MY BLACK SUNDAY 22.04.

0
207

Scriu luni despre duminica mea neagră. Ca și a multora dintre cei pe care-i cunosc. Nu mă refer azi deloc la zile de naștere de ieri, de azi, de mâine. Doar la sport. Sâmbătă am făcut un vlog cu partida Simonei. A învins categoric și frumos. E clar că e singura care a înțeles cât de mult conta să fim într-o finală. E clar că numai cu o atitudine ca a ei poți ajunge sus. Mi-am exprimat scepticismul privind rezultatul final. N-am cobit. Am analizat lucid șansele. E clar că Federația de tenis e varză, că Florin Segărceanu nu are nicio legătură cu un căpitan nejucător-mobilizator. El a declarat că nu-și reproșează nimic. Ca un politruc autentic. A ales greșit jucătoarele, au observat asta toți iubitorii de tenis. Fără Simona, echipa asta era în grupa a doua- a treia valorică. Măcar antrenor să fi avut. Cineva îl compara cu un sfinx. Asta le trebuia fetelor? Un inexpresiv, de se minunau și francezii cum de l-am găsit? Cu un grup mare de suporteri cum nu au multe țări în deplasare, fetele aveau toate datele necesare unei reușite. Nu-i poți cere Simonei să joace singură toate partidele. Monica Niculescu a avut momente bune, dar și foarte multe proaste la dublu. În fond, era singura odihnită dintre cele 4 de pe teren. Primul set la dublu a arătat că fetele noastre le pot bate pe Garcia-Mladenovici (cotă net superioară). Cu Simona odihnită așa era…Partida cu Franța s-a pierdut la simplu! Am ascultat păreri, expuneri ale specialiștilor sau pasionaților. S-a tot vorbit de zgură, că e bună, dar că nu e chiar așa, că le conveni, dar nu e chiar așa…Eu văd tenis, de plăcere, de peste 30-40 de ani. Nu știu termeni tehnici. Sau dacă-i știu, nu-i folosesc. Dacă nu știi să motivezi jucătoare ca Buzărnescu sau Begu, mai bine nu le pui în teren. Ele nu sunt în formă, n-au avut victorii în ultimele partide. Au evidente probleme fizice și psihice.N-are sens să dau numele celor care puteau juca în locul lor. Buzărnescu n-a jucat niciodată în FedCup, are 30 de ani, vine după o lungă pauză. Garcia era greu de bătut de oricine, dar măcar s-o fi obosit…Francezii au mers la sigur. Parmentier era învins, dovadă setul doi luat de Begu (când a jucat cum trebuia). Poate cu ea se descurca mai bine Buzărnescu. Doar o părere, căci impasibilul Segărceanu avea altă viziune. Lipsa lui de empatie și energie pozitivă s-a transmis celor două fete.* Simona e altfel construită. Chiar și Monica are alt tonus. La conferința de presă, unde Simona nici n-a venit (o înțeleg perfect), toți îi mulțumeau ei. Partida se putea câștiga fără dublu, dar n-a fost să fie. Simona s-a sacrificat și a intrat iar în teren. A jucat tenis de la 14,00 până aproape de miezul nopții, cu o pauză între cele două jocuri. Cam 6 ore pe teren. După un maraton extraordinar cu Garcia, după o victorie răsunătoare, Simona a stat s-o încurajeze pe Begu. Asta înseamnă UN MARE SPORTIV!

Partea bună, în afară de prestațiile Simonei? PUBLICUL! Nu cred că mai există vreo echipă națională care să beneficieze de un astfel de public în deplasare. Toată admirația pentru toți cei prezenți la Ostrava și la Rouen.

FCSB a contribuit din plin la duminica mea neagră. A dat două bare și n-a putut trece de echipa lui Hagi. Un 1-1 care încheie socotelile din campionat. Declarațiile penbil-lemnoase ale lui Teja, ridicol-acuzatoare ale lui Becali nu mai au nicio relevanță. Becali culege ce a semănat în ultimii 4 ani. Bani mulți și niciun titlu, niciun trofeu.

Mici consolări: Răzvan Lucescu a câștigat titlul în Grecia cu PAOK Salonic, iar CSM București la handbal fete a luat măcar CUPA României depășind greu echipa din Rm. Vâlcea (care e la un pas de a deveni noua campioană).

MARE CONSOLARE: S-a vorbit mult în presa sportivă (și nu numai) mondială despre România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here