Mircea Morariu: TVR- redevenită oficină de propagandă comunistă

Articol preluat din Adevărul

0
84

Numită pe criterii exclusiv politice, cu titlu de interimar, la şefia TVR în septembrie 2017, îndată după demiterea Irinei Radu (cea care astăzi pozează în martir şi îşi plânge ori de câte ori poate „exilul” autoimpus în Albania), d-na Doina Gradea nu a aşteptat prea mult pentru a-şi da măsura incompetenţei sale.

Concretizată, în primul rând, în scăderea dramatică a audienţei postului public care doar cu ocazia transmisiunilor sportive mai atinge cu ceva mai mult decât un amărât de 1 punct de rating. În rest, în cel mai bun caz, un biet  0, 7 pe care de abia dacă îl fac Telejurnalul şi mizerabilul talk-show România 9. O emisiune pusă în slujba puterii actuale pentru a cărei realizare încasează o căruţă de bani Ionuţ Cristache. Adus în TVR din înalt ordin, pe filieră voiculesciană, încă de pe vremea “martirei” Irina Radu. Reamintesc acest detaliu spre a-i reîmprospăta memoriei celei care astăzi pozează în victimă silită să deconteze tirania lui Dragnea tocmai la Tirana.

Nu i-a trebuit prea mult aceleiaşi doamne Gradea să facă dovada totalei sale lipse de bun simţ. A comportamentului de mahală. Înregistrările incriminatorii cu felul în care vorbeşte d-na Gradea în biroul domniei-sale  cu un anume Eduard Dârvariu, cules de pe stradă, din ipostaza de şomer, de concediat din Pro Tv, şi făcut fără nici un fel de concurs director al TVR 1. Înregistrările făcute publice în primăvara anului 2018 de Dragoş Pătraru, au dovedit, fără putinţă de tăgadă, că cei doi nacealnici din Calea Dorobanţi nr. 191 sunt defectivi de cei şapte ani de acasă.

La multe mă aşteptam de la respectivii, ca şi de la directoarea de programe pe nume Carla Tompea-Haralambie, care este atât de capabilă, de inestimabilă încât cumulează, tot cu titlul de interimar, şi postul de director al TVR 2, însă nu şi la îndrăzneala de a transforma principalul canal al Televiziunii publice în oficină de propagandă comunistă.

Cu ce s-a gândit să umple incomparabila triadă Gradea- Dârvariu- Tompea grila de vară a TVR 1? Mai întâi cu reluarea serialului cu ilegalişti, cu contrafăcută luptă a minusculului PCdR împotriva Siguranţei şi a nedreptăţilor de clasă, Lumini şi umbre. Un film bazat pe scenariul unuia dintre cei mai mizeri lefegii ai propagandei comuniste, Titus Popovici, ale cărui scrieri devenite publice după 1989 nu îi justifică, ci, din contră, îi pun într-o lumină încă şi mai defavorabilă condiţia de prostituat, de ins care şi-a vândut condeiul şi talentul pe sume considerabile şi pe tot felul de funcţii în ierarhia PCR.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://adevarul.ro/news/politica/tvr–redevenita-oficina-propaganda-comunista-1_5d48ee12892c0bb0c63f1c2e/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here