșiți!
 

SETLIST

Introduction
Lily
Hounds of Love
Joanni
Running Up That Hill
Top of the City
King of the Mountain
The Ninth Wave (And Dream of Sheep, Under Ice, Waking The Witch, Watching You Without Me, Jig of Life, Hello Earth, The Morning Fog)
A Sky of Honey (Prelude, Prologue, An Architect’s Dream, The Painter’s Link, Sunset, Aerial Tal, Somewhere In Between, Tawny Moon (performed by Bertie McIntosh), Nocturn, Aerial)
Finale
Among Angels
Cloudbusting

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here