Neil Young și-a retras piesele de pe platformele de streaming

0
30

Neil Young streaming music (600 x 600)Neil Young și-a retras piesele de pe toate platformele de streaming, condamnând astfel aceste site-uri pentru că „distribuie muzica în cel mai prost format din toate timpurile”. Neil Young a subliniat faptul că la baza deciziei lui stă dorința de a-și proteja muzica.
 
Neil Young a postat pe pagina oficială de Facebook următorul mesaj:
„Streamingul a luat sfârșit pentru mine. Sper ca această decizie să nu îi afecteze pe fanii mei. Nu o fac pentru bani, deși partea care mi se cuvenea – și nu e doar cazul meu – a scăzut dramatic după ce au fost încheiate mai multe contracte fără consimțământul meu.
Am luat această decizie pentru că nu vreau ca muzica mea să sufere din cauza calității proaste a sunetului. Nu vreau ca fanii mei să dea banii pe ceva ce sună prost. Aceste platforme de streaming afectează industria.
Ar trebui ca muzica pe care o facem să ajungă la oameni în cele mai bune condiții tehnice. În momentul în care platformele de streaming vor asigura o calitate bună a sunetului, poate voi reveni asupra deciziei mele. Niciodată să nu spui niciodată”.
 
Imediat după anunțul făcut de Neil Young, Paul Resnikoff, editorialist al site-ului CNN, a reacționat luând apărarea platformelor de streaming:
 
„După ce a postat anunțul pe Facebook, Neil Young a primit o avalanșă de mesaje. Nucleul dur al fanilor lui l-au aprobat, dar ceilalți s-au declarat uimiți de decizia lui. Este ciudat că Young susține că la baza deciziei lui stă proasta calitate audio. De fapt, de cele mai multe ori, platformele de streaming oferă o calitate bună. De exemplu, dacă ai cont premium pe Spotify, primești muzica la o calitatea de 320 kbps într-un format numit Ogg Vorbis, ceea ce înseamnă calitatea pe care o ai pe CD. La Apple Music asculți muzică la o calitate de 256 kbps în format AAC, care este de asemenea unul solid. De fapt, foarte mulți ascultători disting cu greu diferența dintre cele două formate. Chiar credeți că publicul este atât de interesat de calitatea audio a pieselor?
Partea și mai interesantă este faptul că platformele recunoscute pentru o calitate audio proastă, cum ar fi Pandora, Youtube și radiourile FM, nu deranjează pe nimeni. Nimeni nu se plânge de sunetul prost de care au parte pe platformele amintite”, scrie jurnalistul CNN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here