Mara Marcu și Nicu Covaci la Psihologul muzical (ediția 734 – 22.10.2016)

0
550

Mara Marcu si Nicu Covaci la Radio Romania 2016
Mara Marcu si Nicu Covaci la Radio Romania 2016

Deschiderea ediției e tentantă: Barbra Streisand, Celine Dion, Monica Anghel (cu o piesă a sărbătoritului Ionel Tudor), Beth Hart (noutate de pe album recent apărut). Nicu Covaci a revenit în studio (a doua vizită în 2016). Am avut parte de informații legate de concertul extraordinar din 28.10, când liderii Phoenix și Sfinx (Dan Andrei Aldea) vor cânta blues împreună la Hard Rock Cafe. Nicu Covaci a venit împreună cu Mara Marcu (27 de ani), manager dar și scriitor, poet. Mara e la prima apariție la microfonul emisiunii.
 
Amândoi au lansat un nou festival la Gărâna, Wolfblues 2016. Mara lansează pe 27.10 un volum de poezii și o carte cu povestiri de viață. Pe 29.10, Phoenix va cânta la „Dracula Halloween Festival” din Brașov.  Pe 30 octombrie, Nicu Covaci va fi alături de alți artiști la concertul „Colectiv-Nouă ne pasă”. Preocuparea pentru noua generație de muzicieni, dorința de a-i ajuta pe tinerii talentați se lovește adesea de nepăsarea oficialităților care nu doresc să sprijine astfel de inițiative. Nedifuzarea la radio a muzicii Phoenix, viața în Spania, pasiunea pentru motociclete, preocupările pentru pictură, aniversarea a 70 de ani în 2017 precum și a 55 de ani de Phoenix au fost teme abordate. E bine să le aflați de la sursă. Artiștii propuși de cei doi au fost Jethro Tull, Black Sabbath, Creedence Clearwater Revival, The Byrds sau The Beatles.
 
Am avut o discuție telefonică cu poetul George Stanca. Ne-a oferit o piesă scrisă de el, pe versuri proprii, dedicată lui Dan Andrei Aldea, interpretată de Marius Dragomir. Au fost și câteva schimburi de amabilități cu Nicu Covaci, ca vechi prieteni ce sunt.
 
Micul Paris împlinește 7 ani de existență așa că amănunte legate de concertul aniversar ne-a furnizat , telefonic, Onu Pavelescu, liderul grupului.
 
Agenda pop-rock vă oferă piese cu Georges Brassens, Mădălina Amon,  Sfinx Experience, Sugarloaf, Leonard Cohen ș.a.
 
Avem și un Top7 Nonconformist cu creații dedicate lui Bob Dylan. Primele locuri sunt ocupate de 1. Syd Barrett- Bob Dylan Blues, 2. David Bowie-Song For Bob Dylan, 3. Loudon Wainwright III- Talking New Bob Dylan.
 
 
Audio:

 
Selecția mesajelor (au fost aproximativ 400)
Mara Marcu
Mara Marcu

George, Los Angeles Vă salut! Ei bine, vreau să vă spun că mă aflu în Australia şi l-am întâlnit pe Adryan. Acum nu mai sunt în Sydney, dar m-am bucurat să-l cunosc! Îl salut şi pe această cale. Australia e o ţară deosebită!
Robby, Reşiţa Bun venit Nicu Covaci!!!! Ce mă bucur!! Vreau să-l întreb pe dl Covaci dacă s-a gândit să pună pe Youtube filmuleţe în care să explice cum pot fi cântate la chitară piesele Phoenix. Pentru cei care vor să înveţe să le cânte. Eu aş vrea să învăţ să cânt corect piesa În umbra marelui URSS. Dar nu prea îmi iese… M-aş bucura dacă dl Covaci ar explica modul în care se cântă corect piesa.
Varga Ioan salutari din lugoj de la Giani.
Ana Un astfel de eveniment nu se poate rata! Nicu Covaci şi Dan Aldea pe aceeaşi scenă! Veţi aborda şi repertoriul Phoenix şi Sfinx?
Alina, Chişinău Când vom avea plăcerea să vedem Phoenix la Chişinău? Atât de mult ne dorim să vă vedem!!
Marius Pascar Vă ascult cu mare drag din Calgary, Canada. Foarte interesantă emisiunea!
Teodora Întrebare pentru Mara: e greu să fi manager al unei trupe de băieţi? Reuşeşti să te impui?
Dan Pintilie Buna seara domnule Andrei. Bun venit invitatilor. De la Iasi un salut special domnului Nicu Covaci care mi-a incantat tineretea, si nu numai, cu trupa mea de suflet – PHOENIX. Mi-e draga toata muzica trupei ,mai veche sau mai noua.
Gabriel Nicu, eu te apreciez foarte mult! Dar nu pot să înţeleg un lucru… tu ai reuşit să aduci lângă tine mulţi muzicieni buni (unii chiar din străinătate), de ce nu ai reuşit să aducă la Phoenix şi un sunetist din străinătate ca să nu mai existe probleme?!
Rodica Am citit undeva pe Internet că Electrecorul s-a privatizat, recent. A reuşit Nicu să îşi rezolve problemele cu ei?
Ioana Izabela ·  Bună dimineața! Un adevărat regal ne oferiți în noaptea asta. Ca totdeauna, mulțunesc!!!
Loredana Vreau să o întreb pe Mara dacă se duce la concertul Depeche Mode?
Simion Monica · Salutari din Kolbermoor!
Mircea Hodarnau ·  Va urmăresc cu atenție!
Codruţ, Iaşi Mulţumim pentru o noapte de excepţie!
Cătălina Bună Mara! Avem un prieten comun pe FB aşa că ştiu că ai avut un pui de pasăre… salvat la festivalul Wolfblues. Ce ai făcut cu el? S-a făcut mare?
Sol Ciprian Salut prieteni. Va ascult cu interes din Portland, Oregon.
Claudia Maria Tanasa · Regal adevarat la RRA! Multumim!
Seby LMA Micul Paris!
Mihnea LMA Onu! Sunteţi foarte tari!
Traian Trupa Micul Paris sună foarte bine! Felicitări! LMA!
Adryan, Sydney Îl salut şi eu pe George! Mă bucur că ne-am cunoscut! Este un om extraordinar! Îi mulţumesc şi pe această cale pentru cadoul adus: mi-a oferit bilete la concertele lui Morrissey din Australia, aşa că pe 26, 28, 29 şi 31 octombrie o să fim împreună în turneu :))) e o premieră pentru mine, e primul turneu la care merg ca spectator. Nici după AC/DC nu m-am dus. :)))
Simona, metalfan Bună piesa pentru Dylan! Excelentă idee!
Nicu Covaci
Nicu Covaci

Arici Ţepos Mare minune va fi dacă Dylan va merge să îşi ridice premiul…
Teddi, Londra Confirm: nici BBC-ul nu a făcut un astfel de top! 🙂
Sabina Foarte bun textul piesei!! Am râs cu lacrimi!
Bowie-fan Ce mă bucur că l-aţi inclus şi pe David în top!!! Mulţumesc!
Tania, Ucraina Bun top! Abia aştept să aflu ce va fi pe locul 1! 🙂
Boogie Vă mulţumesc pentru Syd Barrett!
Ankka Iorgu Dar eu când am zis că Dylan nu are voce, de ce mi-a sărit toată lumea în cap? Acum când trei artişti, la care ascultătorii văd că ţin mult, spun că Dylan nu are voce, toţi aplaudă. Să înţeleg că aveţi ceva cu mine…
Cătălina Solistul de pe locul 1 (nu i-am reţinut numele) a falsat îngrozitor pe înregistrare!
Patricia, Sao Paolo Mi-a plăcut Syd Barrett şi Loudon. Vă mulţumesc!
 
sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here