Lansări la Bookfest Timișoara 2020: COMUNISMUL DE APOI (1); DE TAINĂ (2); MAREA UNIRE.PRIMA SUTĂ (3); TREIZECI, ANII DE DUPĂ (4) (14 martie)

0
46

Sâmbătă, 14 martie, în cadrul Târgul de carte BOOKFEST de la Timișoara, vor fi lansate, între orele 11 și 12 , patru volume al căror coordonator și editor este Cristian Pătrășconiu.

1.”Comunismul de apoi” – un exercițiu critic „în dialog” despre posteritatea ideii comuniste de după căderea majorității regimurilor comuniste în 1989, dar și despre actualitatea acestei idei

2.”De taină” – o carte-compozit despre credință, cădere, trădare, prietenie, iubire, religie, muzică, Dumnezeu, suflet

3.”Marea Unire. Prima sută” – un survol multi- și inter-disciplinar al tematicii atât de generoase a Marii Uniri de la 1918

4.”Treizeci, anii de după” – o radiografie complexă a lumii românești de după căderea comunismului.

Toate cele patru volume sunt publicate la editura Universității de Vest din Timișoara (https://editura.uvt.ro/).

Vor fi patru vorbitori cu ocazia acestei cvadruple lansări de carte: Adriana BABEȚI, Horia-Roman PATAPIEVICI și Mircea MIHĂIEȘ, alături de (co)autor.

Târgul de carte Bookfest Timișoara 2020 se desfășoară la Centru Regional de Afaceri CRAFT (vis-a-vis de Sala Olimpian). Cea de-a 9-a ediția acestei manifestări este prezentă în orașul care va fi, în 2021, „Capitală culturală europeană” între zilele de 12 și 15 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here