MITĂ LA TELEVIZIUNE „La TVR se dă șpagă 3.000 de euro pe o oră de prezentare”

0
37

Articol preluat din Evenimentul Zilei
Acuzațiii grave la o dezbatere de ieri de la TVR, unde jurnalistul Cornel Nistorescu a afirmat că se dă șpagă chiar și 3.000 de euro „pentru o oră de prezentare”! „Eu, ca privat, am fost de nenumărate ori în situația de a afla de la o societate comercială că putem rezolva la televiziunea publică o emisiune, dăm 3.000 de euro la director și redactor-șef și cu restul ne descurcăm și ne face o oră de prezentare.
 
Și operațiuni de genul acesta se fac constant în TVR. Televiziunea publică a devenit un fel de televiziune privată pentru cei care conduc diverse departamente. Asta face ca demersul oamenilor din televiziunea publică atunci, când el este sincer, să nu mai aibă interesul scontat pentru că lumea știe de toate celelalte ”, a spus Nistorescu, citat depaginademedia. ro. „Bomba” jurnalistului a creat imediat reacții, printre care și din partea Irinei Radu, directorul de program al TVR.
 
„L-aș ruga pe domnul Nistorescu, dacă are mai multe informații, sub o formă sau alta, să ni le spună și nouă. Vreau să fac această remarcă în numele colegilor care vă spun că la o săptămâna de la salariu, nu mai au nici 500 de lei pe card”, a spus Irina Radu.
 
Afirmațiile lui Nistorescu au fost întărite, câteva zeci de minute mai târziu, când un alt invitat la „masa rotundă”, Adrian Bucur, membru în Consiliul de administrație al postului public, a menționat că „folclorul îmi spune că se dă șpagă vreo 1.500 de euro de emisiune. Sunt directori care ar putea fi oameni de zeci de mii de euro pe lună. Dar eu nu sunt nici DNA”. Irina Radu nu ar mai fi suportat aceste dezvăluiri și ar fi vrut să părăsească ședința, însă, a fost oprită de Mircea Toma, șeful ActiveWatch.
 
Titi Dincă a fost numit producător general al TVR, în locul lui Cristian Zgabercea, potrivit unui anunț făcut de Stelian Tănase, președintele-director general al Societății Române de Televiziune. Dincă i-a luat locul autosuspendatului Cristian Zgabercea. Cel din urmă a luat decizia de a părăsi televiziune publică după ce a fost trimis în judecată alături de șeful consiliului județean din Constanța, Nicușor Constantinescu. Pe de altă parte, Stelian Tănase a declarat că asupra lui s-au făcut presiuni din partea PSD pentru a demisiona, dar nu va ceda acestor imixtiuni.
 
sursa: Evenimentul Zilei

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here