Donatorii de plasmă vor primi tichete în valoare de 1.000 de euro. Proiectul a fost aprobat de CGMB

Articol preluat de pe site-ul Digi24

0
113
Foto: Profimedia

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat, joi, proiectul care să îi stimuleze pe cei care au suferit de COVID-19 să doneze plasmă, aceștia urmând să primească tichete în valoare de 1.000 de euro. Decizia a fost luată cu 33 de voturi „pentru” , cinci „împotrivă” și șapte abțineri.

„Noi nu venim să spunem că vom oferi doar circa 1.000 de euro în tichete de masă celor care vor dona. Noi venim și spunem că îi vom convinge pe calea dialogului, a responsabilității, explicând cât de important e să ajute și alte persoane aflate în dificultate. Bineînțeles, ca și în alte state europene, vom acorda și un stimulent financiar. Nu e vorba de bani cash, e vorba de un stimulent în tichete de masă prin care donatorul își poate achiziționa alimente pentru a avea o masă mai bogată pentru revenirea organismului, medicamente și alte întăritoare pentru organism”, a declarat Gabriela Firea, la începutul ședinței, potrivit Mediafax.

Ea preciza marți că în esență, este vorba despre convingerea cât mai multor pacienți tratați să fie „salvatorii celor care suferă”, prin întâlniri, discuții, argumente umanitare.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/cgmb-donatorii-de-plasma-vor-primi-tichete-in-valoare-de-1-000-de-euro-1352369

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here