Mihai Sturzu: „Să fie sănătoşi toţi mafioţii, securiştii şi interlopii din politică. Nu pot să le fac faţă“

Articol preluat din Adevărul

0
589
Foto de Eduard Enea

După ce a trecut de la muzică la politică, Mihai Sturzu, fondatorul trupei HI-Q, este pilot de un an şi jumătate la compania Wizz Air. El a vorbit, într-un interviu pentru News.ro, despre meseria la care a visat încă din copilărie şi a mărturisit că nu putea să le „facă faţă interlopilor din politică“, motiv pentru care obiectivele acestui domeniu au trecut pe plan secund.

Mihai Sturzu a intrat în PSD în 2010-2011, iar acum este membru Pro România, însă a declarat că nu are gânduri de ascensiune pe plan politic: „Eu fac politică ca un om care se implică dacă este solicitat, dacă nu, se descurcă şi mai bine. N-am niciun fel de plan de ascensiune în acest domeniu, pentru că în România nu poţi, nu ai voie, adică în orice altă ţară poţi să fii, politica n-ar trebui să fie un scop în sine, politica ar trebui să fie făcută de oameni care au o meserie, care au o şcoală, care au ce face, care nu se ocupă cu politică că să se îmbogăţească sau să facă afaceri pentru ei, ci se duc în politică să-şi ajute comunităţile. În multe locuri din lumea asta, cel puţin la nivel local, funcţiile de primar, de consilier local, sunt funcţii part-time. Deci ăla are şi el un serviciu, ca toată lumea, şi în timpul liber se ocupă să administreze o comunitate“.

„Politica a devenit un hobby, vreau să fac ceva pentru ţara mea, dar, pe de altă parte, văd ce multă influenţă are ceea ce noi nu vedem public. Şi nu mai am energie şi resurse personale încât să lupt cu nişte mori de vânt. Să fie sănătoşi toţi mafioţii, toţi securiştii, toţi interlopii din politică. Recunosc, nu pot să le fac faţă! Atât timp cât în România calitatea de parlamentar nu îţi permite să ai un alt job, eu nu vreau să fiu parlamentar, pentru că mie îmi place să zbor! Mi se pare că fac mai mult bine unor oameni ducându-i şi aducându-i din vacanţe, de la serviciu, de la familie, ca pilot, decât în Parlament unde, numai pentru o lege amărâtă, lupţi ani de zile cu tot felul de interese, cu tot felul de nenorociri, toată lumea vorbeşte urât de tine. Pentru ce?“, a mai menţionat fostul lider al Tineretului Social-Democrat.

Mai multe aici: https://adevarul.ro/entertainment/celebritati/mihai-sturzu-sa-sanatosi-mafiotii-securistii-interlopii-politica-nu-fac-fata-spune-despre-meseria-pilot-1_5d2f07fa892c0bb0c68b2a53/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here