Luminiţa Anghel la Psihologul muzical (ediţia 659 – 16.05.2015) – AUDIO

0
102

Luminita Anghel la Radio RomaniaEdiţia a demarat cu un gând către cel care a părăsit această lume, B.B. King, lăsând în urmă sute de pagini esenţiale pentru istoria blues-ului, a muzicii în general.
A revenit, după 7 ani, în emisiune Luminiţa Anghel, care este printre puţinele artiste cu drepturi depline de a se pronunţa pe tema Eurovision. De data asta a fost categorică în a afirma că nu va mai participa la acest concurs. Fireşte că ne-a oferit şi câteva piese mai recente, dar cererile ascultărilor s-au îndreptat spre piese din trecut (Şansa, Andrii Popa, Mi-e frică, Nu s-a sfârşit iubirea ş.a.m.d.). Au fost solicitări insistente pentru piesa „Se repetă muzica…” dar, din păcate, nici artista nici noi nu avem această înregistrare.
Despre statutul de mamă am discutat în mod firesc, iar lista de piese propuse de Luminiţa a plăcut tuturor, incluzând nume ca Lara Fabian, Guns N Roses, Macy Gray, Boyzone, Freddie Mercury alături de Montserrat Caballe. O temă, devenită permanentă, a fost cea a difuzării muzicii româneşti la posturile de radio. A muzicii generaţiei de peste 40 de ani. Luminiţa a cules numeroase complimente şi aprecieri din partea celor care ne-au scris sau au sunat.
Au fost discuţii după concertul lui Yngwie Malmsteen. Spre bucuria mea avem mulţi ascultători care au fost în Sală pe 13 mai. Ne putem mândri cu astfel de prieteni ai emisiunii, care cumpără bilete la concertele importante.
Agenda pop rock a inclus nume ca Gabriel Cotabiţă, Robert Fripp (King Crimson), Daniel Iancu, Joe South, Laura Pausini, Neil Diamond. Am avut şi o noutate de la Marina Florea, compoziţia lui Mihai Alexandru.
Top 5 n-a mai fost sentimental ci cu Eurovision 2015. Am propus toate piesele din concurs şi au ieşit pe primele locuri 1. Voltaj-De la capăt, 2, Il Volo- Grande amore (Italai), 3. Elctro Velvet- Sill In Love With You ( Marea Britanie). Ar fi frumos să fie aşa la final de show vienez!
Audio:

 
 
 
Selecţia mesajelor (au fost peste 200!)
Luminita Anghel la RRAMarius, metalfan: Vă salut! Sunt în Bucureşti. Am mers la concertul lui Malmsteen. Parcă a rămas în anii 80… Ţinuta, mişcările, muzica, toate erau de acolo!
Robby, Reşiţa: Am fost la Malmsteen! Am stat în ultimul rând, sus de tot la Sala Palatului! Mi-a plăcut mult!!! Senzaţional! Mi-a mers la suflet! Cu Iulia nu mai vorbesc o vreme! Sunt încă „verde” de invidie pentru că are poză cu Malmsteen!!!!!
Cristina, metalfan:Eu nu am înţeles care e problema lui Malmsteen! Erau 500 de oameni care filmau în sală! Inclusiv eu! Câte fiţe şi figuri pe capul lui!!!
Black Eloise: Am vrut şi eu fotografie cu Malmsteen! Dar să ştiţi că mie concertul nu mi-a plăcut prea mult!
Boogie: Eu nu am fost la Malmsteen! E prea monoton, repetitiv, plictisitor din punctul meu de vedere!
DarkAngel: Mulţumesc pentru Europe!!!!! Despre Malmsteen ce să zic. Văzut. Plăcut, deşi m-a şi plictisit puţin….
Elena: O iubesc pe Luminiţa!! Bun venit!!
Paula, Sibiu:Ţie ţi-a plăcut piesa care a câştigat anul trecut, cea a Austriei? Dar sincer!
Robby, Reşiţa: Luminiţa, eu vreau să te întreb ceva… Care este povestea coverului Andrii Popa? Ce anume te-a determinat să înregistrezi această piesă? Ai cântat şi împreună cu Mircea Baniciu?
Cornel Costea Sărut mâna, doamnă Luminiţa Anghel! Bună seara, domnule Andrei Partoș! O emisiune frumoasă intr-o minunată noapte de Florar! Vă ascult cu drag din inima Transilvaniei!
Bianca Tudoreanu: Îmi place foarte mult de Luminiţa Anghel! O admir mult! Mă bucur că aţi invitat-o!
Mihai: Părinţii v-au încurajat să urmaţi o carieră artistică? Sau îşi doreau altceva?
Ramona, jud Dâmboviţa:O admir pe Luminiţa Anghel! V-am votat la Eurovision!
Teddi, Londra: Apropo de preselecţia din Marea Britanie. Anul acesta presa a criticat dur BBC-ul, au spus că nişte anonimi aleg piesele şi interpreţii… Ei ar vrea ca BBC să implice mai mult publicul în alegerea piesei de Eurovision. În 2013, Bonnie Tyler a explicat cum a fost aleasă. A înregistrat un album nou pe care l-a trimis BBC-ului pentru că vroia să ştie dacă sunt interesaţi să-l difuzeze. Unul dintre cei care l-au ascultat se ocupa de alegerea piesei de Eurovision şi a decis să o trimită pe ea. Bonnie a acceptat pentru că era conştientă că înseamnă o promovare imensă! După Eurovision, albumul ei a intrat în topuri în Europa şi a fost difuzat intens de BBC şi nu numai în UK!
Arici Ţepos:Luminiţa… nu ştiu dacă vei dori să răspunzi, dar eu îmi iau inima în dinţi şi te întreb: de fapt, care a fost chestia cu „nota 0” de la preselecţia Eurovision?
Yannis: Ce mai face băiatul cel mare? Ştiu că aţi avut unele probleme de comunicare… Cum ai reuşit să treci peste?
Mioara Siminiceanu Va ascult acum din Italia.felicitari luminitei anghel si d- voastra
Serban Dorina Pupici! Stima si respect! Avem nevoie de oameni ca ea! MULTUMIM!
Ionuţ Marinescu, 40 de ani, Bucureşti: Salutări Luminiţei Anghel! Tot respectul! Vă iubesc şi iubesc emisiunea dvs!
Boogie: Mulţumesc pentru GNR! Apropo de solişti… ce părere ai de faptul că jurnaliştii noştri scriu urât despre solişti care nu mai cântă cum o făceau în tinereţe? L-au desfiinţat pe Coverdale! Nici Axl nu mai cântă aşa cum o făcea!
Raluca: Preferi un solist care cântă impecabil din punct de vedere tehnic sau un solist care cântă cu emoţie dar mai şi falsează?
Traian, Suceava: Tu ai un manager? Sau ai avut?Un artist chiar are nevoie de un manager sau se poate descurca şi fără?
Valentina:Mi-a mers la suflet dialogul cu Luminiţa Anghel! O ador pur şi simplu!
Nicu: Mai păstrezi legătura cu băieţii de la Sistem? Dar cu Faur? V-aţi împăcat?
Marius, metalfan: Ţi-l recomand pe Adi Manolovici! Şi poţi să înveţi din nou să cânţi la chitară!
Simona, metalfan:Trebuie să vă povestesc o fază de la concertul lui Malmsteen. Robby era încântat, Marius era plictisit, stătea pe FB! La un moment dat a ridicat privirea exact când a intrat persoana aceea cu mopul… Şi Marius a zis: „Cine e ăla? Peter Gabriel?” Ştiţi că Peter Gabriel aşa a intrat pe scenă la Romexpo, dând cu mopul! Eu nu am înţeles care a fost faza cu mopul!
Lavinia Ban: Chiar eram curioasă să aud piesele, unele dintre ele!
Vicky: Suedia îmi place! În acest an, nivelul parcă e mai bun… parcă sunt mai multe piese bunicele!
Mariana: Eu cred că va câştiga Suedia sau Italia!
Gabriela: E clar că Marea Britanie nu vrea să câştige! Nu ştiu cum a ajuns piesa pe locul 3! Nu poţi să trimiţi o astfel de piesă şi să ai pretenţii să fii mai sus de penultimul loc! E trist!
Ana, Bologna: sper să câştige Italia! Altfel iar se supără Rai şi se retrage!Doiniţa: Eu sper ca toţi ascultătorii dvs din străinătate să voteze piese trupei Voltaj! Trebuie să îi susţinem cu toţii! Să lăsăm răutăţile deoparte!
Nicoleta, Roma: Mulţumesc pentru Laura Pausini! LMA!
Niko, Milano: Mare bucurie mi-aţi făcut cu Crimson! Bestială piesă!
Jeni, Buzău: Mulţumesc! RIP BB King!
Loredana: Regret nespus dispariţia lui BB King! Mi-aş fi dorit să-l văd live!
Adrian Păcurariu daca va castiga Australia, se obliga sa organizeze editia viitoare in colaborare cu o tara europeana in Europa …
Cristi Banu Noapte de catifea desprinsa din glasul in care luminile își aduc aminte ca sint stele… Luminița aceasta este vulcan pătimaș, munte clocotitor, fluviu de sunete, insula de speranțe, licăr de cuvinte cintate… Luminita Anghel, vocea in care milioane de stele colorează eurovisionistic cerul muzicii si universul muzical… Lumina si speranță pentru Gabi Cotabita… Noapte catifelata pina in zori!
Corina Anca Roth Bună seara ,mă bucur să o aveti pe Luminiţa Anghel in astă noapte ! Am cunoscut-o acu cativa ani la Nurnberg si o iubesc si o apreciez pentru vocea ei si talentul ei

Anca Pascale Ce minunat! B.B. King! Va trai in veci!

 
sursa: Radio România Actualităţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here