Mihail Șișkin: Rusia e încercată de durere și rușine. În numele Rusiei mele și al poporului meu, cer iertare ucrainenilor

Articol preluat de pe site-ul HotNews

0
570

Mihail Șișkin: Rusia e încercată de durere și rușine. În numele Rusiei mele și al poporului meu, cer iertare ucrainenilorMihail Șișkin este unul dintre ceimai importanți scriitori ruși de astăzi, cunoscut ca un critic profund al trecutului sovietic și al actualului regim de la Kremlin. Din 1995 trăiește în Elveția. Romanele lui Șișkin continuă marea tradiție a literaturii ruse, pe care o consideră „o formă netotalitară de existență a conștiinței în Rusia”. Este foarte citit și iubit în România de mulți ani. Aici l-a consacrat romanul „Scrisorar”, apărut la Curtea Veche Publishing, editură care a tradus și a publicat toate cărțile sale.

Acest război nu a început acum, ci în 2014. Lumea occidentală nu a vrut să înțeleagă asta și s-a prefăcut că nu s-a întâmplat nimic înfricoșător. În toți acești ani am încercat, în interviurile și articolele mele, să explic oamenilor de aici cum este Putin. N-am reușit. Iată că acum Putin le-a explicat el însuși totul.

Eu sunt rus. În numele poporului meu, al țării mele, al meu, Putin comite crime înfiorătoare. Putin nu este Rusia. Rusia e încercată de durere și rușine. În numele Rusiei mele și al poporului meu, cer iertare ucrainenilor. Și înțeleg, totodată, că tot ce se face acolo nu poate fi iertat.

După fiecare publicare a articolelor mele în presa elvețiană, la redacție soseau scrisori pline de indignare de la ambasada rusă la Berna. Acum ei tac. Oare își fac bagajele și își scriu cererile de azil politic?

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.hotnews.ro/stiri-opinii-25406664-mihail-siskin-rusia-incercata-durere-rusine-numele-rusiei-mele-poporului-meu-cer-iertare-ucrainenilor.htm

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here