Marcian Petrescu la Psihologul muzical (ediţia 630 – 25.10.2014) – AUDIO

0
70

Marcian Petrescu la Radio Romania Actualitati
Marcian Petrescu la Radio Romania Actualitati

Ediţia a demarat cu piesa titulară a noului album Neil Diamond.
A revenit în studio Marcian Petrescu. Ne-a oferit o primă colaborare cu Laurenţiu Duţă şi 3 Sud-Est, dar n-am staţionat în lumea muzicii pop. Avea la el mai puţine muzicuţe ca de obicei, dar le-a folosit pe cele din dotare pentru exemplificări. A cântat piese de pe albumul „desCântece de Blues” din 2012, dar şi unele de pe albumele precedente. La cererea publicului ne-a cântat şi o piesă fără negativ, de la marele Ch. Musselwhite („Azul para Amparo”). A insistat pe colaborările sale inedite cu Charlie Musselwhite şi cu Sugar Blue, artişti de blues din prima ligă mondială. Acum pregătea, în calitate de organizator, concerte cu Rick Estrin and The Nightcats (12 noiembrie la Bucureşti) precum şi participarea americanilor la Galaţi unde se va desfăşura Danube Jazz and Blues Festival 2014 (13 – 15 noiembrie). Fireşte că am avut piese de pe recentul album Rick Estrin.
Ne-a oferi mai multe noutăţi discografice  din lumea blues-ului dar ne-a propus şi o raritate cu Rory Gallagher din concert (1974). A răspuns întrebărilor ascultătorilor, care s-au arătat foarte interesaţi de evoluţia, mesajul, prezentul blues-ului, de rolul muzicuţei în peisajul acestui gen ş.a.m.d. La final de întâlnire am aflat că exact pe 25.10 era şi Sf. Marcian aşa că prezenţa lui în studio a fost perfect aleasă.
Agenda pop-rock” a inclus nume ca Anda Călugăreanu, Marian Ionescu şi Direcţia 5, Jon Anderson, Judas Priest, Europe, Chris Norman, Scorpions. A fost şi noua piesă înregistrată de Pasărea Rock, „Căluşandra”, precum şi un frumos cover de pe recentul album al lui Bryan Adams.
 Top 5 Sentimental nu s-a bucurat de o participare atât de numeroasă pe cât mă aşteptam, fiind vorba de Sir Paul Mc Cartney. Primele locuri au fost ocupate de 1. Hope Of Deliverance, 2. Ebony and Ivory (duet cu Stevie Wonder) 3. Say Say Say (alături de Michael Jakcson).
Cele peste 350 de mesaje confirmă faptul că diversitatea generată de alegerea invitaţilor şi a muzicii sunt esenţiale pentru a cuceri publicul Radio România Actualităţi.
 
Audio:

 
 
 
 
Mai jos aveţi o selecţia a mesajelor:
 
Costea Athina-Aurelia ANI MULTI, MULTI si FRUCTUOSI, si sa continuati difuzarea ADEVARATEI MUZICI !! TRECETI cu DARZENIE si NEPASARE TOTALA peste cartelile DISPRETUITOARE si NEDREPTE ale unora fatsa de MUZICA numita de ei ,,vechituri” !! Avem DATORIA MORALA de a pastra si apara VALORILE CULTURALE lasate noua mostenire de catre inaintasi. Tinerii de azi au NEVOIE REALA de MODELE. Si asa se face PREA PUTIN in aceste privinte.
Dan Caldaruse Cand ne-au „terminat”in ’77 – fac.de psihologie,sociologie si pedagogie-nu banuiam ca muzica va deveni transcendentala .Meditatia va apartine.Noapte minunata!
Sabina: Bun venit Marcian! Mi-era dor de o noapte de blues!
Corina Anca Roth Eu stau sub patura si va ascult de pe telefon , o noapte faina sa avem poate ascultam o piesa cu Anda Calugareanu azi ar fi fost ziua ei de nastere ,vesnica amintire.
Manole Ștefan Bună dimineața din Leyton Londra.
Anda Escu  Multumesc mult! Da, am fost pe receptie-ce surpriza placuta! Am deschis doar acum cateva minute, si nici nu am apucat sa va scriu hello! Hello din Atlanta! Si la noi e cald inca…va trimit cu drag niste raze calde…la noi inca e ziua si Soarele spre apus…si noi am avut 25 de grade azi!
Rodica, Giurgiu: Mă bucur că este Marcian invitat la Psiholog! Se anunţă o ediţie deosebită. Ca toate celelalte de altfel. Pentru că mie îmi plac toate
Sonya, Zalău: Vă ascult pentru prima dată. Nu ştiu până la ce oră ţine emisiunea, dar mă bucur că am găsit un post de radio care are o emisiune în direct, nu doar un playlist stabilit.
Adrian, Norvegia: Bună seara! Bun venit invitatului! Sunt şi eu pe recepţie şi vă ascult cu mare drag.
Robby: Salut Marcian! Când ţi-ai luat prima dată o muzicuţă? E greu să înveţi să cânţi la ea?
Daniela B. Mocanu Va trimit niste caldura din California, aici avem destula! Sint si eu pe receptie si va ascult cu placere.
Alin, Timişoara: Dacă invitatul ar fi reuşit să îi convertească la blues pe cei de la 3Sud Est ar fi fost un mare câştig pentru muzica românească! 🙂
Barock saluta invitatul emisiunii.
Anca Pascale Ma bucur sa-l aud pe dnul Marcian Petrescu. Eu il stiu doar din cele scrise pe pagina lui Andrei si am dorit sa aflu mai multe despre dumnealui. A vorbit deja despre colectia de muzicute? A povestit Adrian Sarmasan despre ea.
Cătălin, Timişoara: mai are impact blues-ul la tânăra generaţie? se poate reinventa acest gen? eu am impresia că a rămas undeva fixat în anii 60-70…
Daniel Florian Buna seara, invitatul din seara aceasta a participat cumva si la Festivalul de Jazz din orasul Victoria ?
Oana: Vă salut din Portugalia… Ne-aţi bătut la fotbal… 🙁 Asta e viaţa… eu ţin şi cu Dinamo… cu atât mai trist pentru mine. Bun venit Marcian Petrescu.
Nelu Sava .Excelent emisiune. Excelent gustul ptr BLUES a invitatului..Ma intrebam ce parere are despre perioada Janis Joplin…despre B B King..Chuck Berry…despre A.G Weinberger…si daca Blues-ul poate fi cantat si simtit de oricine….???..Joe Bonamassa e unul din favoriti invitatului…??…Ce alt gen de muzica mai asculta ?
Liliana,Costinesti De ce nu ma se gindeste nimeni sa infiinteze o formatie de muzicute cum a fost o data Ritmic?
Viorel Tănase, Bucureşti: Dle Partoş săptămâna trecută m-am abţinut cu greu să nu trimit mesaj… dar acum că m-am mai liniştit pot scrie. Apropo de concertele organizate la noi. Promovarea este vitală. Mi-am cumpărat bilet la Smokie de acum două săptămâni. Modul în care a fost organizat şi promovat acest concert mi-a lăsat un gust amar. Să spui că este un festival cu muzica anilor 80 atunci când urcă pe scenă un artist care a lansat un album nou anul trecut, un album care a intrat în topuri peste tot în Europa, mi se pare o lipsă de respect faţă de această artistă. Întâmplător eu ştiam de album pentru că ascult muzică. Dar e inadmisibil să promovezi ciuntit propriul eveniment. Aş fi vrut să aud piesele noi pe toate posturile partenere la acest eveniment. Dar ăştia în afară de Total Eclipse şi It’s A Heartache nu ştiu altceva!! Deci… dacă nu ştii să promovezi îţi „omori” propriul eveniment. Smokie au sunat infect! Bonnie a fost cu două clase peste!
Hanna: Excepţional a sunat piesa live! Mulţumesc!!
Traian, Canada: Din nefericire, blues-ul e din ce în ce mai marginalizat în SUA… există clasamente, dar până găseşti topul de blues pe site-ul Billboard înnebuneşti. Şi vânzările au cam scăzut… şi asta pentru că se merge într-o promovare agresivă cu R&B-ul şi muzica country.
Florenta Filip Buna dimineata..va aud bine din Perth – Australia:) Sanatate si tot ce va doriti 🙂
Ioana, Bucureşti: Domnilor, haideţi să fim serioşi! Pe cine interesează dacă Smokie lansează un album nou?! Piesele de azi nu vor mai avea niciodată impactul celor din anii 1980! Ei ne-au vizitat ţara de atâtea ori pentru că publicul vrea să asculte ACELE piese. La fel se întâmplă şi în cazul lui Toto Cutugno. Ce impact ar avea o piesă nouă cu Toto faţă de cele pe care le fredonăm mereu?! Zero!
Teddy: Excepţională piesa lui Gallagher! Mulţumesc!
Adelina: Da… acest Rory este bun, eu acum aud de el prima dată. Dar nu se apropie de măiestria lui Eric Clapton!! Cum se face că nu spuneţi nimic şi despre el???
DarkAngel: Wow… Sunt două trupe care „reuşesc performanţa” să mă facă să-mi amintesc de toate problemele mele: Direcţia 5 şi Depeche Mode. Când ascult piesele lor devin pe loc emo. :))
Marius, metalfan: A trecut o veşnicie de când n-am mai ascultat piesa cu Jon & Vangelis! Mulţumesc pentru difuzare!
CRISTIAN DIN DROBETA TURNU SEVERIN BUNA DIMINEATA RADIO ROMANIA VA ASCULT CU DRAG. VA MULTUMESC!
Veronica, Cluj: Să îi spuneţi lui Bonnie Tyler că o iubim mult şi o aşteptăm la Cluj! Albumul Rock And Honey este foarte bun. Sunshine, This Is Gonna Hurt şi Mom sunt preferatele mele!
Robby, Reşiţa: Să îi spuneţi lui Bonnie că eu am votat-o la Eurovision! E foarte tare noul album!
Dorin, Cluj: Aţi auzit cel mai tare zvon: în 2015 o să vină Robbie Williams la Cluj!!!! Doamne, abia aştept!
Silviu, Timişoara: Aş întreba-o pe Bonnie dacă a lucrat vreodată cu John Fogerty, sau dacă şi-a dorit acest lucru.
Marian, Odobeşti: Am văzut filmarea pe youtube când TVR-ul s-a dus la Bonnie şi i-a dat să asculte piesa lui Cezar Ouatu. I-am văzut şi expresia de pe faţă, dar să îi spuneţi că apreciem că a fost drăguţă şi a zis că ne votează! :)) O mai aşteptăm în România.
Mircea, Alba Iulia: E adevărat că soţul lui Bonnie Tyler a salvat-o de la înec? Deci… şi-a găsit eroul până la urmă!
 
 
sursa: Radio România Actualităţi

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here