MĂ MAI EXPRIM ŞI EU CÂND AM TIMP

0
30

ion-cristoiu-gandul* V. Ponta susţine că sunt unii care nu vor carduri, că se furau bani mulţi, că treaba merge bine, aproape perfect. Eu văd la televizor reclamaţii, sesizări, oameni disperaţi, medici nervoşi. Eu nu am card şi se pare că fac parte dintre cei 3 % care nu l-au primit. Ştiu oameni care-l au, dar nu-l pot folosi pentru că s-a blocat softul. Ciudat e că cei atinşi de dezordinea, lipsa de organizare şi coerenţă, suportă cu stoicism, deşi sunt lezate cele mai importante interese, nevoi personale. La lozinci ies în stradă, la fapte concrete nu fac nimic.
*Parlamentarii, în frunte cu isterica  grevistă a foamei, nu vor arestări preventive. Brusc li s-a aplecat. S-au bucurat o vreme cât era vorba de Udrea, Cocoş, Videanu, dar acum nu mai suportă. Ei vor dovezi concrete. Dar acelea trebuie să ajungă în instanţă, nu în Parlament. În fond şi cei care sunt acum în arest preventiv sau la domiciliu se pot plânge că sunt ţinuţi fără probe concludente. Dacă existau, erau trimişi în judecată şi condamnaţi. Nu-i tot un abuz?  Şi cum rămâne cu imunitatea care se referă numai la declaraţii politice? Şi cum rămâne cu parlamentarul fugit în Ungaria şi neretrimis? Dar cu cei condamnaţi, dar menţinuţi în parlament? Până şi Mircea Badea a ţinut să sublinieze diferenţa dintre arestul preventiv şi condamnare! Şi are dreptate. Confuzia a fost cultivată de unii, chiar din media.
* Rareş Bogdan e  supărat pe B1TV pentru că a anunţat interviu cu Udrea la ea acasă şi l-a făcut cu ea la telefon timp de două ore. Omul de la RealitateaTv era iritat pentru că în promo s-a păstrat anunţul cu domiciliul, deşi se ştia că Striblea şi Cristoiu nu vor merge acolo. So what? Publicul spera să afle ceva de la Udrea, nu s-o vadă acasă. Şi n-am aflat mai nimic nou. A spus de vreo 10 ori că a stat 72 de zile în condiţii teribile.  Arestul preventiv i-a ajutat cu ceva pe anchetatori, procurori? Dacă nu, atunci ar trebui să plătească zilele respective! Revin la nervosul Rareş Bogdan. De ce să te preocupe soarta alui post? Credibilitatea şi-o pierd cei de la B1 nu alţii!
Puteţi citi reacţia lui Ion Cristoiu în Evenimentul Zilei
* Ion Cristoiu la Naşul TV în emisiunea lui Turcescu, a explicat cum s-a ajuns la varianta Marelui PNL. Mişcările lui V. Blaga… Parchetul General are ordin să-l îngroape pe Băsescu în dosare! E o informaţie importantă, dar nu-i surprinzătoare. Nici Cristoiu nu era încântat de discuţia de aseară cu Udrea. Au comentat şi declaraţiile lui T. Atanasiu, cele care au pus pe jar PNL-ul. Cum vor scăpa vechii PNL-işti de foştii PDL-işti!
* Am citit un titlu corect pe prima pagină a Gazetei Sporturilor din 11 mai. „Steaua merită să piardă titlul, ASA nu merită să-l câştige”. M-am pus pe citit. Cronica de la meciul Steaua- Chiajna e de un subiectivism inadmisibil. Un 11 metri aiurea în favoarea Stelei, susţine Remus Răureanu. Nimic despre 11 metri dovedit aiurea pentru Chiajna, nimic despre lovitura liberă (din care s-a înscris al doilea gol) pentru Chiajna. M-am uitat la notele acordate. La un meci terminat 2-2, în care Steaua a atacat cam 85% din timp (nu se mai publică statistici!) Guilherme a luat 3 iar Cojocaru,Tănase şi Chipciu au primit 4. Nota 3 se dădea la jucători eliminaţi! Paradoxal de la Chiajna n-a luat nimeni sub 5! Lipsa de logică, de bun simţ profesional, merge mai departe. Iancu, intrat în min 58, a luat 8 doar pentru că a dat un gol. În rest n-a făcut absolut nimic, cum bine remarca Gabi Balint la DigiSport.  Faptul că Steaua pierde titlul nu justifică nici atitudinea duşmănoasă a presei, care l-a pupat peste tot pe Becali ani de zile, nici reacţia de refuz a presupusei galerii de a veni la meciuri. Dacă în tur echipa a strâns de un avans de 13 puncte şi le-a pierdut acum, reiese că lotul e subţire, antrenorul n-are soluţii, patronul e incapabil să dreagă busuiocul. Dar e tot Steaua sau FCSB (prescurtarea de la Fotbal Club Steaua Bucureşti)!  În concluzie, titlul din ziar e corect, dar n-are acoperire în conţinutul publicaţiei.
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here