MINCIUNĂ, URĂ SAU AMATORISM?

0
37

pinocchio minciunaNu înțeleg de ce se bagă Tolontan la fotbal când e evident că e pe arătură. Dacă tot s-a specializat pe investigații politico-medicale și sportive, să se ocupe de ele. Sau nu mai sunt comenzi? Susține, în GSP de azi că Hațegan a anulat un gol ieri la Cluj. O minciună. Arbitrul a fluierat exact când jucătorii au sărit la cap și i s-a părut că Nouvier a făcut fault. Faza următoare, era după fluier, așa că nu avea ce anula. Se poate discuta despre decizia de a da fault în atac, dar de gol anulat, niciodată! Și totuși manipulatorul scrie titlul” Regula Hațegan: la două goluri marcate, un gol valabil”. Pentru cine n-a văzut meciul, scriitura genialului comentator poate fi validă.
În același ziar e publicată analiza fostului arbitru Cristi Balaj care spune că acel duel nu trebuia sancționat. Și aici se induce ideea că s-ar fi anulat un gol. Dar tot acolo scrie că Nouvier a făcut fault la Benzar și se putea da penalty pentru FCSB, că Deac merita un roșu în minutul 78 și că la golul lui Urko Vera, un alt jucător clujean era în ofsaid, așadar golul nu trebuia validat!
Ion Crăciunescu, la DigiSport Matinal, afirma că a fost penalty, dacă fundașul n-a atins mingea. O logică bizară, dar oricum nerelevantă pentru că nimeni n-a văzut clar dacă a fost așa. Benzar n-a putut continua faza, fiind atins de Nouvier. Asta am văzut toți. Pănă și Dinu Gheorghe susținea aseară că a fost penalty.
Hațegan n-a împărțit frățește greșelile, cum afirmă C. Geambașu, pentru că i-a dat un galben pe nimic lui Pintilii încă din min 13 (acesta fiind nevoit să stea etapa următoare). Caseta tehnică arată că numai steliștii au primit cartonașe (Alibec și Bălașa). Eu știu că un galben a luat și un jucător de la CFR, dar eu nu-s de specialitate. Despre alte scăpări , nesancționări s-a scris deja mai sus. Cronica meciului  din GSP, semnată de Victor Vrînceanu de la Cluj, e practic o preluare, prelucrare a declarațiilor lui Dan Petrescu, așa că numai presă nu poate fi numită. Vezi Doamne, Hațegan a greșit pentru că M. Stoica a pus presiune pe el. Pe bune?
Da, partida n-a avut strălucire, minus faza golului înscris de Budescu. Da, Alibec nu dă goluri de 11 etape și face gesturi golănești. Da, Golofca e departe de cerințe. Nu văd de ce ia portarul Arlauskis 5 și Niță 4 odată ce ambii au încasat câte un gol, iar șuturile pe poartă au fost mai multe din partea CFR-ului (4). Adică Niță a mai și apărat ceva…Cam așa se face presa echidistantă sportivă la noi!
Îmi permit să fac astfel de comentarii pentru că eu cumpăr GSP de la apariție și plătesc pentru a fi informat corect, nu mințit, păcălit indus în eroare după simpatiile și antipatiile jurnaliștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here