HOLBĂRI SPORTIVE 14.03.

0
237

HOLBĂRI SPORTIVE 14.03.Notițe de telespectator iubitor de sport. Am suferit pentru naționala de rugby care a pierdut acasă cu Georgia, am văzut partide tari de fotbal la italieni, spanioli, englezi, am văzut handbal intern, un derby CSM- SCM Vâlcea câștigat clar de bucureștence, fotbal intern cu public în tribune (nu mult, dat zgomotos).

Trebuie să notez că decizia F.R.F. de a sancționa echipe cu absența spectatorilor din tribune e o imensă prostie. Pierdem noi, telespectatorii, pierde fotbalul. Trebuie să existe și alte posibilități de a sancționa. Meciul Rapid-Dinamo 3-1 s-a jucat la Mioveni cu tribune goale. Penibil din orice unghi am privi. Nu mai sunt stadioane la București?

DECEPȚIA EMMA

Am urmărit Așii tenisului de la DigiSport, unde un specialist a lăudat-o pe Emma Răducanu. Azi am văzut jocul cu Petra Martic de la Indian Wells. Foarte subțire jocul domnișoarei, cu multe greșeli, dar și cu execuții de ligă inferioară. A luat un Mare Șlem, dar de atunci n-a mai prins nici măcar o finală. N-am văzut niciun element deosebit. A avut mingi de meci și le-a risipit, n-a jucat inteligent. Ori îi lipsesc mijloacele.

COMENTATOR ECHILIBRAT?

Dragoș Suciu (băiatul care vorbește de regulă muuult, superior și graseiat la DGS) a simțit nevoia să ne arată că el nu ține cu Sorana Cîrstea, adversara fiind o rusoaică. A lăudat-o pe Kalinskaya, de ziceai că e rudă apropiată. A venit cu statistici, că Sorana nu bate în trei seturi, deși pierduse primul set la mustață, cu 7-5. Apoi a început să-i caute scuze adversarei, că are dureri, că e de la spate, că e de la sciatic, că are probleme. Abia la 4-0 în decisiv a afirmat că Sorana e aproape sigur în sferturi.

Firește, a subliniat iar că rusoaica e accidentată.. Suciu a ajuns să cumuleze dublele ambelor jucătoare, tot de dragul statisticilor. Așa ceva nu se face. În fine, a recunoscut că după 30 de ani Sorana joacă cel mai bun tenis al ei. Nu e rușine să fii empatic cu sportiva din țara ta, nu tocmai când e a noastră în teren trebuie să te dai echidistant. Dar Suciu zicea la 5-1 pentru Sorana că ”pare că mergem spre decisiv”. Dă nasol, când vezi că doar Simona e excelentă, senzațională, fantastică. Atâta empatie mai rar.

*Atmosfera de bâlci, de rodeo de la Indian Wells nu prea are treabă cu tenisul. Dacă pe terenul alăturat se urlă, e greu să te concentrezi *Simona a jucat la ceas de seară în California, împotriva unei adversare mai puternice, Coco Gauff (18 ani pe 13 martie), dar a depășit-o după un joc bun, în două seturi, așa că o va întâlni pe Sorana în optimi. Alt comentator, care era preocupat de vântul care bate, dar și el de dublele lui Gauff (în toată cariera, sau așa ceva). BTW, vântul bătea pentru ambele jucătoare. Mi-a plăcut atitudinea Simonei.* Irina Begu și Monica Niculescu au mers mai departe la dublu.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here