Maria Nagy și Florin Giuglea la Psihologul muzical (ediția 714 – 4.06.2016)

0
277

Florin Giuglea la Psihologul muzical 2016
Florin Giuglea la Psihologul muzical

Ediția debutează cu scurta cronică de concert de la Black Sabbath. Revine în studio, după o absență lungă, Maria Nagy, o artistă hiperactivă, foarte dinamică și pozitivă. A fost la trei emisiuni tv și tot i-a rămas energie pentru o oră de radio. A venit de la Budapesta pentru a se întâlni cu prietenii care-i scriu pe Facebook. A cântat, a dansat, a făcut fotografii. Ne-a oferit câteva cover-uri recent înregistrate, cu vocea ei actuală care sună mai bine decât cea de acum 20 de ani.
 
Maria Nagy la Psihologul muzical
Maria Nagy la Psihologul muzical

Debutează în emisiune, pe cont propriu , chitaristul și vocalul Florin Giuglea cu albumul său ”Invitation To The Blues”. Florin a cântat cu Mike Godoroja din 2003, fiind prezent pe albumul din 2006  al acestuia. Apoi a intrat în trupa de acompaniament a Feliciei Filip, a fondat grupul Publika. Din 2012 este și lutier și constructor de chitare. Anul trecut a revenit la blues alături de Marcian Petrescu în proiectul Storytellers (au mai colaborat în 2007 când au înregistrat împreună un CD acustic). Discret și talentat, Florin (născut 8 aprilie 1978) n-a spus foarte multe despre sine, dar a demonstrat că e un autentic pasionat de muzică, de fenomen. A venit cu două chitare, pentru că fiecare are sunetul ei, ne-a cântat blues de pe album dar și la cerere. A vorbit despre oamenii care apar adesea alături de el: Adrian Ciuplea (bas), Hanes Radu (tobe) șiMihai Ardelean (keyboards). Pe CD-ul solistic are invitați speciali: Jimi El Laco, Adrian Flautistu, Sebastian Burneci, Marcian Petrescu ș.a. Florin a călătorit mult în lume, este și profesor de engleză, are opinii pertinente despre viață și colegii de breaslă. A propus și piese cuJimi Hendrix, Robert Johnson, J.J. Cale, Muddy Waters, Eric Clapton ș.a. Florin Giuglea vă va cuceri cu siguranță și sunt convins că va reveni  cu noi materiale.
 
Am avut un interviu telefonic cu Dan Helciug care ne-a spus cum și unde se desfășoară lansarea albumului său HeArt, un proiect îndrăzneț, care sună foarte bine.
 
Prin amabilitatea colegilor de la Digi24, și a Laurei Coroianu (Emagic) am avut și un scurt interviu cu trupa Queen pe care-l găsiți în cea de-a patra oră.
 
Un moment inedit s-a petrecut în această ediție. Un șofer de taxi, atenționat de colegii săi, ascultători de RRA a venit pe la ora 2,00 și a adus aparatul meu foto, uitat cu o noapte înainte în mașina lui. Mulțumesc  tuturor oamenilor cinstiți de pe șosele.
 
Top 5 Megadeth a avut un succes deosebit. Primele clasate: 1. Tornado Of Souls, 2. Skin O My Teeth, 3. Trust.
 
Audio:

 
Selecția mesajelor (au fost peste 450!)
Vicky Am văzut pozele de la Black Sabbath!!! Sunt convinsă că a fost bestial concertul!!
Black Eloise Ce de lume era în sală!! Şi ce sală mare!! Ce mai făcea Ozzy? Era bine? Cred că se simte mai bine acum că scapă de Sharoooon!! :)))
Robby, Reşiţa Aţi rămas fără aparat foto??? Îmi pare rău! 🙁
Sorin Soso Tecaru · Super deschidere! Seara buna tuturor!
Tania, Ucraina Bun venit Maria Nagy! 🙂
Sorin Soso Tecaru Asa deschidere mai zic si eu! Buna seara tuturor, emisiune frumoasa!
SMS: E specială vocea Mariei Nagy! Îmi place mult piesa! 🙂
Maria, Spania Aş vrea să o întreb pe Maria dacă a cunoscut-o pe Bonnie Tyler?
Adryan, Sydney Bun venit, Maria! Ai o voce excepţională! Când o să vină în concert la Sydney?
Robby Reşiţa Ne fredonează Maria puţin din It s A Heartache? 🙂
Patricia, Sao Paolo Mi-a plăcut invitata! Îl salut şi pe Florin!
Oana Îmi place foarte mult muzica lui Florin! Felicitări din suflet!
Bogdan Seghete Suna bine  blues ul din seara asta. Numai bine din Toronto!
Magda Îmi place cum vorbeşte Florin! Felicitări pentru album!
Raluca Sunt foarte frumoase piesele lui Florin!
Petrescu Marcian salutare Florine ! bafta ! 😉 sa canti frumos ! oricum….. sper ca nu canti folk 😉 ! salutari caduroase si tie draga Andrei. se aude foarte bine cantarea live.
Arici Ţepos Îi admir foarte mult pe artiştii care merg pe drumul lor, indiferent cât de dificil este (cu promovarea, etc). Felicitări pentru album, Florin! 🙂
DarkAngel Aveţi tricou cu Black Sabbath!!! Vă invidiez! 🙂 Felicitări Florin!
Marian Există un instrument „emblemă” al bluesului? E chitara sau muzicuţa?
Bruxelles Andrei Vă văd live acum
Monica Florin, eşti foarte simpatic! 🙂 Am înţeles că eşti însurat… Citisem la un moment dat în mai multe reviste că artiştii urmează o strategie de PR: nu spun niciodată că sunt căsătoriţi ca să nu îşi piardă fanii. Tu nu ai PR?
Teodora Întrebare pentru invitat: Joe Bonamassa este chiar atât de bun pe cât se scrie în presă? Sau e mai mult un produs de marketing?
Bouda Harald Emisiune care crește pofta de muncă, sunt la lucru în acest moment și va ascult cu placere. Felicitari si buna dimineața.
Zoltan Zimmer foarte bun bluesman Florin, acum l-am ascultat prima data, cred ca AG Weimberger si-a gasit nasul.
Cristina, metalfan Urmează Topul cu Megadeth!!!!!!!! Abia aştept!!
Marius, metalfan Nu vreţi să ştiţi cum arată camera noastră. Cristina şi-a pus tricoul cu Rattlehead de la Megadeth, stă turceşte în mijlocul camerei, a luat o boxă în braţe şi aşteaptă topul. Ne-a ameninţat cu bătaia dacă vorbim pe durata difuzării. :)))))
Patricia, Brazilia Şi eu aştept cu nerăbdare topul! Megadeth cântă des aici. Sunt foarte iubiţi. I-am văzut live de trei ori. 🙂 Recent, a fost făcut chiar un sondaj de postul public de televiziune. Au vrut să afle cum se împarte publicul de hard & heavy. Şi rezultatul a fost: 77% dintre cei care au răspuns au declarat că le place Megadeth mai mult decât Metallica. 🙂
George, Los Angeles Nu ştiu cum faceţi, dar ascultând emisiunea încep să-mi placă artişti sau trupe pe care nu prea i-am ascultat până în prezent. Invitatul mi-a plăcut mult, iar acum îmi place şi Megadeth. Mulţumesc!
Radu Muzica Megadeth îmi place, dar Mustaine rămâne o persoană dezagreabilă. Piesele sună bine pentru că avea în jurul lui muzicieni foarte buni. I-a pierdut pe toţi! Păcat!
Cristina, metalfan Eu sunt în culmea fericirii! MULŢUMEEESC!!!!
Stefan Bogdan Lucian · La multi si fericiti ani MAESTRULUI INEGALABIL Alexandru Arsinel.Sa ne traiti MAESTRE si sa ne mai bucurati si de acum incolo inca 77 de ani cu talentul dvs si ma bucur ca am onoarea sa fiu nascut in aceeasi zi cu dvs MAESTRE.
 
sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here