Nicu Covaci și Rareș Totu la Psihologul muzical (ediția 758 – 8.04.2017) – Audio

0
418

Multe piese cu flori au dominat ediția. Spre bucuria numeroșilor sărbătoriți de duminică!
A revenit în studio Nicu Covaci, de data asta alături de Rareș Totu. Ambii implicați în evenimentul esențial pentru rock-ul romînesc, concertul din 19 aprilie de la Arenele Romane. Este vorba despre Phoenix 55. Tot atunci împlinește Nicu Covaci 70 de ani. Vor fi pe scenă invitați numeroși, care vor cânta piese Phoenix. Vor fi reprezentate toate generațiile.  Rareș (chitarist de blues) se va ocupa și de sunet. A declarat că a văzut Phoenix pentru prima oară în 1977. Tot el este implicat într-un Festival de Blues de la Suceava (30 iunie) așa că ne-a furnizat câteva amănunte și despre acel eveniment. Nicu Covaci a răspuns cu amabilitate întrebărilor sosite de la ascultători. A povestit aventuri din tinerețe, a comentat cum se procedează cu drepturile de autor, cum s-au purtat cei de la Electrecord cu el, cum și-a început cariera, cum a fost sprijinit de mama sa, cum a făcut sport și multe altele. Despre pictură și rolul ei esențial în existența sa a vorbit cu multă pasiune. Solistul actual al trupei Phoenix, Costin Adam, s-a bucurat de laudele ambilor invitați. Veți auzi multe piese Phoenix, poate unele mai puțin difuzate. Rareș Totu a vorbit și despre cei 30 de ani pe care-i împlinește Trans Express, ne-a oferit inedite de-ale lui, Rareș Totu Midnight Sun (un proiect multicultural), dar și cu Matt Scoffield, Chris Stapelton, ș.a.
Agenda pop rock include piese cu Jacques Brel, Cristian Popescu, Asia, Falco, Sandie Shaw, Vizi Imre, Engelbert Humperdinck, ș.a. Unii ascultători au primit premiile muzicale obținute după concursul de săptămâna trecută. Au fost piese cu Alexandru Andrieș, Led Zeppelin, Christopher Cross, E.L.O., Whitney Houston.

Topul Sentimental a beneficiat de rariăți Phoenix. Primele clasate:1. Phoenix, 2.Fluier în cer, 3. Iarna, 4 Stima casei și Pseudomorgana, 5. Hăituit.

Audio:

Selecția mesajelor (au fost peste 400!):

Rares Totu
Rares Totu

Boogie Bun venit invitaţilor! Am întrebări pentru Rareş: când a văzut pentru prima dată Phoenix live? Care a fost primul disc Phoenix pe care l-a cumpărat? Şi care e piesa preferată din repertoriul Phoenix şi îl rog să spună şi de ce îi place atât de mult. Mulţumesc!
Simona, metalfan Pe mine mă „macină” o întrebare de ceva vreme şi… asta e, o adresez: Nicu Covaci a albit doar pe la tâmple? Mi se pare bestial faptul că este şi alb şi negru. Foarte tare!
Viorica Tantagoi · Fabulos! Un invitat fabulos! Felicitări! Felicitări! Felicitări! Sănătate și tot binele din lume! LA MULȚI ANI pentru 55! Dumnezeu să vă ocrotească!
Teodor Boglut ·  ….acum am vrut să scriu…..Claudiu Rotaru( in momentul când maestrul Nicu Covaci a rostit numele lui ) , cu el( Claudiu R. ) am fost coleg la POLITEHNICĂ – hidrotehnica, Vă ascult cu drag ( săptămânal) din Oradea și ….nostalgia acelor minunați ani de studenție…..și LEGENDA FENIX ! Cu mult drag, ing. Teodor S.Bogluț- Oradea
Paula Dle Covaci e clar pentru toată lumea că sunteţi un lider în adevăratul sens al cuvântului. Nu aţi resimţit niciodată povara că trebuie să fiţi mereu cel care ia decizii? Rolul de lider permanent te consumă? Până la urmă toţi aşteaptă ceva de la dvs.
Cătălin Acum că lucraţi cu tânăra generaţie, aş vrea să-l întreb pe dl Covaci ce anume crede că îi lipseşte generaţiei de 14-20 de ani?
Marius Alexa · Bravo, Phoenix. Nicu Covaci – pururea tânăr….
Teddi, Londra Am citit undeva că la un concert din Timişoara, Phoenix a avut pe scenă doi toboşari: Dorel Vintilă şi Eugen Gondi. Cum a fost experienţa aceea?
Elena Există vreo şansă să fie organizat un vernisaj cu picturile lui Nicu Covaci?
Ovidiu, Arad Mai ţine legătura dl Covaci cu Andrei Ujică şi Şerban Foarţă?
George Marius Toader · love & peace.
Cristian Balint · Salutari domnule Covaci!! Un abrazo muy fuerte!!
Teodor Orehov · Salut Andrei,salut și invitații din aceasta seara sunt pe baricade va urmăresc cu plăcere!
Iulia Iancu · Fericireeee! Cât de dragi îmi sunt invitaţii.
Andrei Fantanaru · Salutare Rares!!!
Johnnie Doe · Si au venit apoi mega concertele prin tara la care am prins si eu un bilet cu pile si mare inghesuiala la Sala Sporturilor prin 77 – 78 unde am avut privilegiul sa vad Phoenix Live cu CANTAFABULE … fabulos, sintetizatorul lui Krauser, vocile in armonie ale lui Mircea Baniciu si Nicu Covaci, solourile la chitara ale dvs. formidabilul si de neuitat bas al lui Ioji Kappl si, achizitia grozava de la Rosu si Negru -O.L. Tandarica . Pacat ca sunetul era distrus de ecoul salii de sport cu totul neadecvat concertelor. Au mai cantat in acei ani tot acolo Locomotiv GT, Sfinx (cu D.A. Aldea), Progresiv TM. Acustica salii a dezavantajat celebritatile la care aveam ca referinta discurile de studio. Surpriza maxima a fost ca Progresiv TM cu Ladislau Herdina si Harri Coradini au sunat foarte curat in acelasi loc. Probabil ca sculele si sunetistul lor s-au adaptat la ecoul mizerabil.
Tudorel Va fi şi Moni Bordeianu pe scenă la Arenele Romane?

Nicu Covaci
Nicu Covaci

Patricia, Sao Paolo Vă mulţumesc! L-am adus şi pe tata lângă radio şi vă mulţumeşte şi el! Să ştiţi că a fost mai bine cu tata decât cu mama la concerte. El m-a lăsat să mă manifest în voie, nu a fost şocat deloc. Ba chiar a stat cu mine în faţa hotelului unde se presupunea că sunt cazaţi artiştii şi tata nu s-a plâns deloc. Spre deosebire de mama care a comentat mereu.
Bowie-fan V-am ascultat de la început şi mi-au plăcut mult invitaţii! Aţi vorbit atât de mult despre tort, încât mi-aţi făcut poftă. Aşa că m-am dus la frigider unde aveam un tort de… îngheţată. Drept urmare, l-am mâncat pe tot. Dacă mâine nu voi mai putea vorbi, va fi doar vina dvs.
Niko, Milano Vă mulţumesc pentru o ediţie extraordinară! Eu m-am supărat pe mama… am rugat-o să-mi cumpere bilete (două ca să merg şi cu iubita mea) la concertul lui Nick Cave de la Roma şi nu vrea! 🙁 Zice că trebuie să ne angajăm ca să ne plătim singuri… E nedrept! Acum s-a găsit să ne facă educaţie?! De ce nu de la viitorul concert?!
Mirela, Milano Vă mulţumesc pentru susţinere dle Partoş. Păi, nu se mai poate! „Mamă, vine Peter Hammill, vreau la concert” (şi vine des în Italia). „Mamă, vine Steve Hackett, vreau să mă duc”. „Mamă, vine Jon Anderson!”, „Mamă vine Jethro Tull”. „Mamă, vine Iron Maiden”, „Mamă, vine Roger Waters”… Acum… Nu ştiu de unde a apărut şi Nick Cave, dar … eu ce sunt?!
George, Los Angeles Luptă Niko!
Adryan, Sydney Să ştiţi că merită văzut Nick Cave! Să-l lăsaţi să meargă!

sursa (pentru audio): Radio România Actualități

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here