Mihai Constantinescu la Psihologul muzical – AUDIO

0
221

A fost o ediţie deschisă cu un cântec dedicat florilor. „Iubiţi-ne că suntem flori”! Revenirea, după mult timp (din 2007 n-a mai fost), a lui Mihai Constantinescu în studio a fost benefică pentru toată lumea. Un artist foarte iubit, care figura în TOP5 al celor mai doriţi invitaţi de către ascultători, are mereu ceva interesant, inedit de povestit.
 
A fost un bun prilej să promovăm un album lansat în final de 2013, produs de Mihai Constantinescu, ajutat de orchestratorii Vladimir Sergheev, Octavian Mardari şi Lucian Darie. Muzica şi versurile sunt semnate de solistul- producător. Piese noi, remix-uri, o colaborare cu Simona Secrier, un album tonic, bine primit. Sigur că au fost şi piese de pe „Mihai-Best Of II” şi altele ceva mai rare. Am vorbit despre sport în general, despre Steaua, despre călărie, despre spectacole cu sau fără orchestră, despre imnul „A.N.E.F.S. Ura” compus de Mihai şi adoptat de facultate, despre legătura sa specială cu cei mici şi multe altele. Inclusiv puteţi afla cine a compus şi cine a lansat celebra piesă „Păpuşa”.
Top 5 Sentimental de Florii a avut 11 piese difuzate. Primele clasate au fost 1. Să nu uităm să iubim trandafirii- Florin Bogardo, 2. Floare de Iris- Iris, 3. In oraşul cu floare de tei- Vasile Şeicaru. Merită să ascultaţi întregul top!
În rubrica „Agenda pop-rock” au apărut nume ca Tiny Tim, Mireille Mathieu, Montserrat Caballe şi Freddie Mercury, Steppenwolf, Pat Travers, James Cotton, John Denver, Michael Angelo Batio sau Joan Jett.
 
Puteţi (re)asculta aici:

Mai jos aveţi o selecţie a mesajelor:
Cristina, metalfan Ce mai ascultam piesa asta când eram mică! Eu nu am nume de floare, dar îi urez mamei mele LMA! O cheamă Viorela. Bun găsit! Sunt cu voi până la final! 🙂
Mirela, Milano Ciao amici! Mă bucur că e vineri! Mulţumesc pentru Iubiţi-ne că suntem flori!
Simona, metalfan Bun venit invitatului! 🙂 Când eram eu mică, aveam vreo 6-7 ani, cântam de dimineaţă până seară „Sus în deal e o casă”!! 🙂 Ce mă bucur că e Mihai Constantinescu în emisiune!
Alina, Nancy, Franţa Bun venit Mihai Constantinescu! A fost mereu preferatul meu. El şi Mireille Mathieu! De la el am un autograf pe care l-am primit după un concert în 1995, la care ţin foarte mult! Sper să obţin unul şi de la Mireille Mathieu!
Mihail Turturică 1000 de like-uri domnului Mihai Constantinescu ! Unul dintre artistii ce imi plac enorm ! Domnule Mihai va doresc multa sanatate, iar ceeace va doriti sa vi se implineasca !
Bună seara! Sunt Ionuţ Marinescu, am 39 de ani, sunt din Bucureşti şi vă ascult de 9 ani, dar nu v-am mai scris de ceva vreme. Vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi pentru noi! Salutări dlui Mihai Constantinescu!
Lidia Apropo de trioul celebru… Cum era colaborarea cu Marius Ţeicu? Cum compuneaţi piesele?
Lavinia Ban Pentru că îmi amintesc de „Maria Mirabela”, muzică de film aţi compus?
Claudia, Bucureşti Când aţi început să scrieţi muzică pentru cei mici? Mie mi-a plăcut mult piesa Vitezomanul Gică… o cânta o fetiţă şi la Tip Top Minitop şi la Ba da Ba nu… Dacă îmi amintesc bine, avea ochelari şi păr creţ! 🙂
Tatiana din Roman Va salut, va respect, vă iubesc. Sunteţi aur curat. Multumesc că existati. Am 60 de ani.
Marina Andrei Cunosc  toate  piesele  lui  Mihai Constantinescu  de 40 de ani încoace  când  scriam  toate  cântecele  de  la RADIO. Ce păcat  de  muzica  de  până-n  89.Doamne  cât de  mult  sufăr  după  muzica  anilor  mei,  muzica  adevărată. Mihai  Const. ultima  alinare nu pot să uit  ce a fost.
Ankka Iorgu Adamo este într-adevăr un artist desăvârşit! Pe Julio Iglesias l-aţi văzut în concerte?
Arici Ţepos Sincer, dle Mihai C, ce părere aveţi de Loredana ca solistă? Eu prefer repertoriul ei de dinainte, acum am văzut-o într-un concert la Sala Palatului, a fost difuzat de Pro TV, şi deşi a arătat bine scena, show-ul, ea a falsat într-o veselie. A stricat şi piesa lui Paul Ciuci… Am fost foarte dezamăgită!
Olivia Reitan, 55 de ani, Bucureşti Pe când un spectacol la Sala Palatului cu orchestră? M-aş bucura foarte mult să am ocazia să vă văd în concert!
Dan, jud. Timişoara Avem voci masculine astăzi în România? Vă place vreun interpret tânăr? Există vreun „Aurelian Andreescu în generaţia tânără”?
Dan Chiriac va ascult de multa vreme si de foarte multi ani , acum fiind pe un pat de spital recuperindu-ma dupa operatia de inima in orasul Oxford Marea Britanie si uite ca ascultandu-va mi-ati dat pastila de calmare de durere pt aceasta noapte ,asadar uitand de durere si de tot , va vultumim ca existati Mihai Constantinescu si toate bune echipei Psihilogului Muzical….va pooop
Maria Mustea, jud Prahova Mihai să ştii că publicul te iubeşte în continuare! Noi nu am uitat nici piesele, nici spectacolele, nici emisiunile de altă dată! Îmi plac toate piesele tale!!
Vivi Stancu Buna dimineata!Imi pare rau,nu am prins emisiunea de la inceput si nu stiu daca s-a mai pus intrebarea:a fost iubitul Olimpiei Panciu? (sunt generatia ’60).Te iubesc,Andrei!
PETRICÃ ,conducător auto-TG.MURES Merg dinspre Hannover spre Belgia si vã receptionez perfect. Vã salut pe d-voastrã si pe d-nul Constantinescu, a cãrui melodii le fredonam când eram copil si chiar si acum la 55 ani. Sã ne trãiti!
Robby, Reşiţa Eu îmi iau aparatul foto, mă duc în parcul de lângă Polivalentă să le fac fotografii ăstora îmbrăcaţi după dress-code, să îi văd cum urcă dealul pe jos după ce se umple parcarea de la sală. :))))) Am râs cu lacrimi când am fost cu mama la concertul lui Jose Carreras de la Sala Palatului, când a plouat afară şi toate doamnele îmbrăcate pompos îşi storceau hainele în hol :))))))))))))
Ankka Iorgu Mă revoltă textul Angelei Similea, Magnolia!
Loredana Dar nu e niciun dezacord în text… „Înfloreau tremurători / O magnolie / Sânii mei ca două flori”… Partea cu „o magnolie” e un fel de refren care se reia… Domnul Graur nu a înţeles nimic. Nici dna Iorgu. Eu sunt fană a Angelei. Piesa a fost lansată prin 1982 – 1983, dacă îmi amintesc eu bine!
Virgil, PH Multumesc frumos pt Bogardo!
Mona Apropo de dress-code. Eu ştiu că este frumos să respecţi artiştii şi să te îmbraci elegant când mergi la concerte, la spectacole. Dar astăzi nici artiştii nu prea impun respect prin ţinuta lor, aşa că e aiurea să pretinzi respect de la spectatori…
Razvan Toma Mai revin cu o intrebare. Dl. Mihai Constantinescu a compus cumva melodia „Gandul curat” interpretata de formatia Depold? Daca da, il rog sa ne dea putine detalii, in ce context s-a produs aceasta compozitie si totodata ar merita felicitari, e excelenta. Cu bine.
Gabriela Muresan Cand eram mica (in jur de 4 -5ani) si la radio canta Mihai Constantinescu ma asezam langa radio si asteptam sa iasa Mihai din aparat. Era atat de prezent incat nu putea sa ma convinga nimeni ca nu e acolo. Cateodata studiam cutia radioului si il cautam. Cum adica sa cante in casa la mine si sa nu il vad? Eram cu adevarat vrajita!
 
sursa: Radio România Actualităţi

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here