Luminita Dobrescu reactioneaza la afirmatiile facute de Andra pe scena Salii Palatului

0
1128

Intr-o postare pe pagina de Facebook, Luminita Dobrescu a precizat ca piesa „Of, inimioara” nu face parte din folclor,  ci a fost compusa de Edmond Deda pe versurile lui Harry Negrin. Reactia artistei vine dupa ce Andra (care a interpretat in duet cu Lidia Buble acest cantec) a spus pe scena Salii Palatului ca e un cantec traditional.

Am tot respectul fata de Andra pentru tot ceea ce face, dar dupa cum am spus si in alte ocazii (puteti citi cronicile concertelor la care am fost), nu e ok sa oferi publicului franturi de informatii.

Este foarte frumos (un gest nobil) sa aduci in atentia publicului tanar piese mari care au insemnat ceva in istoria muzicii romanesti. Este foarte frumos sa proiectezi in timpul concertelor imagini cu artisti care nu mai sunt printre noi. Dar daca o faci la gramada (fara minima informatie) atunci pare ca e facut pe genunchi sau e doar un gest de PR.

Din cate observ, devine un obicei sa fie considerate piesele ca facand parte din folclor (va amintiti de cazul Loredana si piesa lui Mircea Vintila). Nu stiu cum fac documentarea ei, dar piesa „Of, inimioara” a fost premiata la Cerbul de Aur (a luat Trofeul in 1969). Daca nici macar asta nu stiti, e grav. Si… inca ceva… nu pot sa nu ma intreb cum e cu drepturile de autor? Nu se platesc dupa concerte?

Update: Între timp, Luminița Dobrescu a șters postarea de pe Facebook (e drept că se strânseseră acolo multe atacuri fie la adresa Luminiței fie la adresa Andrei).

Presa a preluat, însă, postarea. Astfel, există articole în Adevărul, Libertatea, Unica, CanCan.

Aveți înregistrarea din concertul Andrei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here