NOAPTE NEAGRĂ PENTRU SPORT 30.08.

0
205

Sportul nu ne mai aduce bucuriile sperate. Aseară, noaptea, am avut parte de un dublu eșec generat de aromâni. Felul în care s-a prezentat echipa lui Becali (cel care i-a sfidat pe portughezi, cel care a promis că se spânzură, își taie capul dacă ia vreun gol) nu permite nicio scuză. Haos, lipsă de determinare, lipsă de idei. Adversarii au tras de 25 de ori spre poarta noastră. FCSB a pierdut cu 1-0 (un 11 metri stupid obținut la o intrare a ciudatei achiziții, Mihai Roman). Culmea, bucureștenii se puteau califica, deși n-au avut decât o situație de gol la final. Nu mă aștept la minuni din partea acestui club, dar sincer (clișeul momentului) nici nu mai contează. Dacă nici acum televiziunile nu ne vor scuti de sufocantele, enervantele, adesea hidoasele apariții ale lui Becali, înseamnă că moralitatea a murit înaintea profesionalismului. Ultima clasată, fără public, stadion, echipă, nu are de ce să ne intereseze. Un capitol încheiat pentru FCSB, care s-a dorit a fi Steaua. N-a avut cu ce! Eu nu mai scriu despre această echipă până nu ia titlul. Măcar atât! Tratamentul patronului este treaba specialiștilor.

Nu înțeleg de ce comentatorii se feresc să afirme ferm și clar că Bogdan Argeș Vintilă e departe de acel antrenor de care ar avea nevoie echipa, fotbalul, suporterii, nu patronul.

De dragul corectitudinii, nu văd de ce este înfrângerea CFR Cluj glorificată. A pierdut de două ori cu Slavia Praga. A rămas în alte Cupe europene, dar fără victorii. Înfrângerile cu 1-0 sunt tot înfrângeri.*Înțeleg și simpatiile jurnaliștilor care au scris despre faptul că Dinamo a câștigat un singur meci intern și stă mai bine ca FCSB (”Fotbal Club Spre B”, cum zic unii la ProTV).

Simona Halep, învinsă de o adversară „grea”

Simona Halep a întâlnit o americancă de 23 de ani, de aproape 80 de kilograme, aflată pe locul 116 WTA. Taylor Townsend a pierdut primul set (6-2 pentru Simona), apoi a jucat agresiv, a venit de peste 100 de ori la fileu și a dominat jocul. Simona a salvat mingi de meci în decisiv, a egalat la 5-5, a avut șansa să încheie cu 7-5 partida, dar a ajuns la tie-break unde a pierdut clar. N-a reușit s-o lobeze pe Townsend niciodată. Sigur că nu e un capăt de țară, dar Simona părea decisă să meargă spre finală, dar lipsa de inspirație de azi noapte a fost la cote maxime. Cu siguranță Simona va mai avea momente de glorie la final de an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here