Mihai Ogășanu la Psihologul muzical (ediția 763 – 13.05.2017)

0
549

Mihai Ogasanu la Radio Romania 2017Au fost mai multe momente pe care vi le recomand. Mai exact  întregul program. Ediția a fost dominată de Eurovision, fiind ziua finalei de la Kiev. Începem cu Johnny Logan, născut pe 13 mai 1954 (câștigător în 1980). Apoi e primă audiție de pe noul album Julio Iglesias (Mexico &Amigos) lansat mondial pe 5 mai.
Am avut parte de o conversație telefonică plăcută cu Jolt Kerestely și Paul Surugiu (care lucrează cu compozitorul de la o vreme), fiind ziua Maestrului pe 12.05. Am mai avut un telefon de la Daniel Vlad care se ocupă de pregătirea concertului Kings Of Leon la București (17.06).
Invitatul în studio este Mihai Ogășanu, care nu și-a urmat tatăl, Virgil Ogășanu, în meserie ci a ales muzica. A mers totuși la facultate de actorie absolvită în 2003. Compune, produce, e specializat în Anglia unde a stat cam 10 ani. La 38 de ani are deja experiență vastă de Eurovision unde a concurat, dar a fost și în juriu. Firește că ne-a vorbit și despre teatru, despre piesele în care joacă părinții lui, despre colaborări muzicale cu Loredana, Claudia Pavel, Claudiu Mirea, Central BPM. Ne-a propus și piese preferate. Dacă am avea mai mulți tineri echilibrați și avizați în domeniu, așa cum e Mihai Ogășanu, am putea spera la progrese reale și pe piața internațională. Multe compoziții respinse de diferite jurii s-au dovedit valide peste tot.
Agenda pop-rock a inclus piese cu Ileana Popovici, Oana Sârbu, Proconsul, Richie Valens, Stevie Wonder, Deep Purple ș.a.
Trebuie să menționez că discuțiile despre Eurovision 2017, le-am ilustrat cu trei piese: Portugalia, Bulgaria și Danemarca (la sugestia invitatului).
Topul Sentimental cu Sarmalele Reci a fost dominat de 1. Țara te vrea prost, 2. Telefonul nu mai sună, 3. Violeta.
 
 
Audio:

 
Selecția mesajelor (au fost aproximativ 400!)
Marius, metalfan Am întrebat şi eu câtiva prieteni din Belgia şi nici unul nu înţelesese show-ul României.
Adryan, Sydney Bun venit Mihai Ogăşanu! Ce părere ai despre piesa Australiei?
Irina LMA Jolt Kerestely!
Alexa din Arad Mulţumim mult pentru geniala piesă „Prostia la putere”! Este atât de actuală!
Cristi, Olanda Mie îmi place Italia. Mi-au plăcut şi reprezentanţii noştri. Nu am înţeles show-ul nostru, dar piesa e antrenantă. I-am votat.
Teddi, Londra Am votat piesa României. N-am înţeles ideea de show. Eu întotdeauna când mă gândesc la show vizual, imagini alese şi îmbinate frumos, îmi vin în minte producţiile Pink Floyd, Peter Hammill, Peter Gabriel. Cum reuşesc ăştia să aibă şi text şi imagine pentru a transmite un mesaj clar, pe care-l înţelege oricine?!
Niko, Milano Corect! În general, rock-ul progresiv, dar şi cei din britpop sau britrock (care au texte bune) sunt preocupaţi de aspectul vizual. TVR-ul avea de unde se inspira. Chiar dacă este muzică pop, nu înseamnă că trebuie să fie… lipsită de inteligenţă…
DarkAngel O să propună invitatul preferinţe muzicale şi cărţi şi filme pe site-ul dvs?
Maria, Spania Sunt o mare fană a lui Bonnie Tyler (călătoresc peste tot să o văd live). E adevărat că nu a obţinut un rezultat bun la Eurovision. Dar… Albumul ei a intrat în topuri în multe ţări din Europa, promovarea a fost foarte bună şi pentru acest lucru a meritat efortul de a participa la acest concurs. A avut mult de câştigat.
Lorena Crezi că ar fi bine dacă ar reveni orchestra live pe scena Eurovision?
Lavinia Ban Emoţionant momentul cu Jolt Kerestely! Piesele compuse de Mihai Ogăşanu, ascultându-le acum, le redescopăr.
Vasile Buruian · Va salut ! Frumoasa emisiune ! Felicitari !
Oana No offence… dar cred că doar noi, românii, şi Toto Cutugno mai credem în „Europa unită”….
Mirela, Milano Aş vrea să-l întreb pe Mihai: preferă un solist care cântă corect, bine, dar e mai rece (de genul Celine Dion) sau unul care transmite emoţie dar mai falsează?
Sorin Un textier bun? Păi, „poetul ţării”: Macanache.
Alina, FC Johnny Depp Căpitanul Jack Sparrow a pus în tunurile de pe Perla Neagră furculiţe şi cuţite.
Doina, Paris, Franţa Acum 5-6 ani mă plimbam pe malul Senei. M-am oprit să privesc apa. Lângă mine, un bătrânel. M-a întrebat la un moment dat dacă vorbesc engleza. Voia să ştie dacă mai există o anumită cafenea. I-am spus cum poate ajunge. L-am întrebat dacă stă mult la Paris. A zis: „Doar o noapte. Mâine plec, dar mă linişteşte acest oraş”. A plecat. Seara mă duceam cu o prietenă la un concert, habar n-aveam unde cumpărase biletele. M-am întâlnit cu prietena mea, am intrat în sală. A început concertul. Pe scenă, bătrânelul cu pălărie şi în costumul în care-l văzusem. Îi zic: Cine-i ăsta? Ea: „Artistul. Cum cine?”. Păi, l-am văzut, am vorbit cu el azi, căuta cafeneau X. Prietena mea. Ai vorbit pe dracu! Dylan nu vorbeşte cu nimeni. Am să regret toată viaţa că n-am făcut o poză. Dar nu ştiam cine este.
Elena Mi-a plăcut mult invitatul! Felicitări!
Mariana Felicitări invitatului! Îmi plac piesele lui! Ţin pumnii României diseară!
Liviu Mi-a plăcut piesa cu Stevie Wonder, deşi, recunosc că am strâmbat din nas când am auzit de Ariana Grande. Dar… mă bucur că aţi difuzat-o. A fost o surpriză plăcută! LMA Stevie!
Yannis, Grecia Mulţumesc pentru acest top!
Adyan, Sydney Sigur că vedem Eurovisionul!
George, Los Angeles Dar şi noi vedem Eurovision. Este o televiziune aici, care îl transmite. Evident, nu putem vota, dar sunt mulţi care se uită pentru că sunt europeni.
 
sursa (pentru audio): Radio România Actualități

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here