Mike Godoroja și Alin Păun la Psihologul Muzical (ediția 813 – 28.04.2018)

0
317

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEdiția începe cu o invitație la solidaritate a artiștilor (și nu numai) pentru a-l ajuta pe Adrian Berinde, aflat în grea suferință și nevoie financiară.
Au trecut aproape 5 luni de la vizita precedentă a lui Mike Godoroja. Un artist care mereu oferă ceva inedit, ceva special, de calitate. Împreună cu Alin Păun a generat un recital, o prezentare de instrumente inedite în frunte cu hurdy-gurdy (vedeta nopții). De pe viitorul album, „Născut în România” am beneficiat de câteva secvențe, de pe ”Hippie cu diamante” (un proiect complex din 2013) au fost mai multe, cântecele Led Zeppelin au fost la loc de cinste, unele interpretate de cei doi musafiri, altele originale. Nu pot lipsi trimiterile la Robert Johnson. O surpriză plăcută ne-a oferit Mike prin două înregistrări cu fiica sa Ana Maria Godoroja, o solistă în plină formare, de real talent.
 
Agenda pop-rock include  cântece dedicate lunii mai cu Alternosfera, Oana Sârbu, Adrian Sărmășan precum și repere cu Dr. Hook, John Rowles, Tom Petty, Ben Harper, Morrissey ș.a.
 
Topul Nonconformist a fost numai al cântecelor cu luna mai, printre care și cele interpretate de Fabrizio de Andre, Arcade Fire, Mirabela Dauer, Bee Gees, Foișorul de Foc.
 
Audio: 
Selecția mesajelor:

Foto: Mihaela Petre
Foto: Mihaela Petre

KissArmy Am tot citit prin presa internaţională că vânzările de discuri vinil sunt în creşetere, că au fost chiar mai mari decât cele de CD… Mie mi se pare ceva artificial… Am mers prin Europa la foarte multe festivaluri, de exemplu. La foarte puţine am văzut standuri unde se vând viniluri. Cred că industria se străduieşte să pară că este încă în viaţă. Mi-ar plăcea să fie real, dar nu cred…
Patricia, Sao Paolo Eu nu am la ce să ascult viniluri. Dar cumpăr de fiecare dată când vreo casă de discuri scoate re-editează un album pe vinil cu artistul meu preferat. Am vreo 21 de discuri vinil (unele mici, altele mai mari). Pe unele nici nu le-am desfăcut, dar le cumpăr pentru că îmi place să am tot ce ţine de artistul preferat. E drept că nu o fac pentru că sunt în căutarea unui sunet mai bun… mă pot bucura de muzică şi mp3, chiar prefer aşa pentru că e mai comod.
DarkAngel Când am dus prima dată la bunici un computer se uitau ciudat la el, bunica nici azi nu pune mâna pe el de teamă să nu facă bum dacă apasă vreun buton. Am râs de ei, recunosc. Apoi, într-o zi, am descoperit o chestie ciudată în pod. Am întrebat ce este şi mi s-a spus că e un gramofon care a aparţinut părinţilor lor, sau ceva de genul. Zic: Merge? Bunicul: testează-l, nu are de ce să nu meargă. Uite acolo discuri de operă pe care le ascultam când eram mici. Sunt bune. Am luat un disc în mână, m-am dus cu hotărâre spre aparatul cu pricina şi am stat în faţa lui vreo 45 de minute. M-am uitat pe toate părţile, timp în care am auzit toate glumele pe seama mea făcute de bunici. N-am reuşit să-l pornesc. Nici azi nu ştiu. Cu toate astea, acum doi ani am cumpărat vinilul The Book Of Souls al trupei Iron Maiden. Nu l-am ascultat niciodată, dar mă fascinează. E cel mai de preţ obiect din colecţia mea.
Niko, Milano Apropo de cei care umblă liberi pe străzi… Acum o zi sau două aţi postat pe FB piesa lui Peter Hammill – The Institute Of Mental Health Is Burning. Deci… ei nemaiavând casă… stau pe drumuri sau la TV.
Cristi, şofer de tir, Olanda Îmi place foarte mult muzica lui Mike Godoroja! Iar Alin este un muzician foarte talentat! Vă mulţumesc pentru acest regal de blues. Aş avea o întrebare, apropo de Zeppelin. Ce părere au invitaţii de faptul că Robert Plant nu a fost introdus în RNRHOF pentru cariera solo? Şi nici Rory Gallagher.
Cornelia Blues-ul este o muzică ce arde frumos. Are de toate: drame, bucurii… Vă mulţumesc pentru o noapte specială!
Foto: Mihaela Petre
Foto: Mihaela Petre

George, Los Angeles Aveţi invitaţi deosebiţi. Se aude foarte bine în LA! Şi eu cumpăr viniluri fără să am posibilitatea să le ascult. Aş vrea să îi întreb dacă ei consideră că merită o investiţie atât de mare într-un album, mai ales în condiţiile în care piaţa muzicală suferă.
Mădălina Nu ştiu cum poate spune cineva că nu îi place Led Zeppelin! Vă mulţumesc pentru tot!
Dan, fan The Cure Felicitări pentru această ediţie şi mulţumesc că aţi inclus şi piesa The Cure în topul pisicilor!
Patricia, Sao Paolo Ce urât să iei CD-urile cuiva!!! Eu cred că n-aş putea să dorm noaptea până nu l-aş găsi pe respectivul şi nu mi le-aş recupera! Nimic nu mă enervează mai mult decât cei care iau CD-uri şi uită să le aducă înapoi!!!!!
Ionela, Călăraşi Ce coincidenţă! Mi-am comandat câteva parfumuri şi vor veni chiar astăzi de ziua mirosului! Habar n-aveam că există, dar o voi sărbători cum trebuie!
Cristina, metalfan Eu mă lupt să procesez informaţia că există o zi a mirosurilor, şi acum aflu că e şi o zi a ceasului biologic?! Mulţi oameni se plictisesc rău de tot şi vin cu idei trăznite!
Veronica, Cluj N-am cuvinte de mulţumire pentru această ediţie! Jos pălăria!
Martha, Germania Ce surpriză plăcută, nu-l mai ascultasem de mult pe Fabrizio!
Claudiu Mulţumesc pentru Arcade Fire! Va fi un super concert! Am bilet!
 
sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here