Masterclass de pian susținut de marele Andrei Gavrilov la Ateneul Roman (10 si 11 aprilie)

0
37

Andrei Gavrilov aFestivalul Serile Lipatti anunță un nou masterclass cu Andrei Gavrilov. Cursurile vor avea loc la Ateneul Român, în Sala mică, în datele de 10 și 11 aprilie 2016. Data limită a înscrierii este 6 aprilie 2016. Cursanții activi pot opta pentru una sau două lecții, durata unei lecții fiind de 40-50 de minute, iar contravaloarea acesteia de 200 lei. Pentru cursanții pasivi taxa este de 80 lei pentru întregul curs de două zile și 50 lei pentru participarea de o zi. Elevii și studenții de la instituțiile de învățământ de profil, precum și muzicienii beneficiază de gratuitate în calitate de participanți pasivi. Pentru ambele categorii de cursanți înscrierea este obligatorie.
Informații detaliate se pot găsi în pliantul de promovare a cursului, pe www.lipatti-evenings.ro.
Andrei Gavrilov a mai susținut masterclass-uri în cadrul Serilor Lipatti în 2014 și 2015, evenimente de mare succes care au constituit o experiență unică și un pas important în formarea artistică a tinerilor pianiști români participanți.
Andrei Gavrilov
Câștigător în 1974 al celei mai dificile competiții pentru pian, Concursul Ceaikovski, Andrei Gavrilov s-a dezvăluit publicului de la bun început drept un virtuoz înfocat, cu un temperament nemaiîntâlnit. Și astăzi Gavrilov a rămas artistul briliant, care surprinde prin resursele lui, parcă nicicând complet explorate.
În formarea lui ca muzician și mai ales ca pianist Gavrilov îi datorează mult mamei lui, ea însăși pianistă și discipol al marelui Neuhaus, apoi unei reprezentante a școlii interpretative germane, Tatiana Kestner și în fine lui Lev Naumov, un celebru pedagog rus pe tărâmul pianisticii.
Combinația dintre apariția explozivă a lui Gavrilov pe scenele lumii, succesul uluitor la public, abordările lui excentrice, îmbrăcate într-o tehnică amețitoare, pe de o parte, și profunzimea expresivității poetice, ce tulbură publicul, pe de altă parte, au conturat un personaj controversat, dar aclamat și premiat, ale cărui înregistrări au devenit adevărate interpretări de referință în lumea întreagă.
Pentru publicul de astăzi, fie el publicul de concerte sau de masterclass, Andrei Gavrilov continuă să fie un adevărat spectacol, de cele mai multe ori un artist prin ale cărui revelații descoperi lumea fără efort.
În parteneriat cu Filarmonica George Enescu, Festivalul Serile Lipatti continuă secțiunea sa internațională sub denumirea de Lipatti Evenings, proiect ce face parte din programul ,,Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european”, finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here