Leaving Neverland + alienarea presei = CENZURĂ

1
1599

Dacă după vizionarea „documentarului” Leaving Neverland mi-am revenit relativ ușor (au fost de ajuns vreo 5 lămâi), articolele publicate de presa de mainstream, emisiunile TV și podcasturile în care subiectul a fost întors pe toate fețele, îmi provoacă în continuare un rău fizic. Este peste puterea mea de înțelegere reacția tranșantă (aproape ca o sentință) a jurnaliștilor-justițiari. Ușurința cu care este manipulat publicul este înspăimântătoare.

Nu sunt și n-am fost niciodată un fan Michael Jackson. Mi-au plăcut cântecele lui, dar mi-a lipsit latura fanatică. Simt nevoia să subliniez acest lucru deoarece am observat că presa a aruncat în derizoriu cuvântul „fan” lăsând să se înțeleagă că fanii sunt niște spălați pe creier așa că opinia lor trebuie privită cu rezervă. Obiectivitatea le aparține exclusiv jurnaliștilor, mai nou. Deci, nu sunt și n-am fost fan. Michael Jackson mi s-a părut întotdeauna un ciudat, dar asta nu m-a împiedicat să îi ascult cântecele și să cred și să susțin mesajul pieselor lui.

M-am uitat la Leaving Neverland din curiozitate. Prea vorbea toată lumea despre aceste patru ore cu pretenție de documentar. A contat mult în decizia de a vedea filmul, și faptul că am citit o știre care spunea că BBC Radio 2 i-a scos cântecele din playlist. M-a umflat râsul când am citit. Dintre toate instituțiile de media, tocmai BBC-ul s-a găsit să dea lecții de moralitate. Poate vă spune ceva cazul Jimmy Savile (DJ, om de radio și de televiziune care făcea, printre altele și Top Of The Pops la… BBC – cei care nu cunosc povestea să dea un click aici).

Faptul că tot mai multe posturi de radio din lumea întreagă (țări civilizate, a căror populație o consideram „aerisită”) anunță că nu-i mai difuzează muzica, faptul că există o puzderie de articole în care jurnaliștii oripilați fie au decis deja că nu trebuie să îl mai ascultăm, fie susțin că ar trebui să fie scos din istoria muzicii, sau se/ne întreabă retoric dacă îi mai putem asculta cântecele la fel cum o făceam înainte, este pur și simplu o nouă și periculoasă formă de cenzură.

Practic, presa a dezgropat un mort, l-a dus în piața publică și l-a bătut cu pietre. Nu pot să cred că în 2019, marea realizare a societății este că a condamnat un mort, care atunci când a fost în viață a fost achitat, găsit nevinovat de justiția americană, iar FBI-ul nu a găsit probe concludente după o anchetă care a durat ani de zile.

„Documentarul” Leaving Neverland nu este despre minorii abuzați sexual („supraviețuitorii”, cum i-a numit Oprah). Nu! Nu-i ajută cu nimic pe cei care au fost abuzați în copilărie. Nu văd cu ce i-ar ajuta detaliile absolut grețoase despre cum și ce le făcea Michael Jackson lui Wade sau lui Jimmy (care și-au dat seama după 30 de ani că nu e tocmai ok să lași o altă persoană să se uite la anusul tău). Victimele reale nu au nimic de câștigat după acest film. Mie mi se pare că e, mai degrabă, un război personal, un adevărat linșaj mediatic pe care creația/arta lui Michael Jackson nu-l merita. Este dezgustător modul în care presa amestecă arta cu viața personală a unui om, cum sare la gâtul unui mort bazându-se pe vorbele unor persoane care au mințit sub jurământ de două ori. Nu este prima dată când presa promovează acest mesaj. The Guardian a publicat mai multe articole în care îi îndemna pe oameni în mod explicit să nu mai asculte cântecele lui Morrissey pentru că nu le plăcea ce spunea în interviuri (care-i legătura cu MUZICA și ARTA?!). Televiziunea pubică din Germania a rupt contractul cu Roger Waters și nu i-a mai difuzat concertele sold-out (tot în urma unor declarații făcute în presă), Spotify a scos muzica lui R Kelly de pe platformă (după ce au ieșit la iveală detalii despre viața privată). Prieteni, nu-mi spuneți că înainte de a asculta un cântec faceți muncă de documentare ca să aflați ce-i cu ăla care-l cântă. Dacă asculți muzica unui artist nu înseamnă că ești de acord cu modul de viață desfrânat sau cu declarațiile pe care le face în spațiul public. Ascultând muzică NU validezi omul. Ce urmează de acum înainte? Le cerem artiștilor certificatul medical și avizul psihologului înainte de a-i difuza/promova?! Ieșim în stradă și ardem cărțile scriitorilor cu al căror mod de viață nu suntem de acord?! Serios întreb, care-i următorul pas?!

M-a enervat când am citit în Billboard (tocmai acolo!!) că Michael Jackson era „the self-proclaimed King Of Pop”. Încep să cred că suntem luați de proști (și dacă citiți studiul publicat și de Digi24 s-ar putea chiar să fim proști – click aici). S-a autointitulat Michael Jackson „Regele Muzicii Pop”? Există filmarea cu Elizabeth Taylor care i-a spus așa pentru prima oară când i-a înmânat un premiu. Cine a „cimentat” această titulatură, nu cumva presa?! Cine l-a făcut Megastar pe Michael Jackson, nu cumva reviste precum Billboard care acum se poartă de parcă nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le pute?!

În fine, Andrei Partoș a dezbătut pe larg acest subiect pe vlogul „Foc de P.A.E.”. Găsiți episoadele în finalul acestui articol.

Înainte de a vă lasa link-uri către articolele toxice din presa mondială (asta ca să știți ce să evitați pe viitor), mai vreau să spun un lucru: JOS CENZURA! Bucurați-vă de MUZICĂ! Nu amestecați arta cu omul.

Articole adunate din presă:

Variety: ‘Leaving Neverland’: Everything That’s Happened Since the Michael Jackson Documentary Premiered

‘Leaving Neverland’: Everything That’s Happened Since the Michael Jackson Documentary Premiered

The Guardian – Dan Reed (regizorul documentarului): I’m shocked by those who still won’t accept Michael Jackson as abuser

https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/mar/10/dan-reed-shocked-those-wont-accept-michael-jackson-abuser

Bloomberg: No Question: Stop Listening to Michael Jackson:

https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2019-03-06/michael-jackson-s-art-can-t-be-separated-from-abuse-charges

Daily Mail: Rapper TI brands Michael Jackson Leaving Neverland documentary RACIST and calls for Elvis and Hugh Hefner to be investigated instead:

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6789373/Rapper-TI-brands-Michael-Jackson-Leaving-Neverland-documentary-RACIST.html

Billboard: ‘Leaving Neverland’ Proves Monsters Rarely Create Themselves: Guest Essay:

https://www.billboard.com/articles/news/8501758/leaving-neverland-michael-jackson-essay-chris-lebron

New York Times: R. Kelly, Michael Jackson and the Lingering Questions About Child Sex Abuse Cases: 

https://www.nytimes.com/2019/03/08/us/child-sexual-abuse-questions.html

CNN: We’ll never listen to Michael Jackson the same way again:

https://edition.cnn.com/2019/03/07/entertainment/michael-jackson-documentary-reexamining-legacy-trnd/index.html?no-st=1552331991

Billboard: Will You Stop Listening to Michael Jackson’s Music After ‘Leaving Neverland’ Accusations?

https://www.billboard.com/articles/news/television/8501074/michael-jackson-music-poll-leaving-neverland

The Washington Post: After ‘Leaving Neverland,’ how should parents talk to Michael Jackson’s littlest fans?

https://www.washingtonpost.com/lifestyle/on-parenting/after-leaving-neverland-how-should-parents-talk-to-michael-jacksons-littlest-fans/2019/03/07/93eee306-4117-11e9-a0d3-1210e58a94cf_story.html

Complex.com: Michael Jackson’s Streams Drop After ‘Finding Neverland’:

https://www.complex.com/music/2019/03/michaell-jackson-finding-neverland-numbers-drop

The Guardian: Michael Jackson: chilling film forces America to confront singer’s legacy:

https://www.theguardian.com/music/2019/mar/09/america-michael-jackson-pop-legacy-leaving-neverland

The Sun: KHAN YOU BELIEVE IT? Fury as Sadiq Khan allows ‘Michael Jackson is innocent’ adverts on London buses after banning images of JAM:

https://www.thesun.co.uk/news/8590874/sadiq-khan-michael-jackson-innocent-adverts-london-buses/

BBC: Leaving Neverland: Is Michael Jackson’s legacy ruined?

https://www.bbc.com/news/newsbeat-47496176

The Guardian: Michael Jackson’s trick was to groom an entire culture

https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/mar/08/michael-jackson-groom-entire-culture

Billboard: Why Oprah’s ‘Neverland’ Special Was So Important

https://www.billboard.com/articles/news/8501577/why-oprahs-leaving-neverland-special-was-so-important

The Guardian: ‘Secrets will eat you up’ – inside the shocking Michael Jackson documentary

https://www.theguardian.com/film/2019/jan/25/michael-jackson-documentary-leaving-neverland

The Independent: I loved Michael Jackson too — but after watching Leaving Neverland, I’ll never be able to listen to his songs again

https://www.independent.co.uk/voices/michael-jackson-leaving-neverland-documentary-music-songs-listen-a8809241.html

The Telegraph: I’ve loved Michael Jackson’s music since 1972 – but this changes everything

https://www.telegraph.co.uk/men/thinking-man/michael-jackson-hiding-plain-sight-did-make-excuses-many-years/

Slate.fr: Michael Jackson parce qu’il s’est comporté comme un monstre?

http://www.slate.fr/story/174150/michael-jackson-leaving-neverland-celebrite-morale-effacer-genie-monstre

I was a boy in Michael Jackson’s life, and nothing of what he’s being accused of in this documentary happened 

https://talunzeitoun.com/2019/01/30/michael-jackson-and-me/

Michael Jackson’s niece slams ‘Leaving Neverland’ and claims accusers were “motivated by money”

https://www.nme.com/news/music/michael-jacksons-niece-slams-leaving-neverland-and-claims-accusers-were-motivated-by-money-2460600

Youtube:

 

Vloguri Foc de P.A.E.

1 COMENTARIU

 1. Este nevinovat!!!!
  Am vizionat zile intregi filmulețe cu viața lui, tânăr, in glorie, apoi matur, cu copii, fara copii, cu soții, iubite, prietene, prieteni, l-am văzut în diferite ipostaze ale vieții lui, și publică și personală..
  acest om a fost un om bun,care prin cântecele lui a transmis lumii o mulțime de mesaje, a tras semnal de alarmă asupra a tot ce ni se întâmplă astăzi de la politicieni, marile corporații și presa avidă de scandaluri vis-a-vis de condiția umană, de mediu, de pericolul in care se afla planeta noastră în acest moment.
  Fiecare înțelege ce vrea, cum vrea și cât îl duce capul.
  Daca ar fi ceva adevărat, oare acele mame n-au observat nimic în atatia ani?
  Este imposibil, ca mama, ani de zile, sa nu observi o cat de mica schimbare a copilului tau..imposibil!!
  Deci, primele vinovate ar fi aceste mame, care apar după atâția ani sa se screamă in fata camerelor….să acuze un mort !

  Poate se întoarce, căci el n-a murit, iar creațiile sale, nu vor muri niciodata!
  Creații care au marcat o lume întreagă, mai multe generații!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here