MIC JURNAL DE AUGUST 6.08.

0
126

De regulă, evenimentele curente, recente, importante pentru mine, le semnalez pe vlog. Uneori e bine să rămână scris.

70 DE ANI

*Încep prin a vă mulțumi tuturor pentru urări și cadouri. Chiar am simțit că a fost ziua mea. Cu o singură excepție, am primit gânduri bune,energie pozitivă,cadouri frumoase, semne de apreciere sau vagă simpatie.

CARTEA DE CITIT

* M-a vizitat Dara și mi-a oferit cartea ”Simona” semnată de Dara Codescu și Alice Năstase Buciuta. Dedicațiile din interior mi-au generat o reacție contradictorie. Poate le voi publica într-o zi. Important e ca voi să citiți această inedită apariție și eventual să vă expuneți părerile. O mamă și cea mai bună prietenă au schimbat păreri, amintiri, despre cea care a fost Simona Catrina (ne-a părăsit acum doi ani). Scrisă cu mult talent și subiectivism firesc.

TUPEUL VODAFONE NU ARE LIMITE

Periodic sună o operatoare insitentă de-a lor și te pune să răspunzi la întrebări legate de serviciile lor. Nu e robot, dar se poartă ca și cum ar fi. Politețuri false, nicio atenție la ce răspunzi. De vreo 5 ani le explic că nu-s mulțumit, că se întrerup convorbirile și nu s-a schimbat absolut nimic. Nici măcar n-am mai reclamat. Ei vor să pară preocupați de soarta clienților. I-am spus din nou că NU sunt mulțumit și cu asta rămân. În 2020 vor suna din nou, dacă nu se întrerupe de tot… abonamentul!

VIAȚA LA BLOC

N-am mai zis nimic de multă vreme. După vreo 20 de zile a revenit apa caldă. Nimeni n-a părut afectat de absența ei. Da, unii au concedii…Alții nu mai au putere să închidă ușa de la lift. Sunt trei apartamente la etajul 7. Sistematic uită să împingă nițel ușa. Vii de la parter și urci pe scări 5-6 sau 7 etaje din cauza nesimțirii unora. Blocul nu are președinte al asociației de proprietari de peste 5 luni. Ce contează?

FĂRĂ ZIARE, FĂRĂ PAPETĂRIE

A dispărut un chioșc de ziare de pe strada mea.Era pe partea mea. A rămas unul, vis a vis cu o tanti antipatică. Presa print nu se mai vinde. A dispărut și librăria unică din zonă. Nu mai poți cumpăra o carte, o coală de hârtie, un creion sau un scotch…Avem primari, avem aleși, îi doare-n cot! Paradoxal, a mai apărut un sediu de bancă. Acum sunt 7 pe o rază de 200 de metri! Are lumea bani?

BRONZ PENTRU FOTBALISTELE HOMELESS LA MONDIALE!

Alina Arvinna Ion (care trăiește la Londra) ne-a informat asupra turneului de la Cardiff. La Cupa Mondială fetele noastre, venite din Timișoara cu antrenorul Mihai Rosus,  au participat pentru prima dată. Au obținut locul trei absolut surprinzător, după numeroase victorii categorice. Partidele s-au văzut pe net. Din păcate F.R.F. nu s-a implicat. Federație care vrea să impună fotbalul feminin echipelor din Prima Ligă!!! Nicio altă instituție a statului n-a sprijinit aceste fete cu probleme sociale reale. * Incompetența FRF se vede și din recentele examene de licență pentru antrenori. Examinatorii sunt niște nimeni, cu excepția lui Aurel Țicleanu (măcar a fost valoros ca jucător) ,Dan Apolzan (tot fără performanțe ca antrenor), Adrian Szabo, Valentin Sinescu, Răzvan Rotaru.

BECALI MINTE!

Marele creștin minte fără nicio remușcare. A jurat că nu mai apare la nicio televiziune până nu ajunge pe primul loc sau până nu se califică în Europa. Ieri a pierdut rușinos al treilea joc. L-au bătut Dan Alexa (pe care l-a ironizat recent și care a răsdpuns frumos ”G. Becali nu caută bărbați”) și Alibec (pe care l-a gonit). La Giurgiu FCSB a arătat ca o echipă nou promovată, fără antrenor, fără idee de joc, fără vreo organizare în apărare. Urletele lui Becali, provocate isteț de Naum, nu aveau nicio noimă în contextul în care el a făcut totul SINGUR în ultimii ani. Acum a anunțat că nu se mai bagă peste noul antrenor. Firește că minte din nou. Ar fi o minune să se califice în Europa! * Am reținut și atacul xenofob al lui GB la adresa arbitrului Istvan Kovacs, pe care l-a trimis în Ungaria, deși e cetățean român. Greșeli au fost, dar nu din cauza etniei! Cel puțin un 11 metri neacordat pentru FCSB. Oare se va sesiza vreo instituție? CNA pentru că a fost la televizor? Sau alta? * Echipa Marelui Oier este pe locul 9 în acest moment.

VÂNĂTOAREA DE ANTRENORI SE TERMINĂ?

Cât de penibilă e vânătoare de antrenori, reali sau fictivi, generată de eternul specialist G. Becali. Presa inventează, anunță, antrenorii declină. El anunță, respectivii neagă. Minunat ar fi să nu poată angaja pe nimeni. Abia atunci s-ar putea să se trezească nițel din delir.

Și dacă vine Conceicao ce-i? Portughezul accepta și la Cluj amestecul patronilor în alcătuirea echipei. Ce poate face el până joi când e partida cu Mlada Boleslav? Argumentul lui Becali este unul bolnav: îl vrea pe portughez, care sigur vrea să se răzbune pe CFR! Un creștin cu gândire pură, de sihastru!

 

Articol scris în 2 august: O NOUĂ VICTIMĂ: BOGDAN ANDONE

Nu mi-a plăcut ce a încercat să facă, nu mi-a plăcut că a adoptat un sistem de joc pentru care nu avea jucători, doar pentru că așa a vrut Becali.Smerit, lemnos, n-avea șanse de reușită. Mi-a plăcut enorm gestul de aseară. Decent și demn. Nu vrea să fie huiduit pentru ceva ce nu-i aparține. Nu el ia deciziile. Dacă făceau și Dică așa, sau Teja, evitau vorbele mitocănești al acestui para care distruge tot ce atinge și adesea și ce a construit. Se laudă cu câți bani a făcut din fotbal, câte puncte a adus țării. Cu alți antrenori și alți jucători. De pe urma multora a luat bani grei. De patru ani nu e capabil să ia un trofeu, campionat sau cupă. GB a țipat aseară la DigiSport pentru că V. Moraru a îndrăznit să nu-l mai menajeze și bine a făcut. Parcă a promis că nu mai intervine la niciun post. Aseară a  fost la două canale de sport, când echipa pierdea rușinos acasă de la o echipă oarecare din Armenia, după ce în deplasare FCSB câștigase cu 3-0! * Becali uită că și televiziunile vor să câștige din transmisii, că el ia bani de la televiziuni, că și ele au interes ca echipele noastre să joace în competiții tari cât mai mult timp. Uită și el, dar și televiziunile, că noi, cei de acasă, plătim tot ce primim.

Să țipe acasă la el, în palatele lui, dar la televizor să tacă. Nu-l obligă nimeni să participe într-o competiție națională. A gonit publicul de lângă echipă ,nu are teren propriu, n-a fost capabil să contruiască un stadion în 15 ani, nu are profesioniști lângă el, nu înțelege că o afacere personală, odată dusă în spațiul public implică mai mulți factori. El este singurul care scoate bani din această afacere cu ”sclavi”. S-a lăudat că a investit, dar a și recuperat enorm. Tot el s-a fălit cu asta.

Toți avem dreptul să-i criticăm marfa pe care ne-o bagă în case. Am sperat să nu-l mai aud, pentru că a promis. Așa cum MM a mimat demisia, așa și BG mimează bunul simț. A demis tot staff-ul tehnic după câteva jocuri. Impulsiv, inapt să înțeleagă că într-o activitate cu puternice componente sociale, nu poți juca rolul ăsta de mare șef. Fă-ți o fabrică, un hotel, o stână și ia ce decizii vrei. Nu la televizor, nu într-o competiție. Niciun patron din fotbalul mondial nu face ce face el. Poate ne scapă Talpan de el. Că amândoi sunt cu medicația neluată la timp.

* Bravo, Bogdan Andone pentru felul în care ai plecat de acolo! Nu i-a mai dat șansa mitocanului să-l umilească. Cică nu-l ascultau jucătorii. Cum să asculte jucătorii ce spune antrenorul, dacă deciziile, schimbările vin de la patron?

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here