Lucia Popescu-Moraru la Psihologul Muzical (ediția 854 – 9.02.2019)

0
436

 

În 2001 aniversam începuturile din 1991 cu Vineri Noaptea în Direct (V.N.D.)  exact pe 9.02. Atunci erau în studio Lucia Popescu Moraru și Gabriel Cotabiță. Eu am intervenit telefonic fiind la Radio Romantic. În februarie 1991 eram toți trei în studioul R.R.A.  În 2003, pe 1 februarie, eram iar toți trei la R.R.A.Se poate spune că proiectul nostru, cel al nopților maraton de vineri spre sâmbătă, este cel mai longeviv din audiovizualul autohton. Lucica s-a pensionat, dar a acceptat invitația și s-a bucurat de primirea entuziastă din partea ascultătorilor vechi și noi. Firește că veți auzi povești despre radio, emisiuni, despre regretatul ei soț, Marin Moraru, despre pasiunea pentru muzică și altele. Lista cu preferințe propusă a inclus nume ca Gabriel Cotabiță, Loredana Groza, Black Sabbath, ABBA, Led Zeppelin, Gianni Morandi, Iris, Semnal M ș.a.

De la Sanremo a intervenit Ștefan Naftanailă și am aflat ce s-a întâmplat îm penultima seară, ne-a oferit o imagine de ansamblu asupra celei de-a 69-a ediții a festivalului italian. Apropo de Italia, a fost și Pizza Day, așa că în deschidere veți auzi și o compoziție semnată de Dumitru Lupu, „Ce mult îmi place pizza”.

Agenda pop rock a inclus o premieră cu Rosy Vista (grup rock de fete condus de Anca Graterol), Gerard Lenorman, un fragment dintr-un concert cu un supergrup din care făceau parte Liviu Tudan, Nelu Dumitrescu, sărbătoritul Florin Ochescu la chitară solo ș.a.

Topul sentimental Shakira a generat o ierarhie surprinzătoare. Totuși pe podium au ajuns 1.Whenever, Wherever, 2. Objection, 3. La Tortura.

Cântecele care au produs piele de găină” au ajuns la episodul 14. Numele propuse de ascultători: Anita Ward, Queen, Domenico Modugno, Charles Aznavour, Laura Stoica, Tanita Tikaram sau Urma.

 

Audio:

Mesaje și video din timpul emisiunii:

Lucia Popescu Moraru, Andrei Partos si Gabriel Cotabita pe 1 februarie 2003

Adrian Ivaniţchi Câtă bucurie să o ascult pe Lucica! Vocea este neschimbată! Am întinerit 40 de ani!

Doiniţa O emisiune de colecţie! Sunteţi fabuloşi!

Lucica DB Bună seara. Mă bucur să îi aud vocea dnei Lucica!

Carmen Boldisor din Bucureşti Bună noaptea la această agreabilă emisiune care se numeşte Psihologul Muzical! Bun venit invitatei din această noapte Lucica Popescu Moraru. Eu vă doresc multă sănătate şi multe bucurii!

DarkAngel Dar despre discursul lui Renga ce spuneţi? A fost cam misogin. A zis că vocile masculine sunt mai apreciate şi de aceea sunt mai puţine soliste în festival…

DioVasco M-a dezamăgit Ligabue. Nu a mai rămas aproape nimic rock din el. Nu mă aşteptam să-l văd cântând în duet cu Baglioni. Faza cu tronul a fost de-a dreptul penibilă. Nu i se potriveşte o asemenea postură. Nu înţeleg de ce a acceptat să o facă. Şi-a şocat fanii…

Ana, Bologna Nu mi-a plăcut deloc acest festival. N-a avut strălucire. N-am înţeles niciodată ce văd italienii la Baglioni. N-are sare, n-are piper. Pe pagina de Facebook a lui Baglioni sunt doar comentarii entuziaste! Le şterge pe cele critice, aşa că rămâne cu puţine comentarii la postări.

Alina Vă mulţumesc din suflet pentru că l-aţi pus la top pe Lou Reed! Un regal. Cu greu am ales doar 10 cântece.


 

sursa (pentru audio): Radio România Actualități

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here