Lista mogulilor cu probleme penale

0
15

Articol din Evenimentul Zilei
În iunie 2012, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la un an de închisoare după ce l-a șantajat pe actualul deputat Sebastian Ghiță. Un an mai devreme, Vântu și „gorila” sa l-au constrâns pe Ghiță să le dea 150.000 de euro, ori să accepte denunțarea unui contract comercial. În dosarul favorizării fugarului Nicolae Popa, același Vîntu a primit o altă condamnare de 2 ani închisoare.
Pe 8 august 2014, Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Mogulul media a fost acuzat de spălare de bani. În plus, instanța a decis să-i confiște 60 de milioane de euro, prejudiciul stabilit în acest caz. După mai multe căi de atac excepționale, decizia judecătorilor a rămas irevocabilă.
 
În octombrie anul trecut, Sorin Roșca Stănescu a fost condamnat de Curtea de Apel București la doi ani și opt luni de închisoare cu executare în dosarul Rompetrol. Fostul patron de la „Ziua” a fost acuzat de utilizarea de informații privilegiate și constituire a unui grup infracțional organizat. Decizia este definitivă și „nașul” SRS a fost încarcerat la Jilava.
Curtea de Apel București l-a condamnat luna trecută pe Dan Adamescu la patru ani și patru luni de închisoare cu executare. Patron al cotidianului „România Liberă”, Adamescu a fost acuzat că a plătit mai mulți judecători pentru a câștiga o serie de procese privind câteva litigii. A fost arestat preventiv, apoi trimis în arest la domiciliu. Hotărârea nu este definitivă.
Fostul director al trustului MediaPro, Adrian Sârbu, a fost reținut în urmă cu o lună sub acuzațiile de spălare de bani și instigare la evaziune. Conform anchetatorilor, prejudiciul produs bugetului statului se ridică la 17 milioane de lei. Sârbu a afirmat că dosarul „Mediafax” are ca scop distrugerea instituțiilor media pe care le-a construit în ultimii 25 de ani.
 
Fostul șef de la OTV s-a adăugat patronilor de presă care au ajuns în spatele gratiilor. Dacă în cazul lui SOV, Dan Voiculescu, Dan Adamescu, Adrian Sîrbu sau Sorin Roșca Stănescu acuzațiile nu au avut legătură cu mass-media, Dan Diaconescu a fost condamnat pentru șantaj de presă, la cinci ani și jumătate.
Puteţi citi articolul în întregime aici:
http://www.evz.ro/al-saselea-mogul-media-dupa-gratii-dan-diaconescu-interzis-la-televizor-pentru-un-deceniu.html

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here