Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Radu Banciu și Rareș Bogdan „taxați” pentru greșeli din 2015-2016

0
21

not this wayArticol preluat de pe site-ul paginademedia.ro
Organizaţia ActiveWatch a publicat azi Raportul anual cu privire la discursul instigator la ură din România, care a monitorizat declaraţiile de ură din spaţiul public românesc, inclusiv mass-media, din perioada noiembrie 2015 – octombrie 2016.
Maghiarii au fost minoritatea cea mai prezentă în declaraţiile instigatoare la ură făcute în mass-media românească anul trecut, urmaţi de comunitatea LGBT şi de persoanele de culoare, se arată în raport. Minoritatea maghiară a fost „ochită” de declaraţii de ură îndeosebi după cazul extremistului maghiar acuzat că ar fi vrut să detoneze un dispozitiv artizanal la parada de 1 Decembrie.
Matinalii de la Radio Zu, Morar şi Buzdugan, aleşi drept exemplu de „aşa nu” după declaraţiile rasiste făcute împotriva reprezentativei de fotbal a statului Congo, după amicalul cu România, o serie de afirmații cu trimiteri la „maimuțe”.
Radu Banciu a făcut o serie de afirmaţii discriminatorii pentru comunitatea maghiară în timpul a patru ediții ale emisiunii sale difuzată la B1TV, după ce un Beke Istvan a fost arestat de autorităţile române, suspectat şi condamnat ulterior la 11 luni de închisoare pentru că a avea de gând să detoneze un dispozitiv explozibil improvizat în timpul paradei de 1 Decembrie.
Rareș Bogdan a fost dat ca exemplu negativ pentru …pasivitate: i-a lăsat pe invitați să se desfășoare, fără să intervină.
Puteți citi articolul în întregime aici:
https://www.paginademedia.ro/2017/05/ura-in-presa-matinalii-de-la-zu-radu-banciu-si-rares-bogdan-exemple-de-asa-nu-cu-ce-cazuri

Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here