Mihaela Trifu, Mihai Imbăruş şi Nicu Patoi la Psihologul muzical (ediţia 641 – 10.01.2015) – AUDIO

0
209

Mihaela Trifu si Mihai Imbarus la RRA
Mihaela Trifu si Mihai Imbarus la RRA

A doua ediţie a anului 2015, a debutat cu un interviu telefonic cu mediul neurochirurg Mihaela Bustuchină Vlaicu, care locuieşte în Franţa şi care nu a abandonat pasiunea pentru compoziţie şi cântat. Am aflat că pregăteşte şi o carte autobiografică aşa că în curând ne va vizita în studio.
 
 
Mihaela Trifu a venit de la Bruxelles pentru a organiza cea de-a treia ediţie a Revelionului Artiştilor. Deşi se implică mult în organizarea de evenimente pentru comunitatea românilor din Belgia, Mihaela nu a abandonat prima pasiune, cea a interpretării. A venit însoţită de Mihai Imbăruş, la rândul său stabilit în Belgia de peste două decenii. Are şi un proiect propriu în Belgia, Zen City Project. Mihaela şi Mihai au cântat în direct (cu negativ) câteva piese originale dar şi coveruri. Mihai a surprins plăcut prin interpretarea pieselor N’Oubliez Jamais (Joe Cocker) şi I’m On Fire (Bruce Springtseen). Au avut şi un duet reuşit (Something Stupid). Mihaela Trifu (RoArt) şi colegii săi implicaţi în organizare au avut un succes deosebit în noaptea de 10 ianuarie la Berăria H.
 
Nicu Patoi la Radio Romania
Nicu Patoi la Radio Romania

Un musafir consacrat de iarnă a fost Nicu Patoi, un chitarist de excepţie carea a cântat alături de Joe Satriani pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, care cântă constant în Rock N Roll Band alături de Ştefan Bănică şi de asemenea într-un proiect ajuns la 10 ani vechime cu Berti Barbera. Am insistat pe albumul Platonic Band (Middle Of The Week Tour – Best Of Live) din 2014. Nicu Patoi a răspuns cu amabilitate tuturor întrebărilor legate de chitarişti, chitare, concerte interne şi internaţionale, despre studioul instrumentului, despre turneele în ţară şi despre elevii săi cu care se mândreşte, doi dintre ei sunt componenţi ai noii formule Phoenix. Ne-a propus şi câteva piese din repertoriul unor artişti pe care îi admiră: Mike Stern, Joe Bonamassa, Cristal, Steve Lukather şi alţii.
 
 
Agenda Pop Rock a inclus piese cu Scott McKenzie, Rod Stewart, Scorpions, Celine Dion, Bon Jovi şi alţii.
 
Ultima oră a emisiunii a revenit topului sentimental cu piese din repertoriul creat de Zoia Alecu. Pe primele trei locuri: 1. Vino aici, 2. Cărări de maci, 3. Printre lupi. Pe lista de propuneri au fost 45 piese compuse şi cântate de Zoia Alecu.
Audio:

 
 
 
Selecţia mesajelor:
Mihaela Trifu la Radio Romania
Mihaela Trifu la Radio Romania

Tety Boros Va doresc succes la emisiunea din aceasta noapte.Toate cele bune.
Indra Dumitru Vă doresc ca anul 2015 să vă aducă: sănătate, bucurii şi împliniri în plan personal şi profesional. Cu stimă!
Constantin: MULTI  ANI prietenelor noastre, colegelor Dvs si Zoiei muzicii! De pe partea franceza a Mt Blancului, un tirist in antecamera Psihologului Muzical.
Emilia Nicolae Bună seara tuturor! La mulți ani, Diana! La mulți ani, Zoia Alecu!… și mulțumesc ptr Zaz.
Cristina Si Daniel Ignat Buna seara. Este o placere sa va ascult din nou, alaturi de multa muzica de calitate. Dumnezeu sa binecuvinteze Romania.
Liana Rucsanda Buna noapte, dragilor, dragi! La multi ani, Zoia Alecu! La multi ani, Ioana Parvulescu! Lara Fabian si Joan Baez stiu ele ca le iubim! 
Apostol Petre Florin Buna seara Romania, Buna seara Bucuresti, aici ora exacta, aici emisiunea Psihologul muzical La multi ani cu bucurie si multe emisiuni frumoase pentru toti ascultatorii Radio Romania. Uram bun venit si invitatului, invitatei. O seara minunata va doresc!
Irina Ionescu Homoriceanu Bună seara, Dl. Andrei Partos. La mulţi ani, Zoia Alecu! La mulţi celorlalţi sărbătoriţi! M-am bucurat de telefonul în direct cu Mihaela Bustuchină. Şi nu mai zic de „Ouă de rouă”, piesă de rezistenţă a Zoiei.
Corina Anca Roth Ce surpriza să o auzim pe Mihaela Bustuchină 
Luciana Gingăraşu Seară bună! La mulți ani, Diana! La mulți ani, Zoia Alecu! 
Cristina, metalfan: Mă bucur că o aud pe doamna Bustuchină! Mi-a plăcut când a fost la Psiholog! Şi eu vreau să îi urmez exemplul în medicină! 🙂
Farmacia Muzicala Mesaj negativ: sunteţi un om prea pozitiv ca să fiţi agreat de oamenii supăraţi pe viaţă. Dar vai, dar ce se-întâmplă… Facem o petiţie să corectaţi acest neajuns…  Bună noapte! Mă amuz şi eu.
Adrian, Sydney, Australia: Cea mai bună cafea de dimineaţă este aceasta pe care o beau săptămânal alături de voi! 🙂
Radu Cartianu Ramas bun pentru o saptamana. Interesanta editia asta cu un invitat care e in spatele unui artist cunoscut si are si proiectele proprii. Desigur, cei din bransa il stiu foarte bine pe Nicu Patoi. As fi bucuros sa mai ascult gandurile unor astfel de artisti, care nu sunt frontmeni, dar fara de care muzica ar fi mai saraca. Bye! 
Nicu Patoi la RRA
Nicu Patoi la RRA

Mirela, Milano: Ciao amici! Mai e un pic şi vine Toto Cutugno! E un motiv bun pentru mine să revin în ţară! 🙂
Marilena, Madrid: Am votat la topul cu Bonnie Tyler şi mi-am pus prietenii să voteze imediat cum aţi postat pe Facebook anunţul cu topul! În ceea ce priveşte criticile am eu una: aţi spus că au votat toţi cei 100 de fani ai ei… şi nu e aşa! Mai sunt şi alţii! Mulţi ! Am pus eu peste tot anunţul!
Monica, Washington, SUA: Răspuns la concurs (deşi nu pot veni la concert): cred că este vorba despre folkistul acela care cânta piesa Donna Donna.
Tudor, Craiova: Aş vrea să-l întreb pe Nicu, ce stil preferă, ce gen de chitarist e pe gustul lui: unul gen Malmsteen care înşiră note după note la nesfârşit, unul ca Batio care nu face decât să se dea mare că poate să cânte pe două chitare, una ca Jennifer Batten care foloseşte atât de multe efecte încât nu îţi dai seama cât e live şi cât e din efecte şi computer, sau unul sensibil şi tehnic precum Jeff Beck?
Larry: Tu te-ai ras în cap pentru că îţi plăcea de Satriani şi ai vrut să îi copiezi imaginea?
Veronica, Cluj: Eu nu mă pricep la chitară… Nu ştiu cine cântă mai bine… dar pot să spun cu mâna pe inimă: Steve Vai are o super imagine! Arată bine pe scenă! Mai bine decât toţi ceilalţi chitarişti la un loc!
Arici Ţepos: Deci… stai să văd dacă am înţeles bine: ai fi vrut să fii ca Mr „Fast Hand”, dar preferatul tău rămâne „Mr Slow Hand” :)) Foarte tare!!
Mihnea: De obicei schimbările într-o trupă nu sunt pe placul publicului… Invitatul dvs cum priveşte aceste modificări din componenţa trupelor. De exemplu Purple fără Blackmore, Sabbath fără Ozzy sau Megadeth fără Marty Friedman, fără Broderick, fără Shawn Drover şi mulţi alţii?
Niko, Milano: Şi eu am fost fan Malmsteen. Dar ultimele albume, Relentless şi Spellbound, m-au dezamăgit. Piesele sunt repetitive. O spun cu regret.
Matei: Vedeţi cum e publicul? Malmsteen nu are voie să fie repetitiv… imediat e pus la colţ. În timp ce AC/DC umplu stadioane în toate colţurile lumii cu o singură piesă pe care o cântă de la lansare până în prezent. E corect să judecăm atât de părtinitor?
Boogie: Aş vrea să-l întreb pe Nicu: de ce oare Chris Rea nu este trecut în niciun clasament dedicat celor mai buni chitarişti? Am impresia că breasla şi jurnaliştii nu-l consideră şi un bun chitarist. Mi se pare nedrept. Am dreptate?
Magda, Nancy, Franţa: Care este cea mai neobişnuită colaborare a lui Nicu?
Vicky: Foarte tare această ediţie! Tocmai mi-am luat medicamentele… Partea bună e că nu m-am dus la şcoală. Măcar atât! 🙂
Ana Maria, Deva: Mulţumesc din suflet pentru Mike Stern!!
Adrian, Suedia: Cu mare drag vă ascult! Excelent top! Am votat şi eu la sondajul de pe site! E greu de ales doar 10 piese… Acum că sunt puse într-o listă am ajuns la concluzia că îmi plac mai mult de 10 piese…
Raluca: Mi-era dor de piesa asta din reprtoriul Bon Jovi! M-aţi surprins cu alegerea, credeam că a fost uitată piesa de radiouri!
 
 
sursa: Radio România Actualităţi

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here