Mircea Florian la Psihologul muzical (ediția 767 – 10.06.2017)

0
186

Au trecut 10 ani de la precedenta vizită a lui Mircea Florian în emisiune. Un om foarte ocupat, cu multiple proiecte, expoziții, profesor la mai multe faciltăți, are activități culturale și sociale, scrie muzică de film, de teatru, dar mai și cîntă în cluburi. A trăit mulți ani în Germania, dar din 1990 încoace a ajutat arta românească să ajungă în lume. În Germania a întâlnit mulți artiști cunoscuți (Nicu Covaci, Anca Graterol, Hans Knall ș.a.)  cu unii dintre ei colaborând și în zilele noastre. Ne-a povestit începuturile sale în cibernetică, apoi în muzică. A răspuns cu amabilitate tuturor întrebărilor foarte numeroase privind apartenența la folk, la avangardă, la rockul progresiv. Și-a exprimat ferm opinia privind la implicarea artistului în viața societății. Pe lângă compoziții proprii, nedifuzate până azi, ne-a oferit și piese cu Kraftwerk, Rammstein, The Beatles ș.a. A fost o întâlnire care se cere reluată pentru că substanța este importantă, pentru că avem ce învăța.

Agenda pop-rock include piese cu Loredana, Cassa Loco, Howlin Wolf, Maxi Priest, Roy Orbison,  Raul Cârstea, Merle Haggard, Iris, Train ș.a. Veți auzi și noutăți cu Alice Cooper, Mike and The Mechanics, Delta Howl ș.a.

Răspundem când suntem în stare a generat bucurii solicitanților de piese cu The Ramones, Nazareth, Scorpions, Leonard Cohen.
Topul Sentimental a fost al grupului Kings Of Leon care va cânta în București pe 17 iunie. Participarea votanților a fost surprinzător de mare. Primele locuri au fost ocupate de 1.Use Somebody, 2. Sex On Fire, 3. Radioactive.

Audio:

Selectia mesajelor (au fost peste 400!)
Mircea Florian la Radio Romania 2017Cristi, Olanda Salutare! Vă trimit toate gândurile mele bune de pe şoselele Europei. sunt în cursă, cu tirul, mă îndrept spre Munchen.
Marius, metalfan Având în vedere că vă place filmul şi aţi făcut muzică pentru coloană sonoră, aş vrea să-l întreb ce părere are despre concertul de manele de la Festivalul TIFF?
Niko, Milano Mă bucur că l-aţi invitat pe Mircea Florian! Eu acum îl descopăr. Aş vrea să-l întreb ce părere are despre rock-ul progresiv? Îi place King Crimson, Van Der Graaf?
Maria M. Petrovna Am ajuns tarziu pe frecventa, dar… va mai prind o ora! Ce surpriza frumoasa! Domnule din Transilvania, te salut!
Vicky Ce părere are invitatul despre fenomenul punk? Am citit în Classic Rock Magazine un articol în care autorul încerca să explice de ce muzica punk nu a fost în stare să „omoare” rock-ul progresiv…
Ciprian Octet · felicitari pentru emisiune si felicitari maestrului Mircea Florian! tot timpul il ascult si il percep ca pe un mare creator.
Sorina Muzica invitatului pare că este din aceeaşi familie cu Steven Wilson. Îi place acest artist?
Marius, metalfan Dl Mircea Florian l-a cunoscut pe Dorin Liviu Zaharia? Cum se face că generaţia mea nu ştie nimic despre acest artist care pare că a fost o figură importantă a acelor vremuri?
Lavinia Ban Îmi place muzica pe care aţi compus-o pentru filmul 03 ByPass.
Puiu Ivaniţchi Dragă Mircea mă bucur că te aud şi-ţi sorb cuvintele.
Oana În Germania v-aţi întâlnit cu Nicu Covaci, Anca Graterol şi Dan Andrei Aldea, atunci când aţi ajuns prima dată acolo?
Bowie-fan Prima dată am auzit despre Kraftwerk pentru că David Bowie a spus că este un mare fan al muzicii lor. Aşa i-am descoperit. Dar… nu prea i-am înţeles. David Bowie îi place invitatului?
Micu, Canada Vă ascult de mulţi ani, dar acum m-am hotărât să vă scriu. Şi eu îmi aduc aminte cu mare drag de un concert la Clubul PM 6 de prin 1983 cu invitatul dvs. Vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi!
Matei L-aţi cunoscut şi pe Robert Fripp de la King Crimson?
Lavinia Ban Cum explicaţi absenţa categoriei de Light & Sound Design de la Premiile UNITER?
Sorin Alexandrescu Buna noapte dvs din Georgia USA. Credeti ca putem spune despre dl Mircea Florian ca ar putea fi un „Klaus Schulze al Romaniei”?
Ana Dar despre Engelbert ce mai ştiţi? Pe pagina organizatorului nu au mai fost date informaţii de aproape o lună. Sper că are loc concertul!
Andreea Mulţumesc pentru Iris!
Dorina Super tare piesa Iris.
George, Los Angeles Aici e mare diversitate în ceea ce priveşte posturile de radio. Sunt foarte multe. Sunt de nişă. Sigur că sunt şi cele de mainstream unde auzi ceea ce se vede în Billbord Hot 100, dar pe lângă acestea există o grămadă de posturi axate pe anumite genuri (cele mai răspândite sunt cele de country şi de blues). E plăcut să le asculţi pentru că acolo există şi emisiuni de autor şi nu te plictiseşti de aceleaşi piese. În România nu sunt radiouri de nişă?
Ankka Iorgu Acest solist, nici măcar nu pronunţă cuvintele ca lumea, ca să nu mai spun că nu are pic de voce!
Teddi, Londra Joey Ramone era dislexic. Faptul că a fost în această trupă a fost o salvare pentru el. A fost foarte afectat de acest lucru în timpul şcolii. Nu era nici vreo frumuseţe. Faptul că a fost co-optat în trupă, a fost o salvare pentru el.
Veronica, Cluj Mulţumesc pentru Cohen!
Gabriel Super tare Nazareth! Mulţumesc!
Elena Sună foarte bine această trupă! Vă mulţumesc!
Nicoleta Mulţumesc pentru acest top. E trupa mea preferată!
Jeni Sunt chiar frumoase piesele Kings Of Leon. Nu prea le-am dat atenţie până acum.
Mălina, Paris V-am ascultat cu multă plăcere! O super ediţie! Eu voi veni în România pentru concertul trupei Gojira. E o trupă din Franţa pe care o ador!
Rodica Cu Patricia Kaas de ce nu faceţi un interviu? Vă rog frumos! Mi-a plăcut atât de mult interviul cu Mireille Mathieu!! Vă descurcaţi foarte bine în limba franceză. Vă rog să ne faceţi o bucurie şi să ne-o aduceţi în case pe Patricia!
Constanţa Dle Partoş, nu aţi fost la TIFF? Nu puteţi să-l aduceţi pe Alain Delon la emisiune? Sau să mergeţi acolo să faceţi un interviu cu el? Nu se poate?
Robby, Reşiţa Mulţumesc pentru Delta Howl. E o noutate pentru mine!
DarkAngel Bestială piesa cu Mr Big!

sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here